Lån penge - Find det bedste lån

Hvad vil du låne til?

Shopping
Ferie
Bil
Renovering
Gæld
Andet
af Michaelopdateret

Med Matchbanker får du en skræddersyet oversigt over alle de låneudbydere, du kan ansøge hos i dag. Det eneste, du skal gøre, er at udfylde denne formular.

Når du har indtastet dine oplysninger, vil du få vist din personlige oversigt over låneudbydere. Vælg din favorit og ansøg med det samme.

Har du flere favoritter, kan du med fordel ansøge flere steder, uden at det vil påvirke dine muligheder for at blive godkendt. Du søger nemlig helt uforpligtende.


Hvordan får jeg et lån hos Matchbanker?

Matchbanker er din personlige sammenligningsportal af online lån. Her på siden kan du sammenligne forskellige lånetyper og vælge den udbyder, som tiltaler dig mest.

Formålet med Matchbanker er at give dig et overblik over det danske lånemarked på få minutter. Du kan ikke låne penge direkte fra Matchbanker; det er derfor heller ikke op til Matchbanker at vurdere, om du kan blive godkendt til et lån eller ej – det står den enkelte låneudbyder for.

Lige så snart du har indtastet dine informationer her på siden, vil jeg på blot få sekunder give dig en oversigt over aktuelle lån på markedet, som du kan ansøge.

Blandt udbuddet af låneudbydere, jeg præsenterer for dig her på siden, kan du frit vælge dét lån, der passer bedst til dine behov. Herefter vi du bliver viderestillet til låneudbyderens side, hvorfra du kan søge om lånet.

Det skader ikke at ansøge flere steder

Har du også hørt rygter om, at det kan skade din kreditværdighed at ansøge om et lån flere steder?

Det er rigtigt, at det i nogle lande kan skade din kreditværdighed, hvis du prøver at ansøge om et lån hos flere forskellige låneudbydere.

Sådan er det dog ikke i Danmark.

I Danmark binder du dig nemlig først til et lån, efter du har underskrevet låneaftalen med dit NemID eller med din egen underskrift.

Du bliver ikke registreret nogen steder, før du underskriver låneaftalen, og du kan derfor frit prøve at ansøge hos forskellige udbydere.

Ved at ansøge om et lån flere steder øger du ikke kun dine muligheder for at få et lån – du kan også frit vælge lige præcis den låneaftale, der lyder mest fornuftigt. De lånetilbud, du ikke er interesseret i, lader du blot være med at svare på.

Hvornår du vil modtage pengene på din konto, afhænger af den pågældende låneudbyder, du søger om lån hos. Efter du har sendt din ansøgning afsted, vil låneudbyderen foretage en kreditvurdering af dig på baggrund af de oplysninger, du har sendt med din ansøgning. Ud fra denne vurdering af din kreditværdighed, fremsender låneudbyderen en lånekontrakt til dig, som du kan vælge at afvise eller godkende. Det er desuden vigtigt, at du nærlæser alt det med småt i din lånekontrakt, så du ikke vil blive overrasket over eventuelle gebyrer, du ikke havde forudset.

Vælge du at godkende lånekontrakten, og derved sende den tilbage til låneudbyderen i underskrevet form (mange steder foregår denne proces 100% online), modtager du pengene på din konto kort tid efter.

Nogle lånegiver sætter pengene ind på din konto inden for et par timer, mens der hos andre kan gå op til et par dage.

Vær ikke bange for at prøve chancen flere steder.

HUSK dog kun at låne så meget, som du i realiteten har brug for. Således undgår du at betale renter af penge, der bare står på din konto.

Fakta om lån af penge

Når du låner penge, vil du som oftest blive pålagt renter og gebyrer i den periode, du betaler lånebeløbet tilbage.

Eksempel:
Når du låner 10.000 kr. over en periode på 2 år med en ÅOP på 10%, ender du med at tilbagebetale et samlet beløb på 12.000 kr.

Der findes flere forskellige typer af lån, blandt andet:

 • Forbrugslån – Lån til dit private forbrug
 • Kviklån – Online lån med hurtig udbetaling
 • SMS lån – Lån, du kan ansøge over SMS
 • Kassekredit – Kreditbeløb, som du kan bruge løbende
 • Minilån – Mindre lånebeløb med kort løbetid
 • Samlelån – Større lån hvori du samler flere af dine lån
 • Mikrolån – Små lån med hurtig tilbagebetaling
 • Hurtiglån – Hurtig udbetaling og hurtig afvikling

Find det bedste lån online

Leder du efter de bedste lån på det danske marked? Så kan jeg hjælpe dig med at finde det.

