Lån penge – Find de bedste lån her

 • Nem sammenligning
 • Omkostningsfrit
 • Trygt og sikkert

Brugernes favorit – juni 2023

Opdateret 7. juni 2023
13.609 har valgt dette de sidste 31 dage
8.4
Vurdering
Beløb 5.000 – 400.000 kr.
Løbetid 12 – 180 måneder
ÅOP 6.16 – 20.73 %
Udbetaling I morgen 13:35
 • Få svar med det samme
 • Du bestemmer selv, hvad du bruger lånet til
 • Ny lavere rente
Eksempel: Samlede kreditbeløb: 40.000 kr. – Løbetid: 5 år – Månedlig ydelse fra: 773 kr. til 1.037 kr. – Variabel debitorrente fra: 6,16 % til 20,73 % – ÅOP fra: 6,16 % til 20,73 % – Løbetid: 1 – 15 år – Samlede kreditomkostninger 6.388 kr. til 22.244 kr. – Samlet tilbagebetaling fra 46.388 kr. til 62.244 kr. – Max ÅOP 20,73 %.

Lån penge

Lån

På blot få minutter kan du med Matchbanker få en skræddersyet oversigt over nogle af de låneudbydere, du kan ansøge hos i dag. Det eneste, du skal gøre, er at udfylde denne formular.

Når du har indtastet dine oplysninger, vil du få vist en oversigt over låneudbydere, der tilbyder lån tilpasset din profil. Vælg din favorit og ansøg med det samme.

Har du flere favoritter, kan du med fordel ansøge flere steder, uden at det vil påvirke dine muligheder for at blive godkendt.

Her på siden kan du læse om:

 • Hvordan Matchanker kan hjælpe dig med at finde lån.
 • De forskellige lånevilkår på det online marked.
 • Gode råd i forbindelse med din låneproces.

Benytter du Matchbanker som din personlige guide i løbet af din låneproces, kan du nemt og hurtigt finde det bedste lån til dig og dine behov.

Låneberegner

Udfyld detaljer om dit nuværende lån.

0 kr. 500.000 kr.
1 måneder 240 måneder
0 % 36 %

Månedlig betaling

Omkostninger i alt

Tilbagebetaling

Hvorfor skal du bruge Matchbanker?

Har du også svært ved at navigere rundt på lånemarkedet i dag?

Så kan du med fordel bruge Matchbanker til at finde et udvalg af lån, der passer til din situation.

Ved at udfylde en simpel formular, får du tilsendt en liste over de lån, der passer bedst til dig og dine lånebehov.

Du kan trygt stole på Matchbanker. Vi tror på en gennemsigtig skildring af lånemarkedet.

Din låneliste bliver udvundet baseret på de oplysninger, du har udfyldt i formularen. Det vil sige, at du får vist en række lån, der kan godkende din alder og udbyde dit ønskede lånebeløb.

Matchbanker er 100% gratis og uforpligtende for dig som forbruger. Du skal altså ikke bekymre dig om at betale et ekstra gebyr for vores service eller binde dig på anden vis.

Låneudbyder ÅOP ÅOP 2.04 – 24.99 %
Matchbanker 2.04 – 24.99 %
MyLoan24.com 2.95 – 24.99 %
Bank Norwegian 6.16 – 20.73 %

Sådan finder du lån hos Matchbanker

Matchbanker er din personlige sammenligningsportal af online lån. Her på siden kan du sammenligne forskellige lånetyper og vælge den udbyder, som tiltaler dig mest.

Formålet med Matchbanker er at give dig et bredt overblik over det danske lånemarked på få minutter.

Låneudbyder Lånebeløb Lånebeløb 1.000 – 500.000 kr.
Matchbanker 1.000 – 500.000 kr.
MyLoan24.com 5.000 – 500.000 kr.
Bank Norwegian 5.000 – 400.000 kr.

Du kan ikke låne penge direkte fra Matchbanker – det er derfor heller ikke op til Matchbanker at vurdere, om du kan blive godkendt til et lån eller ej. Det står den enkelte låneudbyder for.

Lige så snart du har indtastet dine informationer her på siden, vil du indenfor få sekunder blive præsenteret for en oversigt over udvalgte lån på markedet, som du kan ansøge om allerede i dag.

