Mikrolån

Mikrolån gør det nemt hurtigt at låne fra 100 til 12.000 kr. I denne guide fortæller vi, hvordan Matchbanker giver dig overblik over lånemarkedet, og hvordan du sikrer dig, at du har fundet det bedste mikrolån til dit behov.

kr.
1.000 kr.
500.000 kr.
Se standard liste
30.000 kr. over 4 år. Etb. omk. 900. ÅOP 11,85% - 20,84%. Mdl. ydelse 780 - 900 kr. Kreditomkostninger 7.402 - 13.119 kr. Tilbagebetaling 37.402 - 42.119 kr. - maks ÅOP: 24,99% Lånebeløb: 1.500 - 400.000 kr. Løbetid: 3 - 180 måneder. ÅOP: 2,04 - 24,99 %.

Er mikrolån det rigtige for dig?

Er mikrolån det rigtige for dig

Skal du bruge en hurtigt lån på et mindre beløb, er et såkaldt ”mikrolån” en oplagt mulighed. Matchbanker giver vi dig overblik over markedet, ved at du udfylder formularen her. Herefter modtager du en oversigt over de mest konkurrencedygtige mikrolån i Danmark, direkte i din indbakke i løbet af få minutter.

Ved hjælp af listen kan du finde de låneudbydere, der virker mest relevante for dig. Klikker du på linket ud for den enkelte låneudbyder, kan du efterfølgende ansøge om lånet direkte hos dem.

Men før du vælger de udbydere af mikrolån, du vil ansøge hos, anbefaler vi, at du læser denne guide. Her får du mere at vide om:

  • Hvordan Matchbanker gør det nemt at finde det rigtige mikrolån.
  • Hvad et mikrolån er, og hvad du skal overveje, før du tager det.
  • Hvad du være opmærksom på, hvis du forlænger dit lån.

Derved sikrer du dig, at du finder det bedste mikrolån og ikke sætter dig for hårdt rent økonomisk.

Låneudbyderne i den liste du modtager, er ikke sorteret på en bestemt måde. Derfor bør du gennemgå hele listen og vurdere hver låneudbyder, før du udvælger dem, der er mest relevant for dig at søge om et mikrolån hos.
Låneberegner

Udfyld detaljer om dit nuværende lån.

3.000 kr. 1.000.000 kr.
6 måneder 180 måneder
2 % 25 %

Månedlig betaling

Omkostninger i alt

Tilbagebetaling

Hvordan gør Matchbanker det lettere at sammenligne mikrolån

Hvordan gør Matchbanker det lettere at sammenligne mikrolån?

Med stadig flere og flere udbydere af mikrolån på nettet kan det være svært at gennemskue, hvilken låneudbyder der give dig det bedste tilbud på et hurtigt lån af et mindre beløb. 

Vil du gerne sikre dig, at du har fundet det bedste mikrolån, skal du derfor tjekke rigtig mange udbydere. Det tager hurtigt en masse tid. For hver enkelt udbyder præsenterer deres lånetilbud på deres egen måde.

Det er her Matchbanker kan hjælpe dig. Vi har allerede fundet alle de mikrolån, som findes på markedet i Danmark. Dem sender vi til dig som en samlet liste. Her finder du alle de informationer, du har brug for, stillet op på en ensartet og overskuelig måde.

Samtidig har vi tilpasset listen, så den passer præcis til dig. Derfor er du sikker på, at listen kun indeholder de låneudbydere, som f.eks. udlåner beløb i den størrelse, du har brug for. Eller låner ud til folk på din alder.

Du skal ikke betale noget for at få listen, og du er ikke forpligtet til at låne hos nogle af de låneudbydere, der er med på listen.

Er du ikke sikker på, at mikrolån er det rigtige valg for dig? Så kan du med fordel tjekke vores oversigt over de forskellige låntyper, der findes på det danske lånemarked.

Når du har besluttet dig for, hvilke finansieringsselskaber du vil ansøge om lån hos, klikker du på linket og ansøger direkte hos dem. Matchbanker får ingen oplysninger om dig og din privatøkonomi, ligesom vi ikke har nogen som helt indflydelse på, hvorvidt du får lånet bevilliget.

Mikrolån – ofte stillede spørgsmål

Hvad er et mikrolån?

Et mikrolån giver dig mulighed for et hurtigt lån af fra 100 til 12-15.000 kroner. Typisk kan du få hurtigt svar på, om du kan få pengene, og tit også have pengene hurtigt udbetalt. Derudover kendetegnes låntypen ved en kort afdragsperiode på maksimalt 6 måneder. Derfor kan mikrolån på især større beløb være en udfordring at få plads til i privatøkonomien, når de skal betales tilbage.

Kan jeg få et mikrolån, selv om jeg er registreret hos RKI?

