Kassekredit

 • Nem sammenligning
 • Omkostningsfrit
 • Trygt og sikkert
kr.
1.000 kr.
500.000 kr.
Se standard liste
Samlede kreditbeløb: 40.000 kr. – Løbetid: 5 år – Månedlig ydelse fra: 755 kr. til 1.038 kr. – ÅOP fra: 2,04 % til 24,99 % – Løbetid: 1 – 15 år – Samlede kreditomkostninger 5.274 kr. til 22.199 kr. – Samlet tilbagebetaling fra 45.274 kr. til 62.199 kr. – Max ÅOP 24,99 %.

Hvordan finder du en kassekredit?

Hvordan finder du en kassekredit

En kassekredit er en låneaftale, som giver dig adgang til at låne op til et aftalt maksimumbeløb, når du har brug for det. Derved kan kassekreditten give dig en økonomisk håndsrækning, når det er nødvendigt, uden at du skal ud at ansøge om og optage et nyt lån.

Der findes mange forskellige former for kassekreditter, og med Matchbanker kan du nemt få overblik over dem, som er mest relevante for dig. Alt hvad du behøver, er at udfylde denne formular. Så modtager du en mail med en oversigt over de udbydere, der bevilliger kreditter på op til det beløb, du har brug for, og som tilbyder den til personer med din profil.

Læser du guiden her på siden, får du mere at vide om:

 • Hvordan du kan bruge Matchbankers oversigt til at finde den bedste kassekredit.
 • Hvad du skal vide om kassekreditter og være opmærksom på, før du ansøger om en.
 • Hvordan du nemt kan finde den billigste kassekredit ved at tjekke en enkelt værdi.

Med oversigten fra Matchbanker og denne guide bliver du bedre i stand til at finde og træffe det bedste valg af en kassekredit, som passer til dig og din økonomiske situation.

Kassekreditterne i oversigten nævnes i tilfældig rækkefølge. Derfor bør du altid gennemgå alle mulighederne i listen, hvis du vil være sikker på at finde den mest relevante kassekredit til dit behov.

Hvordan bruger du Matchbankers oversigt til at finde en kassekredit?

Låneberegner

Udfyld detaljer om dit nuværende lån.

3.000 kr. 1.000.000 kr.
3 måneder 240 måneder
2 % 25 %

Månedlig betaling

Omkostninger i alt

Tilbagebetaling

Hvordan bruger du Matchbankers oversigt til at finde en kassekredit?

Markedet for kassekreditter er næsten mere indviklet end lånemarkedet. Du kan både få en kassekredit i tilknytning til din lønkonto i banken og forskellige former for kassekreditlignende lån og kreditkort hos finansieringsselskaber på nettet. 

Med så mange forskellige muligheder kan det være svært at gennemskue, hvilken kassekredit der er mest optimal i netop din situation.

Det hjælper Matchbanker dig med, ved at sende dig en oversigt over de kassekreditter, som er de mest oplagte for dig at undersøge nærmere. Listen over de forskellige udbydere indeholder kun de informationer, du har brug for, når du skal sammenligne de forskellige kreditmuligheder. Ud for hver enkel udbyder finder du et link direkte til deres ansøgningsformular.

Du skal ikke betale noget for listen, og du forpligter dig ikke til at optage en kassekredit fra nogen af de udbydere, der er med i oversigten.

Det gør det både meget lettere og mere trygt at finde en kassekredit med Matchbanker.

Selve ansøgningsprocessen foregår på udbyderens hjemmeside.
Hvordan bruger du Matchbankers oversigt til at finde en kassekredit

Ofte stillede spørgsmål om kassekredit

Hvad er en kassekredit?

En kassekredit er en lånemulighed med et maksimumbeløb, som du kan udnytte i den grad, som du har brug for. Har du f.eks. kassekreditten tilknyttet din lønkonto, kan du låne af kassekreditten, hvis du ikke har penge nok på kontoen – f.eks. sidst på måneden. Du kan dog kun overtrække din konto op til maksimumsbeløbet på kassekreditten. Altså kan du se kassekreditten som en ekstra sum penge på din konto eller et særligt betalingskort, som banken eller finansieringsselskabet stiller til rådighed, når du har brug for det. 

Hvad er renten på en kassekredit?

Renten på en kassekredit ligger typisk på mellem 8 og 25 %, hvis du vælger en kredit uden krav om sikkerhedsstillelse på nettet. Det er et renteniveau, der minder om renten på forbrugslån. Men i modsætning til disse, betaler du kun renter af det beløb, du bruger af kreditten i øjeblikket. I banken kan du oftest få en kassekredit til en lavere rente, hvis du stiller sikkerhed for den, i f.eks. din ejerbolig. 

Hvad koster det at have en kassekredit?

En kassekredit koster typisk et oprettelsesgebyr og den rente, der løber på, hvis du bruger af kassekreditten. Størrelsen på oprettelsesgebyret afhænger af, hvor stort maksimumbeløb, du har brug for. Kassekredittens renter afhænger af, hvilken kreditvurdering låneudbyderen giver dig. Jo bedre økonomi, jo lavere rente.

Hvordan opgøres det disponible beløb på kassekreditten?

Det disponible beløb på kassekreditten udregnes ved at trække det beløb, du har brugt af kassekreditten fra maksimumbeløbet. Har du en kassekredit i forbindelse med din bankkonto, vil du oftest kunne se det maksimale rådighedsbeløb i forbindelse med kontooversigten.

Kan jeg få en kassekredit?

Banken eller finansieringsselskabet bruger en kreditvurdering af dig til at afgøre, hvorvidt du kan få en kredit. Finder de, at du kan få bevilliget en kassekredit, sætter de renten på kreditten i forhold til den risiko, som de mener, de løber ved at stille kreditten til rådighed for dig.

Hvad skal du være opmærksom på ved en kassekredit?

Inden du får oprettet en kassekredit eller et lån på kassekreditlignende vilkår, er det en god idé at se nærmere på de fordele og ulemper, der er ved at have en kredit:

Fordele ved en kassekredit?

 • En kassekredit fungerer som dit økonomiske sikkerhedsnet, hvis der opstår en presset situation.
 • Med en kassekredit skal du ikke ud at optage lån, hver gang du har brug for ekstra penge.
 • Du betaler kun renter af kreditten i forhold til, hvor stort et beløb du har trukket fra den.

Ulemper ved en kassekredit?

 • Du risikerer, at din kassekredit udvikler sig til et dyrt sikkerhedsnet under din privatøkonomi.
 • Har du udnyttet kassekreditten mere, end du får udbetalt i løn, skal du betale renter hele tiden.
 • Renten er højere på en kassekredit eller et lån på kassekreditlignende vilkår uden sikkerhed.

Hvilke former for kreditter og kassekredit-lån findes der?

Kasse- og andre former for kreditter reguleres af kreditaftaleloven. Den opstiller nogle regler, som gælder for alle former for kreditter, og hvilke rettigheder de forskellige parter i en kreditaftale har.

Ifølge loven findes flere forskellige typer af kreditter i form af overtræk, lån og kassekreditter. I praksis udbydes disse på en række forskellige måder af enten banker eller finansieringsselskaber på nettet. Blandt de mest almindelige er:

 1. Kassekredit

  Udbydes typisk af en bank, og knyttes oftest til din løn- eller NemKonto i banken. Når der ikke er flere penge på din konto, kan du overtrække kontoen op til det maksimumbeløb, som kreditten lyder på. Du betaler et gebyr for oprettelsen og renter af det beløb, du bruger af kassekreditten i øjeblikket.

 2. Kreditkort

  Udbydes typisk af finansieringsselskaber på nettet. Her får du et beløb til rådighed på kortet, som du kan bruge op til. Kortet anvendes som et almindeligt betalingskort. Du betaler et oprettelsesgebyr, og tit også et fast gebyr pr. måned eller år for kortet. Men du betaler kun renter af det beløb, du har trukket på kortet. Beløbet skal så tilbagebetales efter de gældende vilkår.

 3. Lån på kassekreditlignende vilkår

  Erstatter de tidligere mikrolån, som du kunne tage via sms. Her kan du låne op til et beløb på 12.000 kr., som så overføres til din konto. Du betaler kun renter af det lånebeløb, du har brugt af lånet. Har du brug for at forlænge afdragsperioden, kan du gøre dette ved på forhånd at indbetale renterne for den eller de måneder, du vil forlænge afdragsperioden med.

Altså har du flere forskellige måder at få en kassekredit eller et kassekredit-lån på. Men hvilken mulighed skal du vælge?

Hvilken kredittype skal du vælge?

Når du skal vælge mellem de 3 kredittyper, handler det først og fremmest om at se på, hvad det koster dig at have kreditløsningen.

Den allerbilligste løsning er at få en kassekredit tilknyttet din løn- eller NemKonto i banken. Her er renten lav og gebyrerne få. Men har du brug for en større kassekredit, kræver banken næsten altid sikkerhed, i f.eks. din ejerbolig eller en opsparing du har i banken.

Kan eller vil du ikke stille sikkerhed, er du nødt til at undersøge andre kreditmuligheder, som f.eks. et kreditkort. De udbydes typisk af banker og finansieringsselskaber og har en lidt højere rente og lidt flere gebyrer. 

Har du ikke brug for et løbende sikkerhedsnet under din privatøkonomi, men har du et akut behov for at låne et mindre beløb? Så kan de kassekreditlignende lån være en god mulighed for at få løst problemet her og nu. Og i nogle tilfælde kan det ligefrem koste mindre frem for at tage et traditionelt forbrugslån på nettet. 

Hvilken kredittype skal du vælge

En kredit er billigere end et lån

Har du luft i økonomien til de høje afdrag, kan et kreditlån i nogle tilfælde være billigere end at låne. I tabellen herunder ser du et priseksempel på et lån.

Repræsentativt låneeksempel:

Kreditbeløb20 000 kr.
Løbetid48 måneder
Månedlig ydelse509 kr. – 591 kr.
Variabel debitorrenteMin. 7,2% – Max 15,8%
Max ÅOPMin. 10,6% – Max 19,9%
Minimum – Maximum løbetid12 – 180 måneder
Andre gebyrer0 kr.
Samlede kreditomkostninger4.432 kr. – 8.368 kr.
Samlet tilbagebetaling24 432 kr. – 28 368 kr.
Låneeksempel
Hvor det tit tager tid at få bevilliget en kassekredit på et større beløb i banken, kan du få svar på få minutter, når du ansøger om en kreditmulighed hos et finansieringsselskab på nettet.

Hvordan finder du en kassekredit med Matchbanker – trin for trin

 1. Udfyld de 3 felter i formularen – så modtager du oversigten i løbet af få minutter.
 2. Læs guiden, og gennemgå oversigten – og udvælg de 3 mest relevante kreditter.
 3. Ansøg om kreditten hos de 3 udbydere – vælg den, som har den laveste ÅOP.

Så har du fundet den bedste kreditløsning til dit behov.

Hvordan finder du nemt den billigste kassekredit?

Når du har valgt en kredittype, handler det om at finde den billigste kassekredit med den laveste rente. For selvom du kun betaler renter på din kredit, når du bruger den, vil du jo helst betale mindst muligt, når du udnytter kreditten.

Renten er ikke den eneste udgift ved kreditløsningen. Som allerede nævnt er der en række gebyrer forbundet ved oprettelsen. Eventuelt er der også gebyrer for udstedelsen og brugen af et eventuelt kort, ligesom der kan forekomme gebyrer på den løbende administration af kreditten.

Det gør det svært at gennemskue, hvilken kredit der er den billigste for dig i længden.

Men ved hjælp af den såkaldte ÅOP, som EU har pålagt alle udbydere af lån og kreditter at oplyse, kan du nemt finde den billigste kreditløsning til dit behov. 

ÅOP står oplyst ud for hver enkelt kreditmulighed i den oversigt, som du har modtaget fra Matchbanker. ÅOP er en forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent – altså hvor mange procent af afdragene over et år, der går til renter og gebyrer.

Den kreditløsning som skilter med den laveste ÅOP, er det billigste valg.

Kan jeg få en kassekredit trods RKI-registrering

Er du registreret som dårlig betaling hos Experian (det tidligere RKI) eller et andet kreditoplysningsbureau, vil de fleste kreditudbydere afvise din ansøgning.

Men du kan godt være heldig at finde en udbyder, som accepterer din ansøgning på trods af din registrering i RKI. Men renten på kreditten vil være højere end normalt. For finansieringsselskabet løber en større risiko ved at bevillige en kredit til nogen, der er registreret som dårlig betaler.

Det siger vores brugere

4.93 ud af 5 baseret på 29 anmeldelser
Rating
God og informativ oplysning og vejledning
Erik
Rating
Venlig, imødekommende og professionel samtale.
Jens
Rating
Har altid fået en god behandling.
Grete


Find dit næste lån på Matchbanker


Andreas Linde
Skrevet af
Låneekspert, Andreas Linde, har arbejdet i finansbranchen siden 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, renter og alt finansrelateret.
Matchbanker > Lån penge > Kassekredit

Seneste nyheder