Blandt det udbud af lån, som jeg giver dig her på siden, kan du frit vælge dét lån, der passer bedst til dine behov.

Vær opmærksom på, at sorteringen af lån på listen er afhænger af den aftale, der er blevet indgået med de enkelte låneudbyder. Det første lån på listen er derfor ikke nødvendigvis det bedste for dig.

Når du klikker på en låneudbyder, du er interesseret i at vide mere om, bliver du viderestillet til låneudbyderens egen hjemmeside, hvorfra du kan søge om lånet.

Hvad låner forbrugere penge til i Maj 2023?

Hvis du overvejer at låne penge i maj 2023, er der flere ting, du kan bruge pengene til. Mange mennesker vælger at låne penge til at finansiere en ferie eller en rejse i denne måned. Det er også en populær tid til at låne penge til at betale for bryllupper eller andre store begivenheder. Hvis du har brug for at købe en ny bil eller foretage større reparationer på dit hjem, kan du også overveje at låne penge i maj 2023. Uanset hvad du vælger at bruge pengene til, er det vigtigt at undersøge dine muligheder og finde den bedste låneaftale for dig.

Sørg for at sammenligne renter og gebyrer fra forskellige långivere, så du kan finde den mest overkommelige løsning. Med den rette planlægning og forberedelse kan du låne penge på en ansvarlig måde og opfylde dine økonomiske mål.

Læs også:

10 trins guide til forbrugslån
Klik på linket og download e-bogen gratis.

FAQ om lån af penge online

Hvad er forskellen på at låne penge online og i banken?

Den største forskel ved at låne online fremfor i banken er at du ikke skal stille sikekrhed for dit lån online og du skal ikke forsvare over for nogen hvad pengene du låner skal bruges til. At du ikke skal stille sikkerhed for lånet gør dog at renten også er højere end ved lån (i banken) hvor du stiller sikkerhed for lånet.

Kan alle låne penge online?

Alle kan ikke låne penge online, men mange kan. De låneudbydere du finder gennem Matchbanker har hver især nogle krav som alle ansøgere hos dem skal leve op til. Disse krav er ofte omkring alder, bopæl, dansk CPR-nummer og hvorvidt ansøgeren er registreret i RKI eller debitorregistret.

Hvad koster det at låne penge online?

Lånets omkostninger kommer an på renten, samt de gebyrer der er til lånet. Det er individuelt fra låneudbyder til låneudbyder hvad disse er.

Fakta om lån af penge

Når du låner penge, vil du som oftest blive pålagt renter og gebyrer i den periode, du betaler lånebeløbet tilbage.

Eksempel:
Når du vil optage et lån på 10.000 kr. over en periode på 2 år med en ÅOP på 10%, ender du med at tilbagebetale et samlet beløb på 12.000 kr.

Der findes flere forskellige typer af lån, her er de tre mest typiske:

Find det bedste lån online

Har du mistet overblikket over de mange lånemuligheder på det online lånemarked?

Matchbanker hjælper dig med at genvinde overblikket.

Låneudbyder Trustpilot score
Bank Norwegian
2.8 TrustScore: 2.8
Matchbanker
2.9 TrustScore: 2.9

Grundet den stigende konkurrence på det online lånemarked kommer der hele tiden nye og bedre services, der kan gøre det svært og uoverskueligt at afgøre hvilken låneudbyder, der kan tilbyde dig den bedste låneaftale.

Inden konkurrencen på det online lånemarked skærpede til, var det nemt at finde det bedste og billigste lån ved blot at sammenligne ÅOP.

ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og udgør alle de årlige omkostninger, der er forbundet med dit lån, f.eks. renter, gebyrer og andre afgifter.

Finans Danmark beskriver at ÅOP som værende et nøgletal, der giver dig et samlet overblik over de forventede omkostninger.

Ønsker du et billigt lån, skal du kigge efter den laveste ÅOP.

OBS! ÅOP medregner ikke andre fordele som eksempelvis afdragsfrie perioder og muligheden for enten at betale sit lån af før tid uden ekstragebyrer eller udvide låneperioden, hvis det skulle være nødvendigt.

