Privatlån

 • Nem sammenligning
 • Omkostningsfrit
 • Trygt og sikkert
kr.
1.000 kr.
500.000 kr.
Se standard liste
Samlede kreditbeløb: 40.000 kr. – Løbetid: 5 år – Månedlig ydelse fra: 755 kr. til 1.038 kr. – ÅOP fra: 2,04 % til 24,99 % – Løbetid: 1 – 15 år – Samlede kreditomkostninger 5.274 kr. til 22.199 kr. – Samlet tilbagebetaling fra 45.274 kr. til 62.199 kr. – Max ÅOP 24,99 %.

Brugernes favorit – marts 2023

Opdateret 27. marts 2023
13.044 har valgt dette de sidste 31 dage
8.5
Vurdering
Beløb 5.000 – 400.000 kr.
Løbetid 12 – 180 måneder
ÅOP 5.11 – 20.73 %
Udbetaling I morgen 04:10
 • Få svar med det samme
 • Du bestemmer selv, hvad du bruger lånet til
 • Ny lavere rente
Eksempel: Samlede kreditbeløb: 40.000 kr. – Løbetid: 5 år – Månedlig ydelse fra: 755 kr. til 1.038 kr. – Variabel debitorrente fra: 5,11 % til 20,73 % – ÅOP fra: 5,11 % til 20,73 % – Løbetid: 1 – 15 år – Samlede kreditomkostninger 5.274 kr. til 22.199 kr. – Samlet tilbagebetaling fra 45.274 kr. til 62.199 kr. – Max ÅOP 20,73 %.

Privatlån – hvor finder du det bedste?

Privatlån – hvor finder du det bedste

Har du brug for et privatlån, skal det helst være til den lavest mulige rente og med de billigste gebyrer.  Men hvor finder du det bedste og billigste lån netop nu?

Det kan du få overblik over med Matchbanker ved at udfylde denne formular. Så sender vi dig en oversigt over de mest relevante privatlån direkte til din indbakke.

Her på siden kan du få mere at vide om:

 • Hvorfor Matchbanker er det bedste valg, når du skal finde et privat-lån.
 • Hvad et privatlån er, og hvordan du nemt kan finde det bedste for dig.
 • Hvad du skal sikre dig rent økonomisk, før du giver dig til at optage et lån.

Benytter du Matchbankers liste og de gode råd, du får her på siden, bliver det nemmere at finde de låneudbydere, hvor det er mest relevant for dig at ansøge om et privatlån. 

Matchbanker tilpasser den liste, vi sender til dig, så den kun indeholder låneudbydere, som tilbyder lån på det beløb, du har brug for, og låner penge ud til folk på din alder. 
Låneberegner

Udfyld detaljer om dit nuværende lån.

3.000 kr. 1.000.000 kr.
3 måneder 240 måneder
2 % 25 %

Månedlig betaling

Omkostninger i alt

Tilbagebetaling

Hvordan kan jeg bruge Matchbanker til at finde et privatlån

Hvordan kan jeg bruge Matchbanker til at finde et privatlån?

Lånemarkedet bliver mere og mere uoverskueligt og indviklet at finde ud af. Særligt når det gælder privatlån. For der findes flere forskellige låntyper, og de præsenteres på hver deres måde, alt efter hvilken hjemmeside du kommer ind på.

Derfor kan du nemt ende med at miste overblikket og komme til at vælge et lån, du kunne få meget billigere et andet sted. Det gør det frustrerende og forvirrende at skulle låne.Med Matchbanker kan du skære gennem al forvirringen og få en samlet oversigt over alle de låneudbydere, som det er mest relevant for dig at låne penge hos. Listen indeholder kun de oplysninger, som reelt betyder noget, når du skal vælge en låneudbyder.

Det gør det nemmere at bevare overblikket og nemmere at træffe det bedste valg for din privatøkonomi.

Det koster dig ikke noget at få listen tilsendt, og du forpligter dig ikke til at låne hos nogle af de udbydere, der er med i din liste. 

Låneudbyder Lånebeløb Lånebeløb 1.000 – 500.000 kr.
Matchbanker 1.000 – 500.000 kr.
MyLoan24.com 5.000 – 500.000 kr.
Bank Norwegian 5.000 – 400.000 kr.

Det gør det helt sikkert at bruge Matchbanker til at finde det bedste privatlån – og nemt at ansøge om lånet. Det er bare at klikke på linket ud for den låneudbyder, du overvejer at ansøge hos.

Når du klikker på linket ud for det enkelte finansieringsselskab i listen, lander du direkte på deres låneside.

De mest stillede spørgsmål om privatlån

Hvad er et privatlån?

Et privatlån er et lån, der ikke optages til et bestemt formål, som f.eks. et bil- eller huslån. Du bestemmer selv, hvad du bruger pengene til, og låneudbyderen spørger ikke om det. Låner du hos et finansieringsselskab på nettet, slipper du også for at stille sikkerhed for lånet. Også selv om du låner et større beløb, som f.eks. 150.000 kroner