Hurtig lån

 • Nem sammenligning
 • Omkostningsfrit
 • Trygt og sikkert
kr.
1.000 kr.
500.000 kr.
Se standard liste
Samlede kreditbeløb: 40.000 kr. – Løbetid: 5 år – Månedlig ydelse fra: 755 kr. til 1.038 kr. – ÅOP fra: 2,04 % til 24,99 % – Løbetid: 1 – 15 år – Samlede kreditomkostninger 5.274 kr. til 22.199 kr. – Samlet tilbagebetaling fra 45.274 kr. til 62.199 kr. – Max ÅOP 24,99 %.

Brugernes favorit – marts 2023

Opdateret 27. marts 2023
13.044 har valgt dette de sidste 31 dage
8.5
Vurdering
Beløb 5.000 – 400.000 kr.
Løbetid 12 – 180 måneder
ÅOP 5.11 – 20.73 %
Udbetaling I morgen 00:59
 • Få svar med det samme
 • Du bestemmer selv, hvad du bruger lånet til
 • Ny lavere rente
Eksempel: Samlede kreditbeløb: 40.000 kr. – Løbetid: 5 år – Månedlig ydelse fra: 755 kr. til 1.038 kr. – Variabel debitorrente fra: 5,11 % til 20,73 % – ÅOP fra: 5,11 % til 20,73 % – Løbetid: 1 – 15 år – Samlede kreditomkostninger 5.274 kr. til 22.199 kr. – Samlet tilbagebetaling fra 45.274 kr. til 62.199 kr. – Max ÅOP 20,73 %.

Alt hvad du bør vide om hurtige lån

Alt hvad du bør vide om hurtige lån

Et hurtigt kredit lån har typisk en kort løbetid helt ned til 30 dage og giver dig pengene hurtigt på kontoen. Det er en låntype, hvor der er virkelig mange forskellige låneudbydere at vælge imellem. Det gør det svært at få overblik og endnu sværere at vælge det bedste hurtig-lån til netop din situation.

Med Matchbanker får du serveret et let overskueligt overblik blot ved at udfylde en formular. Så modtager du en oversigt over hurtige lån, med hurtig udbetaling, i din indbakke inden for få minutter. 

Imens du venter, kan du læse videre og få svar på:

 • Hvordan du bruger overblikslisten fra Matchbanker til at finde det bedste, hurtige lån online.
 • Hvilke fordele og ulemper du skal være opmærksom på, når du optager et hurtigt lån.
 • Hvordan du finder det hurtige lån, som har den laveste rente og de bedste vilkår for dig.

Sammen med listen over låneudbydere gør guiden her på siden det meget nemmere at få overblik og vælge det rigtige lån eller den rigtige kredit til netop din privatøkonomi.

Listen fra Matchbanker indeholder kun de oplysninger, du har brug for, når du skal sammenligne lån. Samtidig indeholder listen kun låneudbydere, der tilbyder lån af den størrelse, du skal bruge, og accepterer ansøgninger fra folk med en profil, der matcher din.
Låneberegner

Udfyld detaljer om dit nuværende lån.

3.000 kr. 1.000.000 kr.
3 måneder 240 måneder
2 % 25 %

Månedlig betaling

Omkostninger i alt

Tilbagebetaling

Hvordan hjælper Matchbanker dig til et bedre valg af hurtigt lån

Hvordan hjælper Matchbanker dig til et bedre valg af hurtigt lån?

I et marked med så hård konkurrence, som der er på hurtige lån med hurtig udbetaling og kort løbetid på ned til 30 dage, kan det være svært at bevare overblikket. Samtidig gør de mange lånemuligheder det ekstra tidskrævende at finde det billigste lån af hurtige penge med den laveste rente.

Står du ydermere med et akut behov for at låne hurtigt, er det nemt at tage den forkerte beslutning.

Det kan Matchbankers liste over låneudbydere hjælpe dig med at undgå. Listen indeholder kun de informationer, du har brug for. Det gør den nem at overskue. Samtidig kan du klikke dig videre til ansøgningsformularen hos de enkelte låneudbydere ved hjælp af linket ud for hver enkelt lånemulighed. 

