Anmeldelse Nordea

Nordea er en stor, nordisk og økonomisk stabil universalbank. Banken tilbyder tjenester til private og erhverv. Banken ønsker at støtte kunderne i at udvikle sig og lære. Derfor har de arbejdet for at skabe en kultur, der fordrer det. De lægger vægt på værdier som samarbejde, ejerskab, engagement og mod. Nordea vil gerne være en troværdig bank for sine kunder, og har da også opnået en sjælden AA-rating. Med gode digitale løsninger og en høj tilgængelighed slår Nordea sig fast som en bank med god kundeservice og brugervenlighed.  

4.4
Rating
Anmeldt af Matchbanker
Kundeservice
5
Pris
4
Brugeroplevelse
5
Behandlingstid
4
Ekstra fordele
4

Om Nordea 

Med sine finske rødder har banken spredt sig til resten af Norden og indtaget en plads, som en af de mest velkendte banker i Danmark. Banken har eksisteret i 200 år og er også en af de ældre på markedet. Bankens hjemmemarkeder i Danmark, Finland, Norge og Sverige udgør tilsammen verdens tiende største økonomi. Nordea har desuden et globalt udsyn, da de arbejder med et netværk af filialer og datterselskaber i hele Europa samt i resten af verden. 

Nordea er en af de førende nordiske universalbanker. Banken havde nemlig i 2020 driftsindtægter på omkring 8,5 milliarder euro. Som universalbank udbyder banken en bred vifte af tjenester, som både henvender sig til privatkunder og erhvervskunder. Hvis man ser på markedsværdien, er Nordea en af de ti førende banker i hele Europa. Banken er finansielt stabil, og har opnået den sjældne AA rating, hvilket indebærer at banken har stor kapacitet og evne til at efterleve sine finansielle forpligtelser.  

Opsummering af anmeldelse 

Nordea har en bemærkelsesværdig god kundeservice, da man kan komme i kontakt med banken i alle døgnets timer. Med telefontider, chat og mange informationer på hjemmesiden har Nordea en stor tilgængelighed. Priser og renter på lån afhænger af en individuel finansiel vurdering, men jo flere forretninger, du har hos banken, des bedre priser kan du opnå ved lån og andre aftaler. 

Med bankens låneberegner kan du danne dig et overblik over omkostninger på lån. Der er ingen skjulte gebyrer, og banken har en stor gennemsigtighed med renter og priser. Behandlingstiden på lån kommer an på, hvilket lån man vil oprette. Med forbrugslån kan kunden regne med en hurtig behandling. Banken har flere digitale løsninger, som gør livet lettere for deres kunder. Med Nordea Wallet har du for eksempel altid banken lige ved hånden. 

Afhængigt af dit indestående ved banken kan du blive premium-kunde og opnå flere fordele hos banken. Desuden kan man som kunde hos Nordea få rabat hos forsikringsselskabet Topdanmark.  


Kundeservice

Nordea opfylder alle krav, man, som kunde, kunne have til sin bank. De har telefontider alle dage stort set alle tidsrum. Hvis man alligevel skulle opleve problemer, tilbyder Nordea også en chat, som er tilgængelig alle døgnets timer. Banken er altså meget tilgængelig for sine kunder, hvilket også belønnes med gode anmeldelser. Det er altså ikke noget særligt at sætte fingeren på her.  


ÅOP og pris

Hvis du er en loyal kunde ved Nordea og har mange forretninger eller lån i banken, så kan du opnå fordelagtige priser og renter, når du skal låne penge. Pris og rente afhænger dog af en individuel vurdering af din økonomi og eventuel gæld. Hos Nordea er der ingen skjulte gebyrer eller renter, så du kan regne med bankens udlæg. Banken har derfor en høj grad af gennemsigtighed. Du kan udregne en pris på et lån via bankens låneberegner, som kan indstilles til de forskellige lån, banken udbyder.   


Brugervenlighed

Nordea har en høj grad af brugervenlighed. Det er ligetil at få overblik over informationer og muligheder på bankens hjemmeside. Siden har en velfungerende søgefunktion, som kan lede dig på sporet af de nødvendige informationer. Med sin egen digitale wallet og andre digitale løsninger tilbyder banken god brugervenlighed med muligheden for altid at have banken lige ved hånden og hurtigt finde svar og løsninger på eventuelle problemer. Man kan benytte sig af en låneguide, hvis man vil finde det rette lån


Behandlingstiden

Behandlingstiden hos Nordea afhænger af, hvilket lån der er tale om, men er generelt kort. På et forbrugslån kan du forvente en kort behandlingstid. Her kan du forvente svar på en låneansøgning inden for højst 5 hverdage. Hvis der er tale om lån til større ting som bolig, så kan du indhente et lånebevis, som et bevis på, at du er godkendt til et lån hos banken. Når lånet er godkendt, kan man forvente pengene efter 3-5 hverdage. 


