Lån penge akut

 • Nem sammenligning
 • Omkostningsfrit
 • Trygt og sikkert

Brugernes favorit – juni 2023

Opdateret 7. juni 2023
13.609 har valgt dette de sidste 31 dage
8.4
Vurdering
Beløb 5.000 – 400.000 kr.
Løbetid 12 – 180 måneder
ÅOP 6.16 – 20.73 %
Udbetaling I morgen 13:45
 • Få svar med det samme
 • Du bestemmer selv, hvad du bruger lånet til
 • Ny lavere rente
Eksempel: Samlede kreditbeløb: 40.000 kr. – Løbetid: 5 år – Månedlig ydelse fra: 773 kr. til 1.037 kr. – Variabel debitorrente fra: 6,16 % til 20,73 % – ÅOP fra: 6,16 % til 20,73 % – Løbetid: 1 – 15 år – Samlede kreditomkostninger 6.388 kr. til 22.244 kr. – Samlet tilbagebetaling fra 46.388 kr. til 62.244 kr. – Max ÅOP 20,73 %.

Hvor kan du låne penge akut?

Hvor kan du låne penge akut

Er køleskabet eller vaskemaskinen stået af? Er gearkassen gået på bilen? Eller mangler du penge akut af en anden grund?

Så kan Matchbanker give dig overblik over dine lånemuligheder, ved at du udfylder denne formular med tre felter. Så modtager du en mail med en liste over finansieringsselskaber, som tilbyder lån med udbetaling med det samme.

Læser du samtidig guiden her på siden, får du mere at vide om:

 • Hvordan Matchbanker hjælper dig til hurtigt at finde det bedste lån.
 • Hvordan du nemt kan finde det billigste lån i listen over låneudbydere.
 • Hvilke låntyper, der er mest velegnet til det beløb, du har brug for.

Derved kan du træffe et mere velbegrundet valg af låneudbyder, så du ikke får lånt pengene for dyrt, selv om det skal gå stærkt.

Låneudbyderne i listen er ikke sorteret. Derfor er det vigtigt, at du gennemgår hele listen, hvis du vil være sikker på at finde det bedste akut lån.
Låneberegner

Udfyld detaljer om dit nuværende lån.

3.000 kr. 1.000.000 kr.
3 måneder 240 måneder
2 % 25 %

Månedlig betaling

Omkostninger i alt

Tilbagebetaling

Hvordan hjælper Matchbanker dig til hurtigt at finde det bedste lån

Hvordan hjælper Matchbanker dig til hurtigt at finde det bedste lån?

Mangler du penge akut, kan du meget nemt komme til at få valgt et lån, der er alt for dyrt. For lånemarkedet er stort og indviklet at navigere i. Så har du travlt og skal bruge et lån med udbetaling med det samme, kan du hurtigt træffe et forkert valg.

Det er her Matchbanker kan hjælpe dig ved at give dig et nemt og struktureret overblik over dine lånemuligheder. Listen giver dig en ensartet præsentation af de forskellige lånetilbud og indeholder kun de informationer, der er absolut nødvendige, for at du kan træffe et valg.

Samtidig er listen tilpasset det lånebeløb, du har brug for, og indeholder kun låneudbydere, som tilbyder lån til folk på din alder. Det sikrer, at du ikke spilder din tid på lån, du alligevel ikke kan få.

Det er absolut gratis og helt uforpligtende for dig at modtage listen. Du risikerer ikke at skulle betale et gebyr for den, og du er fuldstændigt frit stillet til, om du vil låne fra en låneudbyder på listen eller finder en anden løsning på dit akutte behov for et hurtigt lån.

Når du har fundet den rigtige låneudbyder for dig, klikker du på linket ud for denne. Så kommer du ind på deres ansøgningsformular.

FAQ om at låne penge akut

Hvad er et akut lån?

