Sms lån

 • Nem sammenligning
 • Omkostningsfrit
 • Trygt og sikkert

Brugernes favorit – oktober 2023

Opdateret 4. oktober 2023
6.266 har valgt dette de sidste 31 dage
9.4
Vurdering
Beløb 10.000 – 500.000 kr.
Løbetid 12 – 180 måneder
ÅOP 3.6 – 24.99 %
Udbetaling Fredag 08:00
 • Hurtigt svar og udbetaling
 • Rente fra kun 3,60 %
 • Samlelån: spar 1.794 kr./mdr.
Eksempel: Samlet kreditbeløb: 130.000 kr. – Variable debitorrente: 3,60 – 20,95%. – Løbetid: 1 – 15 år. – ÅOP: 4,11 – 21,77%. – Forventet månedlig ydelse: 1.364 kr. – Etableringsomkostninger: 3.900 kr. – Samlet tilbagebetalingsbeløb: 167.258 – 260.000 kr. – Max ÅOP: 21,77%.
5.054 har valgt dette de sidste 31 dage
8.9
Vurdering
Beløb 20.000 – 1.000.000 kr.
Løbetid 12 – 180 måneder
ÅOP 4.58 – 24.99 %
Udbetaling I morgen 08:00
 • Det tager max 24 timer
 • Fra 0% i rente
 • Billån med og uden udbetaling
Eksempel: Samlet kreditbeløb: 100 000 kr. Løbetid: 5 år. Debitorrente: 3,48 %. ÅOP: 3,80 %. Minimum ÅOP: 2,04 %. Maksimum ÅOP: 24,99 %. Etableringsomkostninger: 1 000 kr. Månedlige gebyrer: 0 kr. Månedlig ydelse: 1 862 kr. Samlede kreditomkostninger: 11 690 kr. Samlet tilbagebetaling: 111 690 kr.
15.837 har valgt dette de sidste 31 dage
7.9
Vurdering
Beløb 5.000 – 400.000 kr.
Løbetid 12 – 180 måneder
ÅOP 7.75 – 20.73 %
Udbetaling I morgen 09:33
 • Få svar med det samme
 • Du bestemmer selv, hvad du bruger lånet til
 • Hverken oprettelses- eller månedlige gebyrer
Eksempel: Samlet kreditbeløb 40.000 kr., løbetid 5 år. Mdl. ydelse fra 801 kr. til 1.037 kr. Variabel debitorrente fra 7,75 % til 20,73 %. ÅOP fra 7,75 % til 20,73 %. Samlede kreditomkostninger 8.080 kr. til 22.244 kr. Samlet tilbagebetaling fra 48.080 kr. til 62.244 kr.

Hvor finder du et sms lån i dag?

Hvor finder du et sms lån i dag

Sms lån var tidligere betegnelsen for en type smålån, hvor du kunne ansøge om og underskrive låneaftalen ved hjælp af sms’er fra din mobiltelefon. Det var dog langt fra sikkert nok. Derfor skal du i dag ansøge om de nye sms lån fra browseren på din smartphone og underskrive lånedokumentet med MitID via den tilhørende app på mobilen.

Matchbanker giver dig overblik over markedet for mobillån ved at du udfylder denne formular. Kort tid efter modtager du så en opdateret liste over udbydere af sms kviklån til din mailadresse.

Men inden du begynder at gennemgå listen, er det en god idé at læse mere om:

 • Hvordan du bruger listen fra Matchbanker til at finde det billigste smslån.
 • Hvordan sms lån/mobillån ser ud i dag, og hvordan du finder det billigste.
 • Hvad du skal være særlig opmærksom på, når du vælger denne type lån.

Det gør det meget lettere for dig at vælge det bedste smslån til netop dig og din situation.

Hos Matchbanker har vi ensartet præsentationen af sms lån og skraldet alle unødvendige informationer væk. Det gør det nemmere for dig at få overblik over markedet. Derved får du lettere ved at finde de låneudbydere, som er mest relevante for dig at søge om et sms kviklån hos.
Låneberegner

Udfyld detaljer om dit nuværende lån.

500 kr. 1.000.000 kr.
3 måneder 240 måneder
2 % 25 %

Månedlig betaling

Omkostninger i alt

Tilbagebetaling

Hvordan finder du det bedste sms lån med Matchbankers liste

Hvordan finder du det bedste sms lån med Matchbankers liste?