Andre fordele

Hvis du er kunde hos Nordea, kan du som ekstra fordele nyde godt af aftaler med forsikringsselskabet Topdanmark. Her kan du indhente op til 16% rabat på diverse forsikringer. Du kan derudover opnå status som Premium-kunde og dermed få flere fordele, hvis du har en særlig opsparing eller et lån hos banken. 


Nordea låneeksempel

Lånebeløb10.000 – 500.000 kr.
Lånets løbetid12 – 180 måneder
ÅOP2 – 18 %

Fordele

 • Stor tilgængelighed 
 • Høj gennemsigtighed 
 • Fordele og bedre priser for loyale kunder

Ulemper

 • Man skal vurderes til lån 
 • Vurdering nødvendig 
 • Færre fordele og dyre lån ved færre aftaler

Vurdering af kundeservice

Nordea gør, hvad de kan for at være kontaktbare for kunderne. De tilbyder udvidede telefoniske åbningstider, så man kan ringe til banken alle dage fra 8-22. Og derudover tilbyder de en chat, som er tilgængelig døgnet rundt. Der er derfor altid en mulighed for at få svar på sine spørgsmål som kunde hos Nordea. Og hvis man ønsker at finde ud af det selv, så tilbyder de også en liste med de oftest stillede spørgsmål, hvor man formentlig også kan finde et svar. 

Nordea tilbyder altså en fortrinlig og fyldestgørende kundeservice i form af deres tilgængelighed. Størstedelen af bankens kunder viser da også tilfredshed med bankens service gennem deres anmeldelser. De får negative anmeldelser lader til at blive løst efter henvendelsen. Altså reagerer Nordea hurtigt på utilfredshed og dårlige oplevelser, så man har mulighed for at få løst problemet.

Information om banken

BankNordea
AdresseGrønjordsvej 10, 2300 København
Emailnordea@nordea.dk
Telefon70 33 33 33 

Kundeservice åbningstider

Mandag08:00-22:00
Tirsdag08:00-22:00
Onsdag08:00-22:00
Torsdag08:00-22:00
Fredag08:00-22:00
Lørdag08:00-22:00
Søndag08:00-22:00

Vurdering af ÅOP og Pris

Renten på et banklån eller en kassekredit i Nordea fastsættes efter en individuel vurdering af sagen. Det afhænger blandt andet af dit forretningsomfang med banken, altså hvor mange forretninger og foretagender, du har stående i banken. Det kunne være en pensionsordning, et boliglån, investering osv. Jo flere ting, du har stående i banken, des bedre rente kan du få. Der er altså belønning for den loyalitet, du viser til banken.  

Som kunde hos Nordea skal man betale 90 kroner per kvartal. Det indbefatter kort, mobilbank, flere konti og en lang række andre medfølgende goder. Nordea tilbyder en række forskellige lån, heriblandt forbrugslån, samlelån og billån. Boliglån er en kategori for sig, da det afhænger af, hvilken bolig der er tale om. Der er mulighed for at beregne omkostningerne ved de forskellige lån. Hvis du blot vil have et overblik, kan du let justere beløb og løbetid efter dine ønsker og få en bud på en pris. Hvis du vil have mere præcise tal på omkostningerne ved dit lån, så kræver det et login med NemId.  

Banken fastsættelse af renten afhænger desuden af din månedlige indtægt og en eventuel gæld. Hvis du skal tegne et lån til større ting som en bil eller en bolig, så er det nødvendigt, at der er nogle, der kan stille sikkerhed for dig. Hos Nordea er alt lagt frem på bordet, og der er ingen skjulte renter og gebyrer. Det betyder, at kunden altid ved, hvad et lån indebærer. Der er altså en stor gennemsigtighed i forbindelse med lån og aftaler. 


Bankens krav 

 • NemID 
 • Billede af dit danske pas eller kørekort 
 • Billede af dit sundhedskort
 • Skal være fyldt 18 år  
 • Må ikke være registreret i RKI 

Vurdering af brugervenlighed

Nordea bank tilbyder meget brugervenlighed. Som kunde eller interesseret kan man nemlig let og hurtigt få overblik over bankens tjenester og deres priser. Bankens hjemmeside er udstyret med mange informationer, men har en god søgefunktion, så man hurtigt kan finde den korrekte information. Hvad end du skal beregne lån eller læse om bankens erhvervsforhold, så er det til at finde. Hver kategori er inddelt i flere underkategorier, og der er ikke noget, der er for småt til at blive forklaret.  

Nordea har et bredt digitalt fokus, og som kunde hos banken får man en mobilbank tilknyttet sin konto, så man altid har banken ved hånden. Hvis man er tilhænger af at betale med Apple eller Google Pay, så er det også muligt som kunde hos Nordea. Man kan let koble sin konto op på samtlige digitale tjenester. Og Nordea har desuden sin egen Nordea Wallet, hvor du har alle kort og konti liggende.   