Det gør det nemmere at få overblik og let at vælge den eller de lånemuligheder, som er mest relevante for dig.

Derved kan du nemt finde et hurtigt lån af penge med hurtig udbetaling – helt uden at det koster eller forpligter dig til noget. For listen du modtager er helt gratis, og du er ikke tvunget til at låne hos nogle af de finansieringsselskaber, som er med i listen.

Så snart du klikker dig ind på ansøgningsformularen, foregår ansøgning og sagsbehandling på låneudbyderens hjemmeside.

FAQ om hurtig lån

Hvad er et hurtigt lån?

Et hurtigt lån kan du typisk få hurtigt svar på, om du kan få. Samtidig har du tit pengene hurtigt på kontoen, ligesom de fleste hurtige lån af denne type er hurtige at afdrage. Låntypen kendes også under navnet sms-lån, fordi låneansøgning og accept af lånet tidligere foregik via sms-beskeder.

Hvor kan jeg låne penge hurtigt?

De fleste hurtige lån foregår online. Her foregår både ansøgningen, långiverens kreditvurdering og udbetalingen af pengene digitalt. Derfor kan hele processen fra ansøgning over kreditvurdering og til udbetaling foregå inden for få timer. Det er det, som har givet låntypen sit navn.

Hvad er renten på de hurtige lån?

Renten på et hurtigt lån ligger typisk i den høje ende af skalaen. Tit med en ÅOP tæt på de 25 %, som er maksimumværdien, hvis låneudbyderen skal have lov til at markedsføre lånet. På grund af den korte løbetid kan låntypen være billigere end traditionelle forbrugslån på 5-12.000 kroner. Det kræver dog, at du har luft nok i økonomien til at klare de høje afdrag hver måned.

Hvor hurtigt kan banken bevillige lån?

Skal du bruge et lån på et mindre beløb hurtigt, kan banken give dig et bevilliget overtræk eller tilbyde dig en kassekredit lige så hurtigt, som du kan få et hurtigt lån online. Så er du på god fod med banken, kan en enkelt opringning til bankens callcenter eller din bankrådgiver være løsningen på dit behov for at låne penge hurtigt og nemt.

Hvorfor er hurtige lån så dyre?

Renten på hurtige lån er relativ høj, fordi låneudbyderen løber en større risiko ved at udlåne de småbeløb, som der oftest er tale om. Overholder du ikke dine afdrag, kommer det hurtigt til at koste mange penge at inddrive pengene ved hjælp af inkasso og eventuelt fogedretten.

Fordele og ulemper ved hurtige lån af penge

Når du optager et hurtig lån, skal du være opmærksom på en række fordele og ulemper, som denne låntype har. Det drejer sig om:

Fordele ved hurtige lån

 • Et hurtigt lån er særdeles velegnet, hvis du har brug for at låne penge akut.
 • Du får hurtigt svar på, om du kan få lånet og har hurtigt pengene udbetalt.
 • Du har tit mulighed for at springe afdrag over ved kun at betale renterne.

Ulemper ved hurtige lån

 • Det er ikke alle udbydere af hurtige lån, der også har hurtig udbetaling af pengene.
 • Den korte afdragsperiode kan nemt blive en stor belastning for din privatøkonomi.
 • Vælger du at springe et afdrag over, skal du stadig finde penge til at betale renterne.

Hvad bør du overveje, før du låner hurtige penge?

Har du brug for et lån hurtigt af penge til f.eks. en ny fryser eller en akut reparation af bilen, kan du nemt komme til at træffe et forkert valg på grund af det tidspres, du føler dig i. Men netop fordi lånebehandlingen foregår så hurtig online, har du faktisk masser af tid til at tænke dig om og undersøge markedet grundigt.

Har du luft nok i økonomien?

Hurtige lån kan være på alt mellem 100 og 12.000 kroner. Småbeløbene er som regel lette nok at finde luft til i økonomien. 