For at kunne hjælpe dig bedst muligt, bliver jeg nødt til at vide, hvad du ønsker, at en låneudbyder skal kunne tilbyde dig.

Grundet den stigende konkurrence på det online lånemarked, kommer der hele tiden nye og bedre services, som kan gøre det svært og uoverskueligt at afgøre hvilken låneudbyder, der kan tilbyde dig den bedste låneaftale.

Før i tiden var det nemt at spotte den bedste låneudbyder ved blot at sammenligne ÅOP, som er en simpel måde at angive mindsteprisen for et lån på.

I dag kan du dog få en lang række forskellige services “med i købet”, blandt andet:

Fleksibilitet
Nogle låneudbydere tilbyder, at du selv kan bestemme, hvor meget du ønsker at tilbagebetale på dit lån om måneden.

Pusterum
Du kan også i nogle tilfælde få lov til at vælge en afdragsfri måned eller en længere periode, hvor du ikke behøver at afbetale på lånet.

Gratis lån
Ønsker du kun at låne penge i en kort periode, er det endda blevet muligt at låne penge helt gratis – uden renter, gebyrer eller andre omkostninger.

Uanset hvilke krav du stiller din låneudbyder i forbindelse med bl.a. lånebeløb, løbetid og udbetalingstid, findes der et online lån til dig.

Og jeg vil gerne hjælpe dig med at finde det.

Anbefalede lån

Andre spændende låneudbydere

 

Zaplo

Lånebeløb
Hos Zaplo kan du låne fra 5.000 kr. – 20.000 kr. Du vælger selv, hvor høj din månedlige ydelse på lånet skal være.

Har du mulighed for det, kan du altid afbetale mere på dit lån – det koster ikke ekstra. Derudover kan du også altid ansøge om at få dit lån forhøjet, hvis du får brug for flere penge undervejs.

Rentesats
Zaplo tilbyder alle kunder en fast rente, og svarer på din låneansøgning inden for 10 sekunder.

Ulempe
Ulempen ved et lån fra Zaplo er, at lånet hurtigt kan blive dyrt i renter.

Ikano Bank

Lånebeløb
Ikano Bank giver dig muligheden for at låne penge både til de små og helt store drømme. Hos dem kan du nemlig låne fra 5.000 kr. til 300.000 kr., og du får svar på din ansøgning kort tid efter, du har sendt den afsted.

Rentesats
I forhold til andre låneudbydere får alle låntagere hos Ikano Bank tilbudt den samme rente. Din rentesats afhænger af hvor meget, du ønsker at låne.

Forsikring
Har du brug for mere sikkerhed i lånets løbetid, kan du tilkøbe en ØkonomiSikring, der hjælper dig, hvis du bliver arbejdsløs eller på anden måde er ude af stand til at tilbagebetale dit lån.

Ulempe
Udbetalingstiden hos Ikano Bank er lidt længere end den er hos andre låneudbydere.

Ekspres Bank

Lånebeløb
Ekspres Bank er til dig, som har brug for et lidt større lånebeløb. Hos dem kan du nemlig låne fra 10.000 kr. til 300.000 kr. til en lav rente fra 6,99 % (hvis du har en god kreditværdighed).

Lån uden sikkerhed
Ekspres Bank kræver ikke, at du stiller sikkerhed for dit lån. Du behøver derfor ikke at være bange for at miste bil eller hus, hvis du pludseligt ikke kan tilbagebetale lånebeløbet.

Ulempe
Ulempen hos Ekspres Bank er, at du skal være fyldt 25 år, før du kan låne penge.

Tænk før du ansøger om et lån

Før du ansøger om et lån, er der nogle ting, jeg gerne lige vil sætte dig ind i.

Har du eksempelvis tænkt over, hvordan du vil tilbagebetale dit lån?

Kan dit budget rumme en ekstra udgift, eller har du allerede svært ved at få dine regninger betalt?

Er du i tvivl om, hvordan din økonomi ser ud, giver jeg dig her 3 enkelte trin til få overblik over din økonomi.

3 trin til at lave et budget

Lav et månedligt budget med 3 enkle trin, der kan give dig overblikket over din økonomi tilbage.

Trin 1: Læg dine indtægter sammen
Saml alle dine indtægter (løn el. anden form for indkomst, feriepenge, børnepenge o.a.) til ét beløb.

Trin 2: Læg dine udgifter sammen
Udregn et fast månedligt beløb for dine leveomkostninger: saml alle dine udgifter, faste såvel som variable, i ét beløb.

Trin 3: Træk udgifterne fra dine indtægter
Træk dine samlede udgifter fra dine samlede indtægter, og du står tilbage med dit rådighedsbeløb.

Voilá! 