Hjemmesiden tilbyder desuden mange tjenester, som kan være anvendelige i forbindelse med lån og andet. Du kan starte med at få svar på, hvilke lån der er det bedste for dig. Og du kan beregne, hvor meget man kan købe enten bil eller bolig for. Samt hvad man kan forvente af sin pensionsopsparing.  


Vurdering af behandlingstiden

Behandlingstiden på et lån hos Nordea afhænger af, hvilket lån, det drejer sig om. Ved et forbrugslån kan man regne med en kort behandlingstid. Her skal du blot ansøge om lånet online, når du har tjekket, at du opfylder bankens krav. Herefter får du svar inden for højst 5 hverdage.  

Hvis det drejer sig om et større lån, og du skal handle hurtigt for eksempel på et boligkøb, så kan du nemt og gratis få udleveret et lånebevis hos Nordea. Det kan du bruge til at vise sælger, at du har pengene til rådighed, og du kan dermed skrive under med det samme. Lånebeviset er et udtryk for, hvad du kan købe bolig for. Det er gældende for alle lån, som banken udbyder, at du får pengene 3-5 hverdage, efter du er godkendt som låner. Så snart lånet er godkendt af banken, er der altså en kort behandlingstid.  


Vurdering af andre fordele

Som kunde hos Nordea har du adgang til særlige aftaler med Topdanmark. Du kan nemlig opnå op til 16% rabat på populære privatforsikringer. Først og fremmest får du 4% på din indboforsikring, husforsikring og/eller bilforsikring. Hvis du tegner tre forsikringer hos Topdanmark, kan du samlet set opnå en rabat på 16%. Hvis du vælger denne løsning, får du ovenikøbet nemt og hurtig adgang til lægehjælp ganske gratis. Tjenesten hedder sundhedshjælp. Man bør derfor tjekke Topdanmarks forsikringsmuligheder, hvad end man har behov for en eller flere. De tilbyder alt fra dyreforsikring til rejse- og husforsikringer. 

Hvis du har en vis opsparing eller et lån i din bolig hos Nordea, så kan du blive Premium-kunde. Som Premium-kunde vil banken målrettet hjælpe dig med at tilrettelægge din opsparing, lån og investeringer. Der bliver stor mulighed for at optimere din økonomi. I tæt kontakt med kunden vil banken vurderer ønsker, tidsperspektiver og risikovillighed og sørger for, at man får mest muligt ud af sit indestående. 


Anden information 

Nordea bank har med sine mange digitale løsninger også fokus på sine kunders sikkerhed. Man kan som Nordea-kunde være sikker på, at banken handler i overensstemmelse med databeskyttelsesloven. Banken har et vist fokus på digital svindel, og de ønsker naturligvis at afhjælpe disse sager. Derfor kan du via hjemmesiden læse, hvad du kan gøre, for at undgå at blive fanget i en ærgerlig svindelsag. Med den store tilgængelighed er det altid muligt at komme i kontakt med banken, hvis der opstår usikkerhed. 

Nordea vil gerne være med til at skabe forandring i samfundet både i henhold til bæredygtighed og mangfoldighed. Det er også noget banken praktiserer i deres udlåns- og investeringsvalg. De står derudover klar til at vejlede deres kunder om bæredygtige økonomiske valg og investering.


Konklusion 

Nordea er en økonomisk stabil og troværdig bank, som tilbyder samtlige lånemuligheder og en masse andre tjenester. Banken har en tilgængelighed udover det sædvanlige med både udvidede telefontider i hverdag og weekend samt en chat i døgndrift. Der er generelt høj tilfredshed med bankens tilgængelighed fra kunderne. Desuden tilbyder banken flere digitale løsninger, som kan gøre livet lettere for deres kunder. 

Ved lån og aftaler med banken bliver alt lagt frem, der er altså ingen skjulte omkostninger hos Nordea, men en høj grad af gennemskuelighed. Et lån kræver en individuel vurdering, samt at du opfylder bankens lånekrav. Prisen på lånet vil afhænge af din finansielle situation samt løbetiden på lånet. Du bliver belønnet for loyalitet hos Nordea, så jo flere indeståender, du har hos banken, des bedre rente kan du opnå på dit lån. Behandlingstid hos banken afhænger først og fremmest af, hvilket lån der er tale om. Ved et forbrugslån kan du regne med en kort behandlingstid fra bankens side.  

Med en bankkonto hos Nordea kan du opnå rabatter på forsikringer hos Topdanmark. Derudover kan du som Premium-kunde få endnu flere fordele hos banken. Du bliver Premium-kunde, hvis du har en særlig opsparing eller et lån stående ved banken. 

Matchbanker > Lån penge > Anmeldelse Nordea

Seneste nyheder