Find finansiering til lige dét, du mangler

 • Nem sammenligning
 • Omkostningsfrit
 • Trygt og sikkert

Finansiering

Finansiering

Uanset om du søger finansiering af bil, hus eller forbrug, er der visse aspekter, du bør tage i betragtning, inden du underskriver en lånekontrakt.

Alt efter hvor stort et beløb, du skal låne, vil det være en større beslutning at finde den rigtige finansiering til dine behov.

Her på siden får du indblik i: 

 • De forskellige finansieringsmuligheder i dag.
 • Krav og betingelser til dig, når du søger om finansiering online.
 • Hvad du bør være opmærksom på i forbindelse med online finansiering.

Med den rette finansieringsløsning, er det nemt at få plads i økonomien til lige dét, du drømmer om – uden at det kommer til at ødelægge din økonomi på kort eller langt sigt. 

Læs med her og bliv klogere på dine finansieringsmuligheder blandt udbydere of lån online.

Låneberegner

Udfyld detaljer om dit nuværende lån.

0 kr. 500.000 kr.
1 måneder 240 måneder
0 % 36 %

Månedlig betaling

Omkostninger i alt

Tilbagebetaling

Hvorfor anvende Matchbanker?

Matchbanker er en online sammenligningservice, der nemt, hurtigt og sikkert sammenligner forskellige finansieringsmuligheder for dig. 

Vi viser et udvalg af lån, der er tilpasset dine behov, så du hurtigere kan komme i gang med din ansøgning.

Vores sammenligningstjeneste er gratis og uforpligtende for dig som kunde. Du skal ikke bekymre dig om at binde dig eller betale et gebyr, når du benytter Matchbanker.

Hos Matchbanker går vi ind for gennemsigtighed på lånemarkedet. Vi fremviser derfor både fordele og ulemper ved de forskellige lån og låneudbydere. Sådan får du de bedste forudsætninger, når du skal vælge og fravælge lån.

For at komme godt i gang med Matchbanker, skal du bare udfylde en simpel formular, hvori du opgiver oplysninger om dine personlige og økonomiske forhold.

Herefter får du adgang til en låneliste med udvalgte lån til dig. 

Finansiering – hvilke former kan du vælge?

Der findes mange former for finansieringmuligheder i dag – både i banken og hos online låneudbydere.

Vi ser især en stor stigning på det online lånemarked, hvor flere og flere ansøger om online forbrugslån i alle størrelser.

Er du på udkig efter finansiering til bil eller bolig, kan du også finde disse hos online lånevirksomheder.

Da det kan være forvirrende og tidskrævende at finde de bedste lån derude, kan det betale sig at benytte en online sammenligningstjeneste som Matchbanker.

Her finder du en samling af lån, der kan give dig mulighed for at finansiere både bil, bolig og forbrug – alt afhængig af dit lånebehov.

Bilfinansiering

Søger du finansiering til bil online, kan det nemt lade sig gøre.

Din første indskydelse, når det angår bilfinansiering, vil måske være at gå til din bank eller forhøre dig hos bilforhandleren. Men her skal du typisk stille bilen som sikkerhed for lånet samt lægge en udbetaling.

Undersøger du derimod dine muligheder for bilfinansiering online, kan du låne op til 500.000 kroner uden at pantsætte din bil.

De online lånevirksomheder er nemlig ikke interesseret i at vide, hvad du vil bruge lånet til. Du kan finansiere din bil med et online lån uden at begrunde hvorfor, du ønsker at låne penge.

Boligfinansiering

Er du på boligjagt eller ønsker lån til renovering, er det boligfinansiering, du søger. Sådan et boliglån kan altså både benyttes som finansiering til hus, tilbygning og renovering af din nuværende bolig.

Boligfinansiering bliver delt i to kategorier:

 1. Realkreditlån
 2. Boliglån

Selvom disse to lånemuligheder måske skal bruges til samme formål, er der betydelige forskelle mellem dem.

Realkreditlån

Med et realkreditlån er det muligt at finansiere op til 75-80% af prisen på boligen alt efter, om der er tale om en helårsbolig eller et fritidshus.

Ofte er det billigere at finansiere din bolig med et realkreditlån.