Lån penge online og få en masse fordele

I dag kan du få en lang række forskellige services “med i købet”, når du låner penge online, blandt andet:

 • Fleksibilitet
  Nogle låneudbydere tilbyder, at du selv kan bestemme, hvor meget du ønsker at tilbagebetale på dit lån om måneden.
 • Pusterum
  Du kan også i nogle tilfælde få lov til at vælge en afdragsfri måned eller en længere periode, hvor du ikke behøver at afbetale på lånet.
 • Gratis lån
  Ønsker du kun at låne penge i en kort periode, er det endda blevet muligt at låne penge helt gratis i den første periode – uden renter, gebyrer eller andre omkostninger.

Uanset hvilke krav du stiller din låneudbyder, findes der et online lån, der kan imødekomme dine behov.

Ønsker du et stort eller lille lånebeløb? Lang eller kort løbetid? Hurtig udbetalingstid eller lav rente?

På Matchbanker finder du et bredt udvalg af lånemuligheder på det danske lånemarked. 

Det skader ikke at ansøge flere steder


Har du også hørt rygter om, at det kan skade din kreditværdighed at ansøge om et lån flere steder? Så læs med her!

Det er rigtigt, at det i nogle lande kan skade din kreditværdighed, hvis du prøver at ansøge om et lån hos flere forskellige låneudbydere.

Sådan forholder det sig dog ikke i Danmark.

I Danmark binder du dig nemlig først til et lån, efter du har underskrevet låneaftalen med dit NemID eller med din egen underskrift.

Du bliver ikke registreret nogen steder, før du underskriver låneaftalen, og du kan derfor frit ansøge hos forskellige udbydere.

Husk på: Hvis du ansøger om et lån hos flere låneudbydere, øger du dine chancer for at få et lån.

Udover at udvide dine muligheder for at få et lån kan du også frit vælge lige præcis den låneaftale, der lyder mest fornuftig – såfremt du bliver godkendt hos flere låneudbydere.

Og de lånetilbud, du ikke er interesseret i, lader du blot være med at svare på.

Hvornår står pengene på min konto?

Eftersom Matchbanker ikke er en låneudbyder, men derimod en sammenligningstjeneste for online lån, kan vi ikke fortælle dig præcis hvornår, du vil modtage pengene på din konto – det afhænger af den pågældende låneudbyder, du søger om lån hos.

Låneudbyder Estimeret udbetaling Estimeret udbetalingsdag
Matchbanker I morgen 02:20
I morgen
MyLoan24.com I morgen 03:35
I morgen
Bank Norwegian I morgen 13:35
I morgen

Når du har sendt din ansøgning afsted, vil låneudbyderen foretage en kreditvurdering af dig på baggrund af de oplysninger, du har sendt med din ansøgning.

Hvis den låneudbyder, som du har ansøgt om et lån hos, vurderer at din kreditværdighed er god, vil du modtage en lånekontrakt, som du kan vælge at afvise eller godkende.

Det er vigtigt, at du nærlæser alt det, der står skrevet med småt i din lånekontrakt.

Sådan undgår du at blive ubehageligt overrasket over eventuelle gebyrer, du ikke havde forudset.

Hvis du ønsker at godkende den tilsendte lånekontrakt, skal du sende den tilbage til låneudbyderen i underskrevet form.

I dag kan du hos de fleste låneudbyderne godkende låneaftalen online med dit NemID, så du slipper for at printe og scanne en masse papirer.

Når du ansøger om et lån indenfor en låneudbyders åbningstider, kan du som oftest forvente at få svar på din låneansøgning den efterfølgende hverdag.

Ligeså snart din låneansøgning er blevet godkendt og låneaftalen underskrevet, kan der gå alt fra et par timer og op til et par dage, før pengene står på din konto.

Hvor lang tid det tager, før du kan se pengene på din konto, afhænger 100% af den valgte låneudbyder.

Populære lån

Bank Norwegian

Bank Norwegian giver dig rig mulighed for at vælge lige præcis dét lånebeløb, du ønsker. Hos Bank Norwegian kan du nemlig låne fra 5.000 kr. og helt op til 400.000 kr. – og tilmed vælge et samlelån.