Når du søger om et mikrolån, foretager låneudbyderen et digitalt tjek af din økonomi og andre personlige forhold. Herunder tjekker de også, om du er registreret som dårlig betaler hos Experian (det gamle RKI) og andre kreditbureauer. Nogle låneudbydere vil i meget sjældne tilfælde tilbyde dig et lån, selvom du er registreret. Men renten på lånet er højere, fordi de løber en større risiko.

Hvor gammel skal jeg være, for at søge om et mikrolån?

Du skal være myndig for at kunne ansøge om et mikrolån. Altså skal du være minimum 18 år, før du kan søge om et mikrolån hos en dansk låneudbyder. Dog er der flere finansieringsselskaber, som kræver, du er ældre, før du kan blive godkendt til at optage en mikrolån. Således er det ikke ualmindeligt, at du skal være minimum 20 år for at kunne komme i betragtning til denne lånetype.

Hvad bør du vide, før du optager mikrolån?

Inden du begynder at ansøge om et mikrolån, bør du kende de fordele og ulemper, som der er ved låntypen:

Fordele:

  • Mikrolån er en hurtig måde at låne penge til en akut situation. F.eks. til et nyt køleskab.
  • De fleste låneudbydere er hurtige til at give dig svar, og du har tit pengene hurtigt på kontoen.
  • Du kan hurtigt afdrage dit mikrolån, ligesom du har mulighed for at forlænge afdragsperioden.

Ulemper:

  • Den korte afdragsperiode kan gøre det til en udfordring at få plads til afdragene i din økonomi.
  • Vælger du at forlænge afdragsperioden, skal du stadig betale de renter, der påløber lånet.
  • Enkelte af branchens udbydere kan være op til en hel uge om at udbetale dit mikrolån.

Hvordan finder jeg ud af, om jeg har råd til et mikrolån?

Tager du et mikrolån på nogle få tusinde kroner, vil du oftest have nemt ved at kunne klare afdragene. For med en afdragsperiode på 6 måneder, kommer lånet kun til at koste dig nogle få hundrede kroner hver måned.

Men så snart, du kommer over et lånebeløb på 5-6.000 kroner, bør du se nærmere på, hvor meget luft du har i økonomien hver måned. For afdraget over et halvt år skal du op at finde 1.000 kroner eller mere om måneden til afdragene. Og låner du f.eks. 12.000 kroner, skal du af med mere end 2.000 kroner i afdrag hver måned.

Det er mange penge at trække ud af privatøkonomien. Derfor er det en god idé at lægge et budget, så du er sikker på, at du kan skaffe penge til afdraget uden problemer. Du finder en grundig guide til budgetlægning hos Tænk.dk.

Hvad gør jeg, hvis jeg har sat mig for hårdt?

De fleste låneudbydere tilbyder mikrolån på kassekreditlignende vilkår. Hos dem har du mulighed for at forlænge afdragsperioden, hvis det skulle knibe med at finde pengene i en måned eller to.

I den eller de måneder du forlænger afdragsperioden med, skal du stadig betale de renter, som påløber lånet. Altså afdrager du ikke på gælden, men betaler kun renterne. 

Det betyder, at du stadig skylder det samme, når du begynder at betale tilbage på lånet igen. Altså ender lånet med at blive dyrere, fordi afdragsperioden er blevet forlænget.

Hvordan finder jeg ud af, om jeg har råd til et mikrolån

Mikrolån kan faktisk være den billigste løsning

Mikrolån har ry for at være dyre, fordi ÅOP på lånet er meget højt. Alligevel kan det i nogle tilfælde være billigere at tage et lille mikrolån frem for et traditionelt forbrugslån. For den korteste afdragsperiode på et forbrugslån er typisk 12 eller 24 måneder. 

Derfor kommer du kommer du til at betale flere renter på forbrugslånet. Til gengæld bliver afdragene lavere hver måned.

ÅOP er en forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent. Tallet angiver, hvor mange procent af det årlige afdrag, der går til renter og gebyrer. Det gør det nemt at sammenligne lån. Men kun hvis lånebeløbet og løbetiden er den samme. 

Hvad er forskellen på at låne 5000 som mikrolån eller forbrugslån

Vil du låne 5.000 kroner, kan du vælge enten at tage et mikrolån eller et forbrugslån. Vælger du mikrolånet, sparer du 341,48 kr.

LåntypeAfdrags-
periode:
Månedligt afdrag:ÅOP:Tilbagebetaling i alt:
Forbrugslån på nettet12 måneder469,21 kr.24,99 %5.630,48 kr.
Mikrolån6 måneder893,00 kr.24,7 %5.289,00 kr.

Vælger du et højere lånebeløb, sparer du endnu mere. Til gengæld sætter du dig hårdere rent økonomisk, fordi mikrolånet afdrages over en kortere periode.

Det siger vores brugere

4.76 ud af 5 baseret på 25 anmeldelser
Rating
Det var en god oplevelse. Nemt og hurtigt.
Peter
Rating
Super hurtig betjening
Kunde
Rating
Mere end tilfreds.
Anders
Find dit næste lån på Matchbanker