Rentefrit lån

 • Nem sammenligning
 • Omkostningsfrit
 • Trygt og sikkert

Brugernes favorit – oktober 2023

Opdateret 4. oktober 2023
6.266 har valgt dette de sidste 31 dage
9.4
Vurdering
Beløb 10.000 – 500.000 kr.
Løbetid 12 – 180 måneder
ÅOP 3.6 – 24.99 %
Udbetaling I morgen 08:00
 • Hurtigt svar og udbetaling
 • Rente fra kun 3,60 %
 • Samlelån: spar 1.794 kr./mdr.
Eksempel: Samlet kreditbeløb: 130.000 kr. – Variable debitorrente: 3,60 – 20,95%. – Løbetid: 1 – 15 år. – ÅOP: 4,11 – 21,77%. – Forventet månedlig ydelse: 1.364 kr. – Etableringsomkostninger: 3.900 kr. – Samlet tilbagebetalingsbeløb: 167.258 – 260.000 kr. – Max ÅOP: 21,77%.
5.054 har valgt dette de sidste 31 dage
8.9
Vurdering
Beløb 20.000 – 1.000.000 kr.
Løbetid 12 – 180 måneder
ÅOP 4.58 – 24.99 %
Udbetaling I morgen 08:00
 • Det tager max 24 timer
 • Fra 0% i rente
 • Billån med og uden udbetaling
Eksempel: Samlet kreditbeløb: 100 000 kr. Løbetid: 5 år. Debitorrente: 3,48 %. ÅOP: 3,80 %. Minimum ÅOP: 2,04 %. Maksimum ÅOP: 24,99 %. Etableringsomkostninger: 1 000 kr. Månedlige gebyrer: 0 kr. Månedlig ydelse: 1 862 kr. Samlede kreditomkostninger: 11 690 kr. Samlet tilbagebetaling: 111 690 kr.
15.837 har valgt dette de sidste 31 dage
7.9
Vurdering
Beløb 5.000 – 400.000 kr.
Løbetid 12 – 180 måneder
ÅOP 7.75 – 20.73 %
Udbetaling I morgen 11:58
 • Få svar med det samme
 • Du bestemmer selv, hvad du bruger lånet til
 • Hverken oprettelses- eller månedlige gebyrer
Eksempel: Samlet kreditbeløb 40.000 kr., løbetid 5 år. Mdl. ydelse fra 801 kr. til 1.037 kr. Variabel debitorrente fra 7,75 % til 20,73 %. ÅOP fra 7,75 % til 20,73 %. Samlede kreditomkostninger 8.080 kr. til 22.244 kr. Samlet tilbagebetaling fra 48.080 kr. til 62.244 kr.

Hvor kan jeg låne rentefrit?

Tidligere var det ofte muligt at låne penge rentefrit på nettet. Men i dag finder du primært rentefrie lån i forbindelse med marketingkampagner, eller når du handler hos de store butikskæder inden for husholdningsudstyr, it og elektronik. Samt hos klinikker inden for optik, skønhedskirurgi og tandbehandlinger. 

Udfyld formularen her for at få tilsendt Matchbankers oversigt over lån med den lavest mulige rente. Så kan du nemmere få overblik de billigste lånemuligheder på nettet.

Læser du videre her på siden, får du bl.a. svar på:

 • Hvorledes Matchbankers oversigt giver dig et bedre overblik over lån uden renter.
 • Hvilke ulemper og fordele du skal være opmærksom på ved rentefrie kreditter og lån.
 • Hvordan du kan finde det billigste rentefri kviklån ved at søge om det hos flere firmaer.

Med Matchbankers oversigt over og guide til rentefrie lån, bliver du klædt bedst muligt på til at finde det bedste lån uden renter til netop dit behov.

Lånemulighederne i oversigten er opstillet i vilkårlig orden. Derfor anbefales det, at du gennemgår alle lånetilbud i listen, før du vælger det eller dem, som du ansøger hos.
Låneberegner

Udfyld detaljer om dit nuværende lån.

3.000 kr. 1.000.000 kr.
3 måneder 240 måneder
2 % 25 %

Månedlig betaling

Omkostninger i alt

Tilbagebetaling

Hvordan giver Matchbankers oversigt dig overblik over rentefri lån?