Du kan låne med både en fast og en variabel rente og der er en løbetid på op til 30 år – ofte endda med mulighed for at vælge afdragsfrihed i en årerække.

Ved et realkreditlån stilles der ofte sikkerhed i form af fast ejendom, hvor sikkerheden er et tinglyst pantebrev.

Realkreditlån bliver finansieret ved det der hedder obligationer, som en investor så køber. I Danmark bliver de fleste obligationer købt af internationale investorer.

Låntageren får penge udbetalt og afvikler derefter lånet ved at betale afdrag og renter til realkreditinstituttet.

Boliglån

De resterende 20% af en boligfinansiering skal finansieres på en anden måde. Det er her, hvor boliglånet kommer ind i billedet.

Der er for det meste en højere rente på et boliglån i forhold til realkreditlånet, og dette skal du have i mente, når du begynder at afbetale dine lån.

Søger du finansiering af hus hos en låneudbyder på nettet, er der tale om et boliglån.

Det skyldes, at du også kan benytte denne finansieringsform til andet end blot boligkøb.

Trænger badeværelset til fornyselse, eller vil du tilbygge en garage til dit nuværende hus, er boligfinansiering online en oplagt mulighed.

Boligfinansiering og afdragsfrihed

Hvis du har optaget både et realkreditlån og et boliglån, kan det være en god idé at tilvælge afdragsfrihed til dit lån.

Afdragsfrihed betyder, at du ikke skal betale noget tilbage på lånet over en bestemt tidsperiode.

Du kan altså bruge de sparede penge til at afbetale det dyreste lån først.

Det kan nemlig være en økonomisk fordel at starte med afbetalingen af dit boliglån og derefter realkreditlånet, så du slipper af med den høje rente først. 

Finansiering af forbrug

Ligesom du kan bruge dit online lån til bil og bolig, kan det også benyttes som finansiering af forbrugsvarer som tøj, møbler og elektronik.

Her er der tale om lidt mindre forbrugslån, der ikke kræver den helt store ansøgningsproces.

Og så vil løbetiden på lånet også være kortere, hvorfor du bliver gældfri hurtigere.

Går du ned i banken og forespørger om et lån på 10.000 kroner til den nye lædersofa, du længe har haft i kikkerten, kan du nemt risikere at få et nej.

Modsat vil en online låneudbyder ikke spørge ind til dit låneønske. Du kan altså finansiere forbrug helt uden at angive nogen form for begrundelse. 

Rentefri finansiering – er det muligt?

Som udgangspunkt er ingen finansieringsmuligheder helt gratis. Men når det er sagt, kan du finde online lån, der giver dig rentefri finansiering den første periode af lånet.

Du kender sikkert rentefri finansiering fra elektronikbutikker eller møbelkæder, der tilbyder finansiering af forbrugsvarer uden renter.

Søger du finansiering hos online lånevirksomheder, vil du opleve, at du også kan optage mindre lånebeløb helt rentefrit i alt fra 30 – 60 dage.

Her handler det blot om at undersøge dine muligheder på nettet, og derudfra vælge den rentefrie finansiering, der passer bedst til dig.

Vær desuden opmærksom på, at når den omkostningsfrie periode udløber, skal du betale renter og gebyrer for lånet som normalt.

Finansiering med eller uden sikkerhed 

Når du optager et lån i banken, vil du ofte blive bedt om at du stiller en form for sikkerhed. På den måde kan långiveren sikre sig, at de får en vis betaling, hvis du ikke er i stand til at afvikle lånet. 

Da du her stiller bil, bolig eller andre værdier som sikkerhed for lånet, vil din rente også blive lavere, end hvis du optog et lån uden garanti.

Men det kan faktisk være en fordel at vælge et lån uden sikkerhed.

Vil du ikke risikere at miste dine egendele, kan du finde online finansiering af hus og bil, hvor du undgår at pantsætte værdier.

Her vil din rente typisk være lidt højere, da det er den eneste form for sikkerhed, låneudbyderen kræver af dig.

Krav og betingelser til dig, der søger finansiering

Som udgangspunkt kan de fleste gøre brug af en online finansiering, for at kunne få råd til deres ønskede køb.