Men så snart lånebeløbet kommer over 4-5.000 kroner, skal du regne med, at du skal have omkring 1.000 til rådighed til afdragene hver måned. Og nærmer lånebeløbet sig maksimumgrænsen på 12.000 kroner, skal du have mellem 1.500 og 2.000 kroner til overs i budgettet til afdrag hver måned.

Derfor er det en god idé at tjekke din kontooversigt for de seneste måneder for at undersøge, hvor mange penge du normalt har til overs hver måned. Tjek også dit budget – eller læg et hurtigt budget – for at få overblik over, hvordan du finder pengene til afdragene.

Kan du tilvejebringe pengene på anden vis?

Har du en god bank, og kan du fremvise en fornuftig privatøkonomi, vil det tit være muligt at få et bevilliget overtræk på din konto, hvis der er tale om et mindre beløb.

Har du brug for lidt flere penge, kan banken også nogle gange overtales til at give dig en kassekredit.

Endelig kan du selvfølgelig overveje at låne pengene privat. Det kan dog hurtigt skabe problemer, hvis du ikke kan overholde afdragene. 

Hvad skal du holde øje med, når du vil finde et hurtigt lån med lav rente?

Når du skal finde det billigste lån, kan du med fordel bruge Matchbankers liste til at få et hurtigt overblik over dine mest relevante lånemuligheder. 

Hvilket lån der er billigst, afhænger af, hvor lav rente du kan få på lånet. Samt hvor høje de gebyrer er, som låneudbyderen tager for at håndtere det.

Hvorfor er rente og ÅOP opgivet som et procentinterval?

I listen fra Matchbanker kan du se et procentinterval ud for både rente og ÅOP ved hver lånemulighed. At det står som et procentinterval skyldes, at renten på dit hurtige lån afspejler den risiko, som den enkelte låneudbyder vurderer, der er ved at låne penge ud til dig. Så vurderer låneudbyderen, at du har en god økonomi, får du en lav rente – og vice versa. 

Procentintervallet angiver altså den laveste og højeste rente, som du kan få på lånet, alt efter hvordan låneudbydere kreditvurderer dig.

Husk at medregne lånegebyrerne

Som allerede nævnt er det ikke kun rentesatsen, der er vigtig at holde øje med. Størrelsen på låneudbyderens gebyrer har også en afgørende indflydelse på, hvor dyrt lånet ender med at blive. Tilbyder to låneudbydere næsten ens renter på dit hurtige lån, kan størrelsen på gebyrerne ende med at være det, som afgør, hvem du låner hos.

Udfordringen er, at hvert enkelt finansieringsselskab kører med forskellige gebyrtyper – og tager forskellig pris for dem. Det gør det svært at gennemskue, hvilket lån der alt i alt ender med at være billigst.

ÅOP er nøglen til det billigste lån

Derfor har EU vedtaget, at alle låneudbydere skal angive den såkaldte ÅOP på lånet. Det er en forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent. Værdien ud for ÅOP fortæller, hvor stor en procentdel af det årlige afdrag på lånet, der går til renter og gebyrer. Altså er den låneudbyder, der kan tilbyde dig den laveste ÅOP, den billigste at låne hos.

Derfor behøver du faktisk kun at holde øje med procentintervallet ud for ÅOP hos hver låneudbyder. 

Men for at få oplyst den nøjagtige ÅOP på dit lån, skal låneudbyderen først kreditvurdere dig. Derfor skal du ansøge om lånet, før du kan få at vide, hvilken ÅOP netop du får.

Det kan du udnytte til at finde den billigste lånemulighed.

Det kommer vi tilbage til lige om lidt.

Hvad skal du holde øje med, når du vil finde et hurtigt lån med lav rente

Hvad betyder ÅOP for prisen på dit hurtige lån?

Selv nogle få decimalprocenters forskel på ÅOP giver dig en kontant besparelse, når du optager et hurtigt lån med hurtig tilbagebetaling. Her ses forskellen på et lån på 12.000 kroner som betales tilbage over 6 måneder. Se nedenstående repræsentative låneeksempel.

