Låneudbydere
Der findes masser af låneudbydere. Men med Matchbanker får du overblik over de lånemuligheder, der er mest relevante for dig. Så kan du nemt finde den billigste låneudbyder til netop dit lånebehov.
Hvordan finder jeg den bedste låneudbyder?
Markedet for lån er stort og uoverskueligt. For hvilken låneudbyder skal du vælge? Skal du gå i banken, eller får du et lige så billigt lån på nettet? Spørgsmålene er mange, og udbuddet af lånemuligheder gør det svært at finde svarene.
Med Matchbanker får du nemt overblik over præcis de låneudbydere, som er mest relevante for dig. Udfylder du denne formular, modtager du overblikket i din indbakke i løbet af få minutter.
Læser du videre, får du også svar på:
- Hvordan Matchbankers oversigt skaber dig et bedre overblik over låneudbydere.
- Hvilke fordele og ulemper du skal være opmærksom på, når du vælger et lån.
- Hvorfor du skal ansøge om lånet hos flere forskellige låneudbydere, før du vælger.
Med oversigten fra Matchbanker og de tips du får her på siden, kan du nemmere finde det rigtige lånetilbud til netop din økonomi.
Hvordan hjælper Matchbankers oversigt med at finde den rigtige låneudbyder?
Der findes masser af lånemuligheder. Du kan gå i banken, eller du kan ansøge om lån hos et finansieringsselskab på nettet. Men hvor får du det bedste lån?
Det kan være svært at afgøre, når markedet virker total uoverskueligt. Derfor kommer du nemt til at låne for dyrt.
Det er her Matchbankers oversigt kan hjælpe dig. Den indeholder kun de lån, som passer til dit lånebehov og din profil. Samtidig har vi fjernet alle irrelevante informationer, så du nemmere kan sammenligne de forskellige låneudbydere – og let kan klikke dig videre til dem ved hjælp af linket ud for hver enkelt lånemulighed.
Oversigten er gratis og forpligter dig ikke til noget.
Det gør det både lettere og mere sikkert at finde det bedste lån med Matchbanker.
FAQ om låneudbydere
En låneudbyder er en bank eller et finansieringsselskab, som tilbyder lån til dem, som lever op til de krav, som udbyderen stiller til deres privatøkonomi.
Låneudbyderen indhenter økonomiske oplysninger om dig fra bl.a. SKAT og diverse kreditvurderingsselskaber ved hjælp af en algoritme, før de beslutter, om du kan få lånet bevilliget.
Når du skal vælge låneudbyder, skal du være opmærksom på, hvor høj ÅOP er på det lån, de tilbyder. ÅOP står oplyst i det lånetilbud, låneudbyderen sender dig, hvis de vil låne penge til dig.
Hvilke fordele og ulemper skal du undersøge ved en låneudbyder?
Når du optager et kontantlån, skal du være bevidst om de fordele og ulemper, du bør undersøge i det lånetilbud, som låneudbyderen sender dig, hvis de kan bevillige dig lånet. Tjek f.eks.:
Fordele ved at låne hos en online låneudbyder:
- Du skal ikke redegøre for, hvad du skal bruge lånet til.
- Du behøver ikke stille nogen sikkerhed for lånet.
- Du får hurtigt svar på, om du kan få lånet bevilliget.
Ulemper ved at låne hos en online låneudbyder:
- Du har ikke mulighed for at få rådgivning om dit valg af lån.
- Rente kan nogle gange være højere på online lån, fordi du ikke skal stille sikkerhed.
- Online låneudbydere skal ikke leve op til samme krav som banker.
Hvorfor bør du ansøge flere låneudbydere om et lån?
Et lån er et produkt på lige fod med en opvaskemaskine eller en mobiltelefon. Dem undersøger du oftest prisen på flere steder, før du køber. Derfor bør du ansøge om lånet hos flere låneudbydere, før du bestemmer dig.
Derved får du samtidig oplyst den nøjagtige rente på lånet. Den afhænger af, hvor god låneudbyderens kreditvurdering af dig er. Har du en sund økonomi, løber låneudbyderen en lavere risiko. Derfor bliver renten lavere.
Hvordan finder du den billigste låneudbyder?
Sammen med renten får du oplyst ÅOP på lånet. Begge står i lånetilbuddet. ÅOP betyder Årlige Omkostninger i Procent – altså den procentdel af det årlige afdrag på lånet, der går til gebyrer og renter.
Ansøger du om lånet hos minimum 3 låneudbydere, får du oplyst ÅOP hos hver af dem. Det gør det nemt at sammenligne de enkelte lån. Den billigste låneudbyder er den, som har den laveste ÅOP.
Hvad er forskellen på en låneudbyder med høj og lav ÅOP?
Ansøger du om et lån på 20.000 kroner med en løbetid på 48 måneder (4 år), kan du spare penge ved at vælge den låneudbyder, som har den laveste ÅOP. Du bør nemlig ikke kun kigge på renteniveauet, men også ÅOP, da denne omfatter alle de årlige låneomkostninger, inklusiv renter og eventuelle gebyrer.
Er der ingen gebyrer forbundet med lånet, vil renten og ÅOP’en ofte ligge tæt op ad hinanden, men uanset hvad er dette den bedste indikator for hvordan du hurtigt kan se prisen for et givent lån. Se låneeksemplet nedenunder.
Repræsentativt låneeksempel:
Kreditbeløb | 20 000 kr. |
Løbetid | 48 måneder |
Månedlig ydelse | 509 kr. – 591 kr. |
Variabel debitorrente | Min. 7,2% – Max 15,8% |
Max ÅOP | Min. 10,6% – Max 19,9% |
Minimum – Maximum løbetid | 12 – 180 måneder |
Andre gebyrer | 0 kr. |
Samlede kreditomkostninger | 4.432 kr. – 8.368 kr. |
Samlet tilbagebetaling | 24 432 kr. – 28 368 kr. |