Skal du låne på nettet, er der langt mellem de rentefri lån i dag. Derfor kan du nemt komme til at overse muligheden for et rentefrit lån eller et lån som er rentefrit i f.eks. 30 dage.

Med Matchbankers oversigt får du et gratis overblik over de muligheder, der er for at optage lån og kreditter med den lavest mulige rente. Så slipper du for selv at bruge tid på at lede.

Du er ikke forpligtet til at tage et af de lån, der er i listen. Det gør det ikke bare nemmere, men også mere trygt at undersøge mulighederne for at låne penge uden renter med hjælp fra Matchbanker.

Til hver lånemulighed finder du et link til ansøgningsformularen på låneudbyderens hjemmeside. Matchbanker får ingen private oplysninger om dig og din økonomi. Eller om du har fået det rentefri lån.

FAQ om rentefri lån

Hvad betyder rentefrit lån?

At et lån er rentefrit, betyder enten, at du ikke kommer til at betale renter på lånet. Eller at lånet er rentefrit i en kortere eller længere periode.

Hvordan kan nogen tjene penge på rentefrie lån?

En forretning kan vælge at tilbyde rentefrie lån for at sætte gang i omsætningen. Altså sænker de deres indtjening for at skabe omsætning her og nu. For butikkerne betaler selv renter og omkostninger på lånet til det finansieringsselskab, der finansierer lånet. Endelig kan rentefrie lån bruges til at få folk til at blive opmærksomme på nye lån, der lige er kommet på markedet.

Hvordan låner jeg rentefrit?

For at kunne låne rentefrit, skal du kreditvurderes af låneudbyderen på samme måde som til et almindeligt lån. For du skal stadig have råd til at betale afdragene på lånet, selvom du ikke skal betale renter for det. Altså ansøger du om lånet på normal vis og får så svar på, om du kan få det.

Hvem har rentefrie lån?

Låneudbydere på nettet kører nogle gange med rentefrie lån for at komme ind på markedet eller lokke nye kunder til. Mange at markedets største butikskæder og klinikker tilbyder også tit rentefrie lån.

Hvilke ulemper og fordele er der ved rentefri lån

Hvilke ulemper og fordele er der ved rentefri lån?

Selvom det er en klar fordel, at du slipper for at betale renter på dit lån, er der også nogle ulemper ved at låne penge rentefrit. Helt kort er der disse fordele og ulemper ved rentefrie lån:

Fordele ved rentefri lån:

 • Du kan købe produkter og ydelser og betale dem i små afdrag.
 • Du ansøger i butikken eller klinikken, og har svar på få minutter.
 • Du slipper for at betale renter, og betaler kun det, varen koster.

Ulemper ved rentefri lån:

 • Selv om du ikke skal betale renter, kan der godt være gebyrer på lånet.
 • Løbetiden på rentefrie lån er oftest forholdsvis kort. Typisk 3 – 12 måneder.
 • Tager du flere rentefri lån, kan det være svært at få råd til at betale dem tilbage.

Hvordan finder jeg det bedste rentefrie lån?

Giver det mening at søge om et rentefrit lån hos flere udbydere, når der ikke løber renter på lånet?

Ja! For størrelsen på de gebyrer, der løber på lånet, er oftest forskellige fra låneudbyder til låneudbyder. For selv om lånet er rentefrit, behøver det ikke betyde, at det er gebyrfrit..

Derfor bør du være ekstra opmærksom på gebyrerne på de rentefrie lån.

Sådan bruger du Matchbanker til at finde et billigt rentefrit lån – trin for trin

Selv om vi – i hvert fald for øjeblikket – ikke kan skaffe dig et rentefrit lån, kan du nemt finde et billigt lån med Matchbanker. Det kræver blot:

 1. Indsend formularen

  Start med at udfylde de tre felter i formularen øverst på siden. Så modtager du snart oversigten.

 2. Vælg, og ansøg om lån

  Vælg de 3-4 mest relevante lån i oversigten, og ansøg om dem ved at klikke på linkene til låneudbyderne.

 3. Gennemgå lånetilbuddene

  Gennemgå gebyrerne og vilkårene i lånetilbuddet, og vælg lånet med den laveste ÅOP.