Det er altid en god idé at kende dit rådighedsbeløb, eftersom du meget nemmere kan vurdere, om du eksempelvis har råd til at tage et lån, eller om du bør vente og i mellemtiden skære nogle ekstra udgifter fra – hvis du kan.

Er dit rådighedsbeløb stort nok til at rumme tilbagebetalingen af et lån, kan du gå igang med at udvælge præcis dét lån på listen, der passer bedst til dig og dine behov.

HUSK! Inden du ansøger om et lån, er det vigtigt, at du er opmærksom på prisen på lånet.

Prisen for lånet kan du se i de årlige omkostninger i procent (ÅOP)

Låner du 20.000 kr. med en løbetid på 1 år og en ÅOP på 10%, er prisen på dit lån 2.000 kr. Låner du 20.000 kr. til samme ÅOP, men med en løbetid på mere end et år, vil de månedlige omkostninger være lavere, eftersom lånebeløbet falder i takt med, at du afbetaler lånet.

 

Løbetiden på lånet er også afgørende for, hvor meget du kommer til at betale samlet set. Låner du over en længere periode, vil der også i længere tid blive trukket renter fra dit lån.

Er din løbetid (også kaldet udløbstidspunkt) på lånet kort, vil der også kun i en kort periode blive pålagt dit lån renter.

Du behøver ikke stille sikkerhed for dit lån

Har du prøvet at låne et større beløb hos banken, har du sandsynligvis også oplevet, at skulle stille sikkerhed for dit lån.

Når du bliver bedt om at stille sikkerhed for dit lån, beder banken dig om at give noget som erstatning, hvis du skulle opleve ikke at kunne tilbagebetale det lån, du har taget.

Banken kan kræve erstatning i form af din bil, dit hjem eller værdipapirer.

Skulle det uheldige ske, at du pludseligt bliver arbejdsløs eller på anden vis er ude af stand til at betale raterne for dit lån, kan banken fratage dig din bil, din bolig eller andet, som du har stillet som sikkerhed for dit lån.

Kravet om at stille sikkerhed indebærer derfor en risiko, som du skal være opmærksom på, når du søger om lån.

Hos Matchbanker er det dog de færreste låneudbydere, der kræver, at du stiller sikkerhed for dit onlinelån.

Du kan derfor ansøge om et større lånebeløb uden at skulle bekymre dig om at stille noget som sikkerhed for dit lån.

Det eneste, låneudbyderne skal sikre sig, før de godkender dig til et lån, er, at din økonomi kan rumme tilbagebetalingen af det fulde lånebeløb inklusiv renter og gebyrer.

Sådan bliver din rente fastlagt

Undrer du dig over, hvorfor du kun får lånetilbud med en høj rente?

Jeg har her forklaringen på hvorfor:

Når du ansøger om et lån hos en långiver, skal du give din accept til, at finansieringsselskabet må indhente oplysninger om dig hos kreditoplysningsbureauer og advarselsregistre.

Derudover skal du i nogle tilfælde også opgive dine seneste lønsedler eller andet relevant dokumentation til låneudbyderen.

Når du har sendt din ansøgning afsted, vil långiveren bruge de oplysninger, de har om dig, til at lave en vurdering af, hvor god din privatøkonomi er.

Ser låneudbyderen, at du har nogle lån i forvejen, og at din indkomst ikke er særlig stor, vil du automatisk enten få et afslag eller få tilbudt et lån til en højere rentesats.

Rentefastsættelsen afhænger dermed af din privatøkonomi.

Det kan derfor i mange tilfælde godt betale sig at vente med at låne penge igen, hvis du i forvejen har et eller flere lån, som du er igang med at afbetale.

Har du for eksempel et lån, som du snart er færdig med at betale af på, er det en god idé at vente med at ansøge om et nyt lån, indtil det gamle er udlignet.

Anbefaling:
Ønsker du at styrke din kreditværdighed, kan du vælge at ansøge sammen med en anden.

Skal du eksempelvis låne penge til at betale depositummet til en lejlighed, du og din partner skal flytte ind i, kan I vælge at låne pengene sammen i stedet for hver for sig, og på den måde opnå at få en lavere rente.

Når I låner sammen, får I nemlig oftest en bedre kreditværdighed, da I nu har to indtægter til at afbetale lånet med.

Det betyder, at der er færre risici forbundet med at låne jer penge, hvormed lånet i sidste ende bliver billigere.

Kan jeg få et lån på trods af min dårlige økonomi?

De fleste online udbydere afgør på baggrund af en kreditvurdering, om de vil låne dig penge eller ej.

Vurderes det, at din økonomi ikke kan holde til også at skulle betale tilbage på et lån, falder dine chancer for at blive godkendt betydeligt – i mange tilfælde vil du få et afslag med det samme.