Fordele

 • Du kan låne op til 400.000 kr.
 • Lav variabel debitorrente fra 8,99 %
 • Du har 15 år til at betale pengene tilbage
 • Svar med det samme
 • Mulighed for samlelån

Ulemper

 • Ingen individuel vejledning eller rådgivning
 • Ingen chat på hjemmesiden

LånLet

Hos LånLet kan du låne alt fra 7.000 kr. og helt op til 75.000 kr. Når du ansøgning er blevet godkendt, vil pengene allerede stå på din konto den efterfølgende hverdag.

Fordele

 • Få hurtigt svar på din ansøgning
 • Forhøj dit lånebeløb løbende
 • Tilvælg en tryghedsforsikring
 • Lån som 18-årig

Ulemper

 • Renten er relativ høj
 • Du modtager først pengene dagen efter godkendelse

Andre spændende låneudbydere

Nedenfor finder du en liste over andre spændende udbydere på det online lånemarked, der bestemt er værd at kigge nærmere på:

Zaplo

Lånebeløb
Hos Zaplo kan du låne fra 5.000 kr. – 20.000 kr. Du vælger selv, hvor høj din månedlige ydelse på lånet skal være.

Har du mulighed for det, kan du altid afbetale mere på dit lån – det koster ikke ekstra. Derudover kan du også altid ansøge om at få dit lån forhøjet, hvis du får brug for flere penge undervejs.

Rentesats
Zaplo tilbyder alle kunder en fast rente, og svarer på din låneansøgning inden for 10 sekunder.

Ulempe
Ulempen ved et lån fra Zaplo er, at lånet hurtigt kan blive dyrt i renter.

Ikano Bank

Lånebeløb
Ikano Bank giver dig muligheden for at låne penge både til de små og helt store drømme – alt fra tøj og møbler til hjemmerenoveringer. Måske vil du endda optage et lån til rejse, så du kan tage familien med sydpå?

Hos dem kan du nemlig låne fra 5.000 kr. til 300.000 kr., og du får svar på din ansøgning kort tid efter, du har sendt den afsted.

Rentesats
I forhold til andre låneudbydere får alle låntagere hos Ikano Bank tilbudt den samme rente. Din rentesats afhænger af hvor meget, du ønsker at låne.

Forsikring
Har du brug for mere sikkerhed i lånets løbetid, kan du tilkøbe en ØkonomiSikring, der hjælper dig, hvis du bliver arbejdsløs eller på anden måde er ude af stand til at tilbagebetale dit lån.

Ulempe
Udbetalingstiden hos Ikano Bank er lidt længere end den er hos andre låneudbydere.

Ekspres Bank

Lånebeløb
Ekspres Bank er til dig, som har brug for et lidt større lånebeløb. Hos dem kan du nemlig låne fra 10.000 kr. til 300.000 kr. til en lav rente (hvis du har en god kreditværdighed).

Lån uden sikkerhed
Ekspres Bank kræver ikke, at du stiller sikkerhed for dit lån. Du behøver derfor ikke at være bange for at miste bil eller hus, hvis du pludseligt ikke kan tilbagebetale lånebeløbet.

Ulempe
Ulempen hos Ekspres Bank er, at du skal være fyldt 25 år, før du kan låne penge.

Tænk før du ansøger om et lån


Før du ansøger om et lån, er der nogle ting, jeg gerne lige vil sætte dig ind i.

Har du eksempelvis tænkt over, hvordan du vil tilbagebetale dit lån?

Kan dit budget rumme en ekstra udgift, eller har du allerede svært ved at få dine regninger betalt?

Er du i tvivl om, hvordan din økonomi ser ud, giver jeg dig her 3 enkelte trin til få overblik over din økonomi.

3 trin til at lave et budget

Det store forbrug blandt unge skaber et stort behov for økonomisk overblik og en grundlæggende finansiel forståelse. Dette påpeger Finansrådet i deres online budget-guide, der har til formål at hjælpe unge mennesker med at få et bedre økonomisk overblik.

Her på Matchbanker vil vi ligeledes gerne bidrage til at folk nemmere kan holde styr på deres privat økonomi – dette er særligt vigtigt, hvis du enten overvejer at tage et lån eller allerede har et eller flere lån.