Hvilke former for rentefrie lån findes der?

Der findes flere forskellige former for rentefrie lån og kassekreditter på markedet. Mest almindelige er:

Helt rentefrie lån

Helt rentefrie lån fås enten i forbindelse med markedsføringskampagner for finansieringsselskaber på nettet. Eller når du køber f.eks. produkter og ydelser hos butikskæder og klinikker.

Lånene kan dog stadig være pålagt gebyrer af forskellig størrelse. Derfor er det stadig relevant at sammenligne flere rentefrie lån, før du beslutter dig for, hvilket du vælger.

Samtidig kan du lige så godt vælge den butikskæde eller klinik, som tilbyder den længste løbetid på lånet. For når du ikke skal betale renter på lånet, kan du lige så godt betale mindst muligt af hver måned. Så mærker du lånet mindst muligt i din privatøkonomi.

Lån med rentefrihed i en periode

En anden meget almindelig form for rentefrie lån er dem, hvor du opnår rentefrihed i en periode på f.eks. 30 dage eller måske det første år.

Det gør det billigere at have lånet den første måned eller det første år. Samtidig får du mulighed for at reducere det beløb, du skal betale renter af, før låneudbyderen begynder at tage renter for lånet. Derfor er renten tit også lidt højere på denne type rentefrie lån.

Når rentefriheden stopper, betyder det ikke nødvendigvis, at afdragene bliver højere. Nogle låneudbydere fordeler nemlig de samlede udgifter til lånet over hele afdragsperiode. Hos andre låneudbydere bliver de månedlige afdrag på lånet højere, når rentefriheden ophører, fordi du nu begynder at betale renter på lånet. 

Rentefrie kreditter

I praksis er alle kreditter rentefri, når du ikke udnytter dem. For har du f.eks. en kassekredit, løber der kun renter på kreditten i forhold til det beløb, du udnytter af den bevilgede kredit.

Så reklamerer låneudbyderen med en rentefri kredit, bør du undersøge om kreditten rent faktisk er rentefri, når du udnytter den. Eller rentefriheden kun gælder, når du ikke bruger af det bevilligede kreditbeløb.

Er lån med afdragsfrihed rentefrie?

I sjældne tilfælde kan du være heldig at finde lån på nettet, der er rentefrie i den afdragsfrie periode. 

Men normalt løber der fortsat renter på lånet i den periode, hvor du ikke afdrager på det. Derfor er det beløb, du skal afdrage, blevet større, når du genoptager afdragsbetalingen på lånet.

Hos nogle låneudbydere kan du opnå afdragsfrihed på dit lån ved på forhånd at betale de renter, som påløber lånet i den periode, du gerne vil være afdragsfri. Derved stiger din gæld ikke i den afdragsfrie periode. For du har betalt renterne forud for den afdragsfrie periode.

Giver det mening at sammenligne rentefrie lån med ÅOP?

Du kan stadig bruge ÅOP til at sammenligne lån med, selv om de er rentefri. For ÅOP omfatter alle de låneomkostninger, der påløber lånet i løbet af et år. Derfor er lånet med den laveste ÅOP stadig det billigste.

Her ser du ÅOP på de rentefrie lån fra den forrige tabel:

Rentefri lånEtableringsgebyrEkspeditionsgebyrSamlet tilbagebetalingÅOP
Lån 1249 kr.0,- pr. måned1249,- kr.24,9 %
Lån 2*0 kr.29,- pr. måned1348,- kr.34,8 %
Lån 3*119 kr.19,- pr. måned1347,- kr.34,7 %
*I de 3 eksempler du kan se i tabellen, er ÅOP på lån 2 og 3 så højt, at det overskrider det loft på 25 %, som lånene skal holde sig under, for at låneudbyderen må reklamere for dem. Derfor ser du tit ikke rentefrie lån markedsført nogen steder.

Det siger vores brugere

rating
4.69 ud af 5 baseret på 22 anmeldelser


Find dit næste lån på Matchbanker


Andreas Linde
Skrevet af
Låneekspert, Andreas Linde, har arbejdet i finansbranchen siden 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, renter og alt finansrelateret.
Matchbanker > Lån penge > Rentefrit lån

Seneste nyheder