Selvom du ikke kan låne via sms længere, er der fortsat masser af muligheder for at optage mikrolån på nettet på beløb mellem 100 og 12.000 kroner. 

Samtidig er der kommet væsentlig flere udbydere. Det gør det svært at få overblik over markedet, og nærmest umuligt at finde det billigste sted at optage et mobillån. For selvom du bruger søgemaskinerne flittigt, kan du nemt komme til at overse nogle. Samtidig tager det lang tid at besøge samtlige udbydere for at finde ÅOP på netop deres lån.

Det slipper du for med Matchbanker. Vi har gennemtrawlet markedet og fundet alle de udbydere, som tilbyder den nye form for sms lån, der findes i dag.

Dem har vi samlet i en let overskuelig liste, der yderligere er tilpasset, så den kun indeholder låneudbydere, som udbyder sms lån på det beløb, du ønsker at låne. Og som vil låne penge ud til folk på din alder.

Listen koster dig ikke en krone, og du har ingen form for forpligtelser til at skulle optage et lån fra netop de udbydere, der er med på listen. Derfor kan du trygt bede om at få listen tilsendt.

Har du brug for at låne et større beløb? Så tjek vores oversigt over låntyper på det danske lånemarked.

Ud for hver låneudbyder i listen finder du et link til deres ansøgningsformular.

Hvilke spørgsmål stiller andre om sms lån?

Hvad er et sms lån?

Et sms lån er et lån på småbeløb som 500 eller 3000 kroner. Tidligere kunne du søge om og godkende lån af denne type via sms. I dag skal du i stedet ansøge om lån fra browseren på din smartphone, og bruge MitID-appen til at underskrive låneansøgningen og lånedokumentet med en bindende digital signatur.

Hvordan får jeg et gratis sms lån?

Tidligere tilbød udbyderne af sms lån, at du ikke skulle betale renter på dit første mobillån op til et vist beløb. Denne praksis er de gået bort fra. Men det er stadig – i sjældne tilfælde – muligt at få et såkaldt gratis lån, hvor der ikke tilskrives renter på lånet. Derfor skal du kun betale det beløb tilbage, du har lånt.

Kan jeg godt sende sms for at låne?

Nej. Det er ikke længere muligt at ansøge om eller godkende lån via sms. I dag skal du underskrive både låneansøgning og lånedokument digitalt med MitID. Enten fra en app på din mobiltelefon, eller online via browseren og dit nøglekort.

Kan jeg spærre for sms lån?

Tidligere kunne du spærre for sms’er til de numre, som låneudbyderne brugte til at modtage tekstbeskeder fra låneansøgerne på. I dag er det ikke relevant mere. For det er ikke længere muligt at optage og underskrive lån via en sms.

Hvilke fordele og ulemper har sms lån?

De nye sms lån, som findes på markedet i dag, udbydes på kassekreditlignende vilkår. Det giver dig en række fordele og ulemper, som du bør kende, før du låner:

Fordele ved sms lån

 • Sms lån er velegnede til at låne hurtige penge til en akut situation. F.eks. en bilreparation.
 • Lånet kan også afdrages hurtigt igen. Typisk er afdragsperioden på maksimalt 6 måneder.
 • Du kan forlænge afdragsperioden ved at betale renterne for forlængelsen på forhånd.

Ulemper ved sms lån

 • Der er stor forskel på, hvor hurtigt du kan få pengene udbetalt hos låneudbyderne.
 • Den forholdsvis korte afdragsperiode giver en større belastning af din privatøkonomi.
 • Selvom du vælger at springe afdragene over i en måned, skal du stadig betale renterne.

Er du bevidst om disse forhold, og har du økonomien til det, kan sms lån være den billigste måde at låne penge på i visse situationer. Det kommer vi tilbage til.

Hvad skal du undersøge, før du optager et smslån?

Med en relativ kort afdragsperiode er det vigtigt, at du har overblik over din privatøkonomi, før du låner. Særligt hvis du låner et større beløb. For med kun 6 måneder til at afdrage mobillånet, skal du ikke låne mere end 5.500 kroner, før du skal af med over 1.000 kroner i afdrag hver måned.