Derfor har vi lavet denne mini-guide, der hjælper dig med, hvordan du kan lave et månedligt budget med 3 enkle trin, der kan give dig overblikket over din økonomi tilbage.

Trin 1: Læg dine indtægter sammen
Saml alle dine indtægter (løn el. anden form for indkomst, feriepenge, børnepenge o.a.) til ét beløb.

Trin 2: Læg dine udgifter sammen
Udregn et fast månedligt beløb for dine leveomkostninger: saml alle dine udgifter, faste såvel som variable, i ét beløb.

Trin 3: Træk udgifterne fra dine indtægter
Træk dine samlede udgifter fra dine samlede indtægter, og du står tilbage med dit rådighedsbeløb.

Voilá! 

Det er altid en god idé at kende dit rådighedsbeløb, eftersom du meget nemmere kan vurdere, om du eksempelvis har råd til at tage et lån, eller om du bør vente og i mellemtiden skære nogle ekstra udgifter fra – hvis du kan.

Er dit rådighedsbeløb stort nok til at rumme tilbagebetalingen af et lån, kan du gå igang med at udvælge præcis dét lån på listen, der passer bedst til dig og dine behov.

Forbrugerrådet TÆNK anbefaler ligeledes, at du efterser dit budget hvert kvartal, så det holdes ajour med ændringer i din privatøkonomi (læs hele artiklen fra Forbrugerrådet TÆNK her).

HUSK! Inden du ansøger om et lån, er det vigtigt, at du er opmærksom på prisen på lånet.

Prisen for lånet kan du se i de årlige omkostninger i procent (ÅOP). Låner du 20.000 kr. med en løbetid på 1 år og en ÅOP på 10%, er prisen på dit lån 2.000 kr.

Låner du 20.000 kr. til samme ÅOP, men med en løbetid på mere end et år, vil de månedlige omkostninger være lavere, eftersom lånebeløbet falder i takt med, at du afbetaler lånet.

Løbetiden på lånet er også afgørende for, hvor meget du kommer til at betale samlet set. Låner du over en længere periode, vil der også i længere tid blive trukket renter fra dit lån.

Er din løbetid (også kaldet udløbstidspunkt) på lånet kort, vil der også kun i en kort periode blive pålagt dit lån renter.

Du behøver ikke stille sikkerhed for dit lån

Har du prøvet at låne et større beløb hos banken, har du sandsynligvis også oplevet, at skulle stille sikkerhed for dit lån.

Når du bliver bedt om at stille sikkerhed for dit lån, beder banken dig om at give noget som erstatning, hvis du skulle opleve ikke at kunne tilbagebetale det lån, du har taget.

Banken kan kræve erstatning i form af din bil, dit hjem eller værdipapirer.

Skulle det uheldige ske, at du pludseligt bliver arbejdsløs eller på anden vis er ude af stand til at betale raterne for dit lån, kan banken fratage dig din bil, din bolig eller andet, som du har stillet som sikkerhed for dit lån.

Kravet om at stille sikkerhed indebærer derfor en risiko, som du skal være opmærksom på, når du søger om lån.

Hos Matchbanker er det dog de færreste låneudbydere, der kræver, at du stiller sikkerhed for dit onlinelån.

Du kan derfor ansøge om et større lånebeløb uden at skulle bekymre dig om at stille noget som sikkerhed for dit lån.

Det eneste, låneudbyderne skal sikre sig, før de godkender dig til et lån, er, at din økonomi kan rumme tilbagebetalingen af det fulde lånebeløb inklusiv renter og gebyrer.

Sådan bliver din rente fastlagt

Undrer du dig over, hvorfor du kun får lånetilbud med en høj rente?

Jeg har her forklaringen på hvorfor:

Når du ansøger om et lån hos en långiver, skal du give din accept til, at finansieringsselskabet må indhente oplysninger om dig hos kreditoplysningsbureauer og advarselsregistre.

Derudover skal du i nogle tilfælde også opgive dine seneste lønsedler eller andet relevant dokumentation til låneudbyderen.