Alt efter hvor stort et beløb, du ønsker at finansiere, vil din låneudbyder lave en vurdering af din kredit.

Online lånevirksomheder indhenter kreditoplysninger om dig fra SKAT, når du underskriver din ansøgning med dit NemID. 

Herudfra kan låneudbyderen vurdere din indkomst og gældsforhold for at sikre sig, at du er kreditværdig nok til at få bevilget et lån.  

Ofte er det din kreditværdighed, der i sidste ende spiller en afgørende rolle, når du skal godkendes til et lån.

Ofte bliver du i banken stillet en masse personlige spørgsmål, som kan resultere i en lang og tidskrævende proces.

Hos en online lånevirksomhed skal du normalt kun imødekomme krav i forbindelse med alder, bopæl, gældsforhold og indkomst.

Følgende krav skal opfyldes:

 1. Du skal enten være fyldt 18, 21, eller 25 år afhængig af udbyderen. 
 2. Du skal have fast indkomst og en dansk bankkonto.
 3. Du skal have boet 12 måneder i Danmark.

Kan du sætte flueben ud fra disse krav, er din online finansiering af bil, hus eller forbrug kun et klik væk.

Finansiering og din rente

Når du skal ansøge om et lån, så er der én meget vigtig beslutning, du skal træffe: Skal renten være fast eller variabel?

Der er fordele og ulemper ved begge valg.

Ønsker du et lån som kommer med økonomisk sikkerhed og uden overraskelser, skal du vælge et lån med en fast rente.

Dette sikre, at renten ikke stiger eller falder, hvis der sker renteforhøjelser.

Det gode er, at lånet aldrig kan blive dyrere end aftalt – men det betyder også, at lånet ikke bliver billigere, hvis renten falder.

Den sikkerhed, som du får med et fastforrentet lån, betyder, at renten ofte er lidt højere end renten ved et variabelt forrentet lån.

Hvis du gerne vil have mulighed for at få en lavere rente i løbet af lånets løbetid, kan du vælge et lån med en variabel rente.

Et lån med en variable rente betyder, at din rente ændres i takt med markedsrenten. Hvis renten stiger, koster dit lån mere – og hvis renten falder, bliver lånet billigere. 

Det er ofte lidt billigere at tage et variabelt forrentet lån, da du som låntager har en større risiko for at dine udgifter stiger.

Fordelen ved et variabelt forrentet lån er altså, at hvis markedsrenten falder, så bliver dit lån også billigere. Den kan endda blive billigere end den faste rente.

Ved et variabelt lån bliver renten tilpasset med korte intervaller.

Så hvis dit lån har en kort løbetid, kan det være en god idé at tage et lån med variabel rente, da risikoen for store udsving inden for en kort periode er mindre.

Beregn finansiering: Hvor meget kan du låne?

Hvis du skal have et køb finansieret, er det en god idé at bruge en beregner, hvor du kan danne dig et overblik over, hvad lånet kommer til at koste dig.

Dette sikre, at du ikke står i en grim situation, når du har underskrevet lånet og skal til at tilbagebetale det.

Glem ikke at lægge et budget over din økonomi! Sådan sikrer du dig, at du har et tilstrækkeligt rådighedsbeløb til at betale låneafdrag og dine øvrige udgifter.

Hvis du eksempelvis optager et billån, er det ikke kun låneudgifterne, der giver minus på kontoen – det koster også at sende bilen til syn, fylde benzin på tanken og betale bilforsikring.

Det samme gælder for et boligfinansiering. Ofte er de ekstra udenomsomkostninger højere end selve boliglånet. Du bør derfor ikke ignorere disse udgifter.

Billigste finansiering: Husk at kigge på ÅOP

Når du vil finde det billigste lån til finansieringen af enten din nye bil eller din nye ejendom, er det vigtigt, at du ikke stirrer dig blind på renten.

Du må altså ikke glemme alle de øvrige omkostninger, der hører med til lånet.

Det er derfor vigtigt, at du også kigger på lånets ÅOP, når du vil finde den bedste finansiering til dig.

ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent, som viser dig hvor meget, du skal betale hvert år, når alle renter og låneomkostninger er medregnet.