Et akut lån er et lån, du tager, fordi du står i en uforudset situation og har brug for et lån, hvor du kan få pengene hurtigt udbetalt. Helst samme dag – eller senest dagen efter, du har fået lånet bevilliget. Men selvom du er presset for tid, kan det altid betale sig at undersøge lånemarkedet grundigt, så du får valgt den låneudbyder, som giver dig det bedste og billigste lån.

Hvor kan jeg låne penge akut?

Har banken tillid til din privatøkonomi, kan du tit få et bevilliget overtræk på nogle tusinde kroner eller få et mindre lån igennem på kort tid. Men ellers får du den hurtigste udbetaling, hvis du låner på nettet. Dog skal du være opmærksom på, at de låneudbydere, som tydeligt skilter med hurtig udbetaling, tit tager en højere rente for lånet.

Hvor hurtig er hurtig udbetaling i praksis?

Har du samme bank som det finansieringsselskab, du låner hos, kan du være sikker på at have pengene på kontoen i løbet af kort tid efter, du har underskrevet lånekontrakten. Har du en anden bank, kan der gå op til et par timer, selvom låneudbyderen foretager en straksoverførsel. Ved større beløb kan bankernes overførselspolitikker forsinke overførslen yderligere. 

Kan jeg låne penge akut trods RKI

Er du registreret som dårlig betaler hos et kreditbureau (f.eks. Experian, det tidligere RKI), opdager låneudbyderne det. For de undersøger dig altid hos kreditbureauerne i forbindelse med deres kreditvurdering af dig. Alligevel kan du godt finde låneudbydere, som vælger at låne dig penge alligevel. Men renten på lånet vil være højere, fordi låneudbyderen løber en større risiko.

Fordele og ulemper ved at låne penge akut

Er tiden den vigtigste faktor, når du skal låne penge, er der en række fordele og ulemper ved at låne penge akut, som du skal være opmærksom på.

Hvilke fordele er der ved at låne penge akut?

 • Du får pengene hurtigt udbetalt, så du kan få løst dit akutte behov.
 • Du behøver ikke vente i flere dage på at få at vide, om du kan få lånet.
 • Låner du på nettet, skal du ikke forhandle om sikkerhed for større lån.

Hvilke ulemper er der ved at låne penge akut?

 • Du kan nemt falde for et alt for dyrt lån, fordi du har for travlt med at finde pengene.
 • Af samme grund kan dit akut-lån sætte din privatøkonomi under et unødigt højt pres.
 • Skilter låneudbyderen specifikt med ”hurtig udbetaling”, tager de tit en højere rente.

Hvilken låntype er mest velegnet til dit lånebehov?

Alt efter hvor mange penge du har brug for at låne akut, vil du oftest have flere forskellige låntyper at vælge imellem. I praksis er der tale om forskellige former for forbrugslån, der har hver sine grænser for lånebeløbet og længden på afdragsperioden.

Særligt er der disse beløbsgrænser, der bestemmer, hvilke låntyper du har til rådighed:

100 – 5.000 kroner

Har du akut behov for et lån på mellem 100 og 5.000 kroner, har mikrolån typisk den hurtigste udbetaling. De er også kendt for at have meget høje renter samt en afdragsperiode på kun 6 måneder. 

Den korte afdragsperiode er sjældent et problem, hvis du låner i den lave ende af beløbsgrænsen. Men kommer du op på et lån på 4-5.000 kroner, skal du have luft nok i økonomien til at kunne trække tæt på 1.000 kroner ud hver måned til afdragene.

Mikrolånene – også kendt som sms lån eller minilån – giver dig over mulighed for at springe afdragene over i en kortere eller længere periode. Det kræver dog, at du betaler de renter up front, som påløber i perioden. Altså ender du med at skylde det samme, den dag du genoptager afdragsbetalingerne. Derfor ender lånet med at blive dyrere, hvis du udsætter afdragene.

Alternativt kan du høre banken, om de kan bevillige et overtræk på din konto eller give dig en kassekredit. Det er en billigere løsning, som tit kan give dig pengene lige så hurtigt på kontoen.

