Alt du bør vide om refinansiering af lån og gæld – INFOGRAFIK

Har du også optaget flere lån hos forskellige låneudbydere på nettet eller i banken?

I så fald betaler du med sandsynlighed en hel del i både renter og gebyrer for de enkelte gældsposter.

Det er ikke kun en omstændelig opgave at holde styr på flere forskellige lån – det kan også hurtigt blive en dyr affære.

Derfor er der mange, som vælger at refinansiere lån og gæld via et samlelån for at gøre hverdagen lidt nemmere og, ikke mindst, billigere.

Men hvad indebærer refinansiering egentligt – og hvordan bærer du dig ad? Det kigger vi nærmere på nedenfor.

Hvad betyder refinansiering?

Når vi taler om refinansiering af lån og gæld, betyder det kort fortalt, at du optager et nyt lån til at afbetale dine eksisterende gældsposter.

Måske har du gennem de sidste par år har optaget flere forskellige små, dyre lån?

Sidder du inde med flere lån, kan det være oplagt at samle dine lån under én lånepost fremfor for at betale til flere forskellige udbydere hver måned.

Til trods for, at det ikke er gratis at refinansiere, er fordelene faktisk mange.

Hvis du har optaget flere små lån på nettet og måske har en smule kreditkortgæld oven i hatten, betyder det, at du betaler renter på flere forskellige lån – og det kan være dyrt.

Når du samler dine lån og gældsposter under et og samme lån, skal du altså ikke længere bekymre dig om at holde styr på flere forskellige udbydere.

Dette gør ikke kun dit liv nemmere, men hjælper dig i sidste ende også med at spare penge, da du nu kun skal betale én fast månedlig rente.

Refinansiering af lån: Sådan kommer du igang i dag

Kort fortalt kan du vælge at refinansiere dine lån på 2 måder:

  1. Refinansier dine lån ved at samle alle dine eksisterende gældsposter gennem en udbyder, der tilbyder samlelån.
  2. Refinansier på egen hånd ved at optage et nyt, billigt lån, der er stort nok til at dække din eksisterende gæld.

Uanset hvilken løsning, du vælger, vil det endelige resultat dog altid være det samme:

  • Du skal kun bekymre dig om én fast månedlig betaling.

Vær dog opmærksom på, at det i dag ikke er alle banker, der tilbyder at samle dine lån, og at omkostningerne kan være høje.

Derfor er det under alle omstændigheder vigtig, at du giver dig tid til at sammenligne dine forskellige lånemuligheder – uanset om du vil refinansiere gennem en udbyder på nettet, der samler gælden for dig, eller om du vil refinansiere på egen hånd.

Refinansier dine lån, men vær opmærksom på…

Selvom der uden tvivl kan være mange fordele ved at refinansiere dine lån, skal du dog sikre dig, at det faktisk kan betale sig i sidste ende.

Hvis du har indgået flere forskellige betalingsaftaler, slipper du ikke for at skulle tilbagebetale, hvad du skylder kreditorerne.

Vælger du derfor at refinansiere dine lån gennem en udbyder, er det vigtigt, at du sætter dig ind i de forskellige omkostninger for de forskellige lån.

Sådan kan du sikre dig, at du i sidste ende sparer penge på at samle dine lån.

Det samme gør sig gældende, hvis du vælger at optage et nyt lån på egen hånd til at indfri dine eksisterende låneposter.

Benyt din personlige låneoversigt her på Matchbanker til at finde de bedste udbydere, der tilbyder større lånebeløb med lave renter.

Bør du refinansiere lån og gæld?

Hvorvidt det kan betale sig at refinansiere dine lån, afhænger af din specifikke situation.

Hvis du kun sidder inde med 2-3 små låneposter på et par få tusinde kroner, er det ikke sikkert, at det reelt kan svare sig for dig.

Hvis du derimod har optaget flere små til halvstore lån gennem de sidste par år, kan du måske gøre gode besparelser ved at samle dine lån.

I så fald er spørgsmålet bare, om du bør refinansiere dine lån gennem banken eller vælge et online samlelån – eller om du foretrækker at optage et nyt, separat lån på egen hånd.

Se nedenstående infografik, der forhåbentligt kan inspirere dig til at vurdere, hvilken løsning der er den bedste for dig.

Alt du bør vide om refinansiering af lån og gæld
Andreas Linde
Skrevet af
Låneekspert, Andreas Linde, har arbejdet i finansbranchen siden 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, renter og alt finansrelateret.
Matchbanker > Lån penge > Alt du bør vide om refinansiering af lån og gæld – INFOGRAFIK

Seneste nyheder