Ofte stillede spørgsmål

Hvordan låner jeg penge på nettet?

Når du skal låne penge online, gør du det direkte fra låneudbyderens side gennem deres ansøgningsskema. Herefter vurderer låneudbyderen din kreditværdighed og giver dig et lånetilbud, som du enten kan vælge at accepterer eller ignorere. Så simpelt er det.

Hvad koster det at tage et lån?

ÅOP (årlige omkostninger i procent) bestemmer prisen på dit lån. Er ÅOP høj, vil prisen på dit lån også være det. Husk, at der også kan være skjulte gebyrer forbundet med at tage lån, fx oprettelsesgebyr eller rykkergebyrer.

Hvem kan ansøge om et lån?

I Danmark skal du som minimum være myndig, dvs. 18 år, for at kunne søge om et lån. Dog stiller nogle låneudbydere højere alderskrav. Nogle lånegiver sætter ligeledes en øvre grænse for, hvor gammel du max må være for at tage et lån.

Hvor meget kan jeg låne?

Du kan låne fra 1.500 kroner og helt op til 400.000 kroner ved de låneudbydere, som du finder på Matchbanker.

Hvornår får jeg pengene?

Udbetalingen af lånet afhænger meget af den enkelte låneudbyder. Hos nogle låneudbydere kan du få pengene allerede samme dag, som du søger, hvis du søger inden for låneudbyderens åbningstid. Hos andre låneudbydere kan der gå et par dage, før du får dine penge.

Kan jeg låne uden fast indtægt?

Dine muligheder for at få et lån er uden tvivl bedst, når du har et fast arbejde. Fast arbejde er lig med fast indkomst, og med en fast indkomst er det nemmere at betale lånet tilbage. Det ved låneudbyder også godt, derfor er de mere villige til at tilbyde lån til dig, når du er i job. Det kan dog godt lade sig gøre at låne som arbejdsløs, du skal bare være opmærksom på, at renten oftest vil være højere, hvilket betyder, at dit lån bliver dyrere.

Hvorfor skal jeg bruge Matchbanker?

Matchbanker gør alt det krævende sorteringsarbejde for dig, så du ikke skal bruge tid på at sidde og kigge samtlige låneudbydere på det danske marked igennem for at finde et lån, der passer bedst til dine behov. På Matchbanker kan du springe denne besværlige process over. Her er alt samlet på ét sted!

Påvirker det min kreditværdighed at ansøge om et lån?

Nej, det påvirker ikke din kreditværdighed at ansøge om et lån. Du kan også sagtens søge om flere lån på samme tid, uden at det påvirker din kreditværdighed.

Er jeg anonym på Matchbanker?

Du er fuldt ud anonym, når du bruger Matchbankers side, og dine oplysninger vil ikke blive givet videre til andre.
Dine oplysninger vil kun blive brugt til at udarbejde din personlige liste over mulige låneudbydere.

Hvordan ved jeg, at låneudbyderne er seriøse?

Matchbanker samarbejder kun med seriøse låneudbydere, som ikke er ude på at bondefange folk, men som ønsker at tilbyde danske forbrugere et alternativ til de traditionelle banker, hvor svartiden er lang, og hvor du skal stå på mål for, hvad du skal bruge pengene til.

Hvordan virker Matchbanker?

Matchbanker skræddersyer en liste til dig med lånetilbud, der passer til lige præcis dine behov, baseret på de oplysninger, de selv har indtastet/indtaster her på siden. Det eneste, du skal bekymre dig om, er at vælge den låneaftale, du synes bedst om.

Andreas Linde
Skrevet af
Låneekspert, Andreas Linde, har arbejdet i finansbranchen siden 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, renter og alt finansrelateret.
Matchbanker > Om Matchbanker > Ofte stillede spørgsmål

Seneste nyheder