Når du har sendt din ansøgning afsted, vil långiveren bruge de oplysninger, de har om dig, til at lave en vurdering af, hvor god din privatøkonomi er.

Ser låneudbyderen, at du har nogle lån i forvejen, og at din indkomst ikke er særlig stor, vil du automatisk enten få et afslag eller få tilbudt et lån til en højere rentesats.

Rentefastsættelsen afhænger dermed af din privatøkonomi.

Det kan derfor i mange tilfælde godt betale sig at vente med at låne penge igen, hvis du i forvejen har et eller flere lån, som du er igang med at afbetale.

Har du for eksempel et lån, som du snart er færdig med at betale af på, er det en god idé at vente med at ansøge om et nyt lån, indtil det gamle er udlignet.

Anbefaling: Ønsker du at styrke din kreditværdighed, kan du vælge at ansøge sammen med en anden.

Skal du eksempelvis låne penge til at betale depositummet til en lejlighed, du og din partner skal flytte ind i, kan I vælge at låne pengene sammen i stedet for hver for sig, og på den måde opnå at få en lavere rente.

Når I låner sammen, får I nemlig oftest en bedre kreditværdighed, da I nu har to indtægter til at afbetale lånet med.

Det betyder, at der er færre risici forbundet med at låne jer penge, hvormed lånet i sidste ende bliver billigere.

I en artikel trygt i Nordjyske fortæller Brian Stjerneholm, direktør hos Uvildige.dk, at “rådighedsbeløbet er et af de vigtigste tal, fordi det vurderer, hvor mange penge kunden har til at betale et lån tilbage til banken”.

Når der er to indtægter, vil dit rådighedsbeløb sandsynligvis også være større, hvorfor du herved kan få tilbudt en lavere rente.

Kan jeg få et lån på trods af min dårlige økonomi?

De fleste online udbydere afgør på baggrund af en kreditvurdering, om de vil låne dig penge eller ej (læs hele definition på begrebet “kreditvurdering” her på Wikipedia.dk).

Vurderes det, at din økonomi ikke kan holde til også at skulle betale tilbage på et lån, falder dine chancer for at blive godkendt betydeligt – i mange tilfælde vil du få et afslag med det samme.

Låneudbyder Lånebeløb Lånebeløb 1.000 – 500.000 kr.
Matchbanker 1.000 – 500.000 kr.
Bank Norwegian 5.000 – 400.000 kr.
MyLoan24.com 5.000 – 500.000 kr.

Derfor:

Før du ansøger om et lån, bør du undersøge, om du kan styrke din økonomi på den ene eller anden måde, og derved øge dine chancer for at få din låneansøgning godkendt.

Måder du kan styrke din kreditværdighed på:

 • Tjek om du har nogle løbende aftaler, som du kan spare væk (medlemskaber o.l.).
 • Læg et månedligt budget for, hvor meget du må bruge på mad og andre leveomkostninger.
 • Planlæg dine indkøb og hav en fast ugentlig handledag.
 • Se, om du har mulighed for at afvikle dyre lån hurtigere.
 • Læg altid nok penge til side til at betale løbende udgifter med.
 • Tilmeld dine løbende betalinger til betalingsservice.
 • Undgå rykkere.

Jeg ved, at nogle af disse punkter kan være svære at holde sig til – men du vil med garanti opleve, at din økonomi automatisk forbedrer sig, når du har fulgt disse punkter i bare få måneder.

Når du kan se, at din økonomi er blevet mere stabil, kan den muligvis også holde til, at du tager et lån.

Har du brug at se flere lånemuligheder, inden du tager den endelige beslutning, kan du med fordel besøge Pengeinfo.dk, som er en anden online sammenligningsportal for lån penge online. Hvis du i stedet har brug for mere information omkring det at låne penge, kan du besøge hjemmesiden Capitalo.dk, der giver dig en guide til sammenligning af online lån.

Anmeldelser af lån på Matchbanker

rating
4.88 ud af 5 baseret på 54 anmeldelser


Find dit næste lån på Matchbanker


Andreas Linde
Skrevet af
Låneekspert, Andreas Linde, har arbejdet i finansbranchen siden 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, renter og alt finansrelateret.
Matchbanker > Lån penge

Seneste nyheder