Derfor:
Før du ansøger om et lån, bør du undersøge, om du kan styrke din økonomi på den ene eller anden måde, og derved øge dine chancer for at få din låneansøgning godkendt.

Måder du kan styrke din kreditværdighed på

   • Tjek om du har nogle løbende aftaler, som du kan spare væk (medlemskaber o.l.).
   • Læg et månedligt budget for, hvor meget du må bruge på mad og andre leveomkostninger.
   • Planlæg dine indkøb og hav en fast ugentlig handledag.
   • Se, om du har mulighed for at afvikle dyre lån hurtigere.
   • Læg altid nok penge til side til at betale løbende udgifter med.
   • Tilmeld dine løbende betalinger til betalingsservice.
   • Undgå rykkere.

Jeg ved, at nogle af disse punkter kan være svære at holde sig til – men du vil med garanti opleve, at din økonomi automatisk forbedrer sig, når du har fulgt disse punkter i bare få måneder.

Når du kan se, at din økonomi er blevet mere stabil, kan den muligvis også holde til, at du tager et lån.

Du er havnet i RKI, hvad så nu?

Er du havnet i RKI, da du har glemt at betale en regning? Eller skyldes det, at du ikke har haft mulighed for at tilbagebetale din gæld hos en virksomhed?

Heldigvis behøver en RKI-registrering ikke at være lig med verdens undergang for dig.

Fokuser på at betale dén regning, der er skyld i, at du er blevet registreret. Lykkedes det, vil du automatisk blive slettet igen.

Er det ikke muligt for dig at betale regningen, vil jeg råde dig til at snakke med den virksomhed, som du skylder penge, for sammen at finde en løsning på problemet.

Husk, at virksomheden er mindst lige så interesseret i at få sine penge tilbage, som du er i at tilbagebetale din gæld og komme fri fra RKI.

Hvad er RKI egentlig?

RKI (tidligere Ribers) er et af de to registre i Danmark, som registrerer dårlige betalere. Det andet register er Debitor Registret.

Registrene får deres oplysninger om dårlige betalere fra danske virksomheder.

Det vil sige, at du bliver registreret som dårlig betaler, hvis du ikke betaler dine regninger fra en virksomhed.

Du bliver ikke registreret, bare fordi du en enkelt gang overskrider betalingsdatoen på en regning. Men hvis du gentagne gange ignorerer rykkere, vil du i sidste ende få tilsendt et brev fra en inkassovirksomhed. Betaler du stadig ikke regningen, vil du blive registreret som dårlig betaler i et af de to ovennævnte registre.

 

Konsekvenser ved at stå i RKI

Er du registreret som dårlig betaler, er følgende ikke muligt for dig:

   • At låne penge
   • At lease en bil
   • At få et kreditkort
   • At få et benzinkort
   • At få et kontokort (til fx stormagasiner)
   • At få forsikringer med månedlig betaling

Er du usikker på, om du er registreret som dårlig betaler, kan du finde ud af det, ved at besøge RKIs hjemmeside eller ved at kontakte Debitor Registret.

Kan jeg registreres flere gange?

Ja, du kan godt blive registreret som dårlig betaler flere gange. Skylder du eksempelvis to virksomheder penge, kan begge virksomheder registrere dig.

Det betyder, at selvom det næsten er 5 år siden, at du første gang blev registreret, vil endnu en registrering sørge for, at der igen vil gå 5 år, før du bliver slettet.

Du kan også godt registreres to gange af samme virksomhed, hvis du har 2 gældsposter hos dem.

Før du låner penge, køber et fjernsyn på afbetaling eller andet, er det derfor altid en god idé at tjekke, om du har råd til en ekstra belastning i din økonomi.

Sådan sletter du dig selv fra listen over dårlige betalere

Vil du gerne have slettet dit navn på listen over dårlige betalere, kan du kun gøre det på to måder:

   1. Du kan vente 5 år
   2. Eller du kan betale dine regninger

Er du blevet registreret af en virksomhed, vil du være registreret i maksimalt 5 år.

Sørger du for at betale dine regninger, før de 5 år er gået, vil du blive slettet, så snart din gæld er tilbagebetalt.

Har du stadig ikke tilbagebetalt din gæld efter 5 år, kan virksomheden ikke registrere dig for samme sag igen.

Mit råd til dig:

Der findes ingen anden måde, hvorpå du kan blive slettet. Derfor råder jeg dig til ikke at tage imod tilbud fra svindlere på nettet, som lover at slette dig fra listen mod betaling.

De vil blot sørge for, at du i sidste ende skylder endnu flere penge.