Som det fremgår af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hjemmeside, skal alle låneselskaber oplyse om ÅOP, hvis de tilbyder et specifikt lån.

ÅOP inkluderer altså alle lånets udgifter som renter, stiftelsesomkostninger, administrationsgebyrer og lignende.

Det er især vigtigt, med lån med længere løbetider, at du sammenligner ÅOP’erne, da det her er en god indikator på de enkelte låns samlede pris på årlig basis. 

For at sikre dig den mest retsvisende sammenligning, skal du altid tage udgangspunkt i samme lånestørrelse og løbetid.

Udover renten og ÅOP, bør du også tage andre lånevilkår med i betragtning, såsom afdragsfrihed og løbetid.

Sådan får du større indsigt i hvilken finansieringsløsning, der er bedst for dig. 

Er der plads i dit budget til online finansiering?

En af de mest essentielle overvejelser i forbindelse med optagelse af et lån, bør omhandle din økonomi.

Kan dit budget holde til den ekstra månedlige udgift, som et lån indebærer? Eller er dit rådighedsbeløb ikke stort nok til kunne betale lånet af?

Det kan ikke betale sig at ansøge om et lån, hvis du allerede fra begyndelsen af ved, at du ikke kan tilbagebetale pengene.

Det er væsentligt, at du sætter dig ned og ser på dit privatforbrug, så du får et klart overblik over din økonomi

På denne måde får du indsigt i meget du, har tilovers hver måned til afbetaling af lånet. 

Naturligvis er rådighedsbeløbet skiftende fra person til person, da de tildels afhænger af hvor meget, du tjener hver måned. 

Forbrugerrådet Tænk anbefaler (læs artiklen på deres hjemmeside), at rådighedsbeløbet pr. måned minimum bør være:

 • 5.000 kr. for en voksen    
 • 8.500 kr. for et par
 • + 2.500 kr. pr. hjemmeboende barn

Er dit månedlige rådighedsbeløb væsentligt mindre, bør du overveje, hvordan du kan spare i hverdagen, samt opnå en større indtægt.

Herved har du større chancer for at kunne klare lånets månedlige ydelse – og så øger du samtidigt dine lånechancer betydeligt. 

Find den bedste finansiering til dig

Det er vigtigt, at du nøje overvejer fordele og ulemper, inden du optager et lån.

Det vil være en skam at optage et lån, du ikke har råd til og derved blot vil forgælde dig yderligere. 

Du skal naturligvis lytte til din finansrådgiver – men i sidste ende er det dit valg. 

Mit bedste råd er, at du sikrer dig, at din økonomi kan holde til at afdrage på et lån.

Husk! Uanset om der er tale et lille lån på 5.000 kroner eller et stort beløb på 500.000 kroner, er det ikke en beslutning, du ikke bør tage forhastet. 

Ofte stillede spørgsmål om Finansiering

Hvad er finansiering, og hvordan fungerer det?

Finansiering er et begreb inden for lån af penge. Finansiering bliver fte brugt som et term når man snakker om hvordan man skal betale (finansiere) for en genstand. Altså er finansiering likvide midler på din konto.

Hvad er kravene for at blive godkendt til finansiering, og hvad er de typiske dokumentationskrav?

Kravene til at blive godkendt til finansiering gennem Matchbanker er forskellig fra låneudbyder til låneudbyder, men ofte er de fælles krav ting som en bestemt minimumsalder, dansk cpr-nummer, at vedkommende ikke er registreret i RKI, samt en minimumsindkomst.

Hvordan kan man sammenligne forskellige finansieringsmuligheder, og hvad er de vigtigste faktorer at overveje?

Du kan sammenligne de forskellige finansieringsmuligheder der er i Danmark gennem listen på denne side. På denne liste får du en oversigt over forhåndsgodkendte låneudbydere og deres betingelser for hvert enkelt lån.

Anmeldelser af finansiering gennem Matchbanker

rating
4.89 ud af 5 baseret på 54 anmeldelser


Find dit næste lån på Matchbanker


Andreas Linde
Skrevet af
Låneekspert, Andreas Linde, har arbejdet i finansbranchen siden 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, renter og alt finansrelateret.
Matchbanker > Lån penge > Finansiering

Seneste nyheder