Derfor er det vigtigt, at du lægger et budget. Så har du et detaljeret overblik over din økonomi i de 6 måneder, du skal betale lånet tilbage over.

Budgettet kan du med fordel lægge i et regneark. Bruger du Microsoft Excel kan du finde en række smarte regnearksskabeloner som giver et nemt overblik over din økonomi. Skabelonerne kan også anvendes i Google Sheets.

Du bør kun optage lånet, hvis du kan se, at du har penge nok til rådighed hver måned til at kunne betale dine afdrag.

Hvad skal du undersøge, før du optager et smslån

Hvad skal jeg være opmærksom på, hvis jeg springer afdragene over?

De fleste udbydere af de nye sms lån giver dig mulighed for at springe afdraget over i en eller flere måneder. Det er rart, hvis der skulle opstå en periode, hvor det kniber med at finde pengene til afdragene.

Det kræver dog, at du betaler renterne på forhånd for den periode, som du søger om udsættelse i. Altså er det kun selve afdraget på lånet, du ikke betaler.  Derfor skylder du stadig det samme, den dag du genoptager tilbagebetalingen af lånet.

Altså ender udsættelsen med at gøre lånet dyrere for dig, fordi du skal betale renter for en længere periode. 

Hvornår er et SMS lån billigt?

Inden du kaster dig ud i at tage et SMS lån, er det en god ide at finde ud af hvad du skal kigge efter, i henhold til at finde det billigste mulige lån.

Her er det relevant at tage et kig på det omkostninger som vil være forbundet med optagelse af et eventuelt lån. Der kan i undertiden være store forskelle på hvor meget man op med at betale i renter og gebyrer, på de forskellige lån som udbydes.

Se priseeksemplet nedenfor, hvad et lån potentielt set kan koste.

Repræsentativt låneeksempel:

Kreditbeløb20 000 kr.
Løbetid48 måneder
Månedlig ydelse509 kr. – 591 kr.
Variabel debitorrenteMin. 7,2% – Max 15,8%
Max ÅOPMin. 10,6% – Max 19,9%
Minimum – Maximum løbetid12 – 180 måneder
Andre gebyrer0 kr.
Samlede kreditomkostninger4.432 kr. – 8.368 kr.
Samlet tilbagebetaling24 432 kr. – 28 368 kr.
Repræsentativt eksempel på lån

Ansøg altid om sms lån hos flere udbydere og sammenlign derefter tilbuddene.

Når du skal vælge det billigste sms lån, skal du holde øje med ÅOP på lånet. ÅOP står får Årlige Omkostninger i Procent. Tallet angiver, hvor mange procent af afdragene over et år, der går til renter og gebyrer.

Ansøger du om et lån på det samme beløb og med samme løbetid hos flere udbydere, er det billigste lån det, som har den laveste ÅOP. Problemet er bare, at de fleste låneudbydere oplyser ÅOP som et procentinterval. 

Det skyldes, at ÅOP på netop dit smslån afhænger af, hvor god en privatøkonomi låneudbyderne mener, du har. Det undersøger de ved hjælp af de oplysninger, som du giver dem lov til at indhente, når du underskriver låneansøgningen med MitID.

Jo bedre de mener, din økonomi er, jo lavere ÅOP får dit lån. For jo mindre er den risiko, som låneudbyderen løber.

Derfor er du faktisk nødt til at søge om lånet for at kende den korrekte ÅOP hos de enkelte låneudbydere. Den står i lånetilbuddet, du får tilsendt, hvis de godkender din låneansøgning.

Vælger du lånetilbuddet med den laveste ÅOP, får du det billigste sms lån. De andre lånetilbud takker du nej til. For du hæfter først for lånet, når du har underskrevet lånetilbuddet med dit MitID.

Du kan få meget mere at vide om ÅOP, hvordan det beregnes, og hvordan du bruger det til at finde det billigste lånetilbud i vores store guide om ÅOP.

Det siger vores brugere

rating
4.93 ud af 5 baseret på 51 anmeldelser


Find dit næste lån på Matchbanker


Andreas Linde
Skrevet af
Låneekspert, Andreas Linde, har arbejdet i finansbranchen siden 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, renter og alt finansrelateret.
Matchbanker > Lån penge > Sms lån

Seneste nyheder