5.000 – 12.000 kroner

Har du brug for mellem 5.000 og 12.000 kroner, har du stadig mulighed for at tage et mikrolån. Men så snart du kommer over 5.000 kroner, kan du også finde udbydere af de såkaldte kviklån, som du kan låne hos. Der har du oftest pengene lige så hurtigt på kontoen.

Med et kviklån får du en længere afdragsperiode end de 6 måneder, som mikrolånet har. Det gør det lettere at finde luft i økonomien til at klare afdragene. 

Alligevel vil mikrolånene tit være billigere, fordi kviklånene har en nedre grænse på afdragsperioden på 12 eller 24 måneder. Derfor kommer de til at koste dig flere penge i rente.

Også inden for denne beløbsgrænse kan det betale sig at høre banken, om de kan tilbyde dig en kassekredit eller et mindre lån hurtigt.

Over 12.000 kroner

Så snart du kommer over 12.000 kroner, forsvinder muligheden for mikrolån. Herfra er det kun de almindelige forbrugs- eller kviklån på nettet eller banken, du kan ansøge om lån hos. 

Kviklånene vil oftest være den hurtigste løsning, da behandlingstiden i banken stiger, jo flere penge du har behov for at låne.

Du kan læse mere om de forskellige typer af lån hos Finanstilsynet.

Hvordan finder jeg det billigste akut-lån

Hvordan finder jeg det billigste akut-lån?

Når du skal finde det billigste akut-lån, er det vigtigt, at du holder øje med den såkaldte ÅOP. Det er en forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent. ÅOP angiver hvor mange procent af dine årlige afdrag, der går til udgifter på lånet.

Altså er den låneudbyder, som har den laveste ÅOP den billigste at låne hos.

Den præcise ÅOP på netop dit lån, afgøres af, hvor god en kreditvurdering du får af låneudbyderen. Derfor skal du søge om lånet, før du kan få det oplyst.

Tjek omkostningerne inden du låner

Før du underskriver et lånetilbud, bør du gøre dig selv den tjeneste at undersøge omkostninger forbundet med lånet, nærmere bekendt som ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent).

Sørg for at holde denne op i mod flere forskellige lånetilbud, derved kan du nemt finde den bedste og billigste løsning til dig. Herunder ses et repræsentativt eksempel på hvordan et lån kan se ud og hvad det kan koste.

Repræsentativt låneeksempel:

Kreditbeløb20 000 kr.
Løbetid48 måneder
Månedlig ydelse509 kr. – 591 kr.
Variabel debitorrenteMin. 7,2% – Max 15,8%
Max ÅOPMin. 10,6% – Max 19,9%
Minimum – Maximum løbetid12 – 180 måneder
Andre gebyrer0 kr.
Samlede kreditomkostninger4.432 kr. – 8.368 kr.
Samlet tilbagebetaling24 432 kr. – 28 368 kr.
Repræsentativt eksempel på lån

Søg hos flere låneudbydere

Søger du om lånet hos minimum de 3 låneudbydere fra listen, som har den laveste ÅOP, får du dels at vide, om de vil låne penge til dig, og dels den præcise ÅOP på dit lån.

Derefter vælger du lånetilbuddet med den laveste ÅOP og underskriver det med dit MitID. De andre to lånetilbud takker du pænt nej til.

Selvom det tager lidt længere tid at søge hos 3 låneudbydere, får du stadig et hurtigt svar og har pengene lige så hurtigt på kontoen. Samtidig får du større sikkerhed for at have fundet det billigste lån med hurtig udbetaling.

ÅOP er oftest angivet som et procentinterval i listen over låneudbydere. Det skyldes, at ÅOP afhænger af den rente, som låneudbyderen tilbyder på baggrund af deres kreditvurdering af dig. 

Det siger vores brugere

rating
4.53 ud af 5 baseret på 32 anmeldelser


Find dit næste lån på Matchbanker


Andreas Linde
Skrevet af
Låneekspert, Andreas Linde, har arbejdet i finansbranchen siden 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, renter og alt finansrelateret.
Matchbanker > Lån penge > Lån penge akut

Seneste nyheder