Repræsentativt låneeksempel:

Kreditbeløb20 000 kr.
Løbetid48 måneder
Månedlig ydelse509 kr. – 591 kr.
Variabel debitorrenteMin. 7,2% – Max 15,8%
Max ÅOPMin. 10,6% – Max 19,9%
Minimum – Maximum løbetid12 – 180 måneder
Andre gebyrer0 kr.
Samlede kreditomkostninger4.432 kr. – 8.368 kr.
Samlet tilbagebetaling24 432 kr. – 28 368 kr.
Repræsentativt eksempel på lån
Skal du bruge ÅOP til at sammenligne to eller flere lån, er det vigtigt, at du vælger samme lånebeløb og samme løbetid på alle lånene.

Sådan finder du et billigt hurtigt lån med Matchbanker

Vælger du at søge om et hurtigt lån hos de låneudbydere på Matchbankers liste, som tilbyder den laveste ÅOP, har du størst chance for at finde det billigste hurtige lån på markedet.

Du kan trygt søge om lånet hos flere låneudbydere. For du hæfter først for lånet, når du underskriver udbyderens lånetilbud digitalt med MitID. De andre lånetilbud forbliver tilbud, som du så afviser.

Sådan gør du trin for trin:

 1. Udvælg de 3-4 låneudbydere med den laveste minimumsværdi i procentinterval ud for ÅOP.

  De kan give dig den laveste ÅOP på dit lån. Ved du på forhånd, at kreditvurderingen vil give dig en rente i den høje ende af skalaen, kan du også vælge at holde øje med den lånemulighed, som har den laveste maksimumværdi i procentintervallet.

 2. Ansøg nu om lånet hos hver af disse låneudbydere ved at klikke på linket til låneformularen.

  Udfyld formularen, underskriv den med dit MitID, og indsend ansøgningen. Får du tilkendt lånet, sender finansieringsselskabet dig et lånetilbud. Her kan du se vilkårene for lånet, herunder den ÅOP, som kommer til at gælde for netop dit lån. 

 3. Sammenlign nu ÅOP i lånetilbuddene fra de låneudbydere, som kan godkende dig til lånet.

  Vælg det lån, som har den laveste værdi ud for ÅOP. Det er det billigste. Inden du underskriver lånetilbuddet for at acceptere det, anbefaler vi, at du gennemgår vilkårene ekstra grundigt. Så ved du, hvor du står, hvis du får problemer med afdragene.

Følger du denne fremgangsmåde, har du fundet det billigste hurtige lån med den laveste rente.

Hurtige lån kan være en billig løsning

Vil du låne et beløb på f.eks. 10.000 kroner, og har du luft i økonomien til det, kan du med fordel sammenligne mulighederne for et quicklån med hurtig udbetaling, inden du låner. Derved får du lettere ved at finde en billig løsning som passer til dig.

Hvad bør du være opmærksom på, hvis du springer et afdrag over

De fleste hurtige lån giver dig mulighed for at springe afdragene over i en eller flere måneder. Det kan være rart, hvis du står i en presset situation.

Det er dog kun selve afdraget, du slipper for at betale. For du skal stadig betale de renter, der løber på lånet i den periode, som du ikke betaler afdrag i.

Det betyder, at lånet ender med at koste dig mere, end du havde forventet. For efter den afdragsfrie periode, skylder du stadig det samme på dit lån.

Oversigten fra Matchbanker er ikke sorteret efter f.eks. laveste ÅOP. Derfor bør du tjekke alle lånemuligheder i listen, før du udvælger dem, du ansøger om et hurtigt lån hos.

Det siger vores brugere

rating
4.88 ud af 5 baseret på 35 anmeldelser


Find dit næste lån på Matchbanker


Andreas Linde
Skrevet af
Låneekspert, Andreas Linde, har arbejdet i finansbranchen siden 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, renter og alt finansrelateret.
Matchbanker > Lån penge > Hurtig lån

Seneste nyheder