Hvad er lån uden sikkerhed? – INFOGRAFIK

Når du er på udkig efter et lån, er der en del faktorer, som du først og fremmest skal forholde dig til.

Udover at sikre dig, at du får det billigste lån med den laveste rente og en løbetid, der passer til din situation, skal du også overveje, om et lån med eller uden sikkerhed er den bedste løsning til dig.

Går du til en online lånevirksomhed, vil du opleve, at langt de fleste lån er uden sikkerhed.

Her kan du lære meget om lån uden sikkerhed samt de mange fordele, du får ved ikke at pantsætte ejendele.

Hvad er et lån med sikkerhed?

Ønsker du at optage et lån gennem banken, som eksempelvis et boliglån eller et større forbrugslån, kan du komme ud for at blive bedt om at stille sikkerhed for lånet.

Et lån med sikkerhed betyder kort fortalt, at du pantsætter eventuelle ejendele af værdi som garanti for lånet.

Hvis du ikke længere er i stand til at betale pengene tilbage, vil banken gøre krav på det, du har stillet som sikkerhed – det kan eksempelvis være din bolig eller bil.

Når du optager et lån med sikkerhed, er det altså vigtigt, at du er fuldstændig sikker på, at du er i stand til at betale pengene tilbage.

Da dine økonomiske omstændigheder kan ændre sig fra den ene dag til den anden, flere og flere danskere fortrækker at optage et lån uden sikkerhed.

Sådan undgår du at løbe den risiko at miste dine værdigenstande, hvis du bliver forhindret i at betale hele lånet tilbage. 

Hvad er et hurtig lån uden sikkerhed?

Til forskel for lån med sikkerhed, vil du ikke blive bedt om at skulle stille hverken ejendele eller bolig i pant, når du optager et lån uden sikkerhed.

Lån uden sikkerhed er en klar fordel for mange, da det giver mulighed for at låne penge hurtigt og med ro i sindet.

Selvom du kan komme ud for, at omkostningerne tilknyttet et lån uden sikkerhed muligvis er en smule højere, løber du altså ikke den samme risiko.

Derudover bør det også nævnes, at der hele tiden kommer flere og flere låneudbydere på markedet. Det er altså muligt at finde et billigt og fordelagtigt lån uden sikkerhed til en acceptabel rente.

Der er dog mange flere fordele ved at optage et lån uden sikkerhed på nettet.

Når du låner penge gennem en online udbyder, skal du ikke opgive, hvad pengene skal bruges til. Og da der ikke er noget papirarbejde involveret i selve låneprocessen, kan du forvente, at det bevilgede lån tikker hurtigt ind på kontoen.

Alt du bør vide om lån uden sikkerhed

I dag findes der et væld af forskellige online udbydere, der tilbyder lån uden sikkerhed til personer i alle aldersgrupper.

Men selvom det kan være nemt at få bevilget et hurtigt lån online i dag, er der stadig visse ting, du bør sætte dig ind i.

Nedenfor har vi udarbejdet en smart visuel guide, der forhåbentligt vil hjælpe dig til at vurdere, om et lån uden sikkerhed er den bedste løsning til dig.

Hvad er lån uden sikkerhed
Andreas Linde
Skrevet af
Låneekspert, Andreas Linde, har arbejdet i finansbranchen siden 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, renter og alt finansrelateret.
Matchbanker > Lån penge > Hvad er lån uden sikkerhed? – INFOGRAFIK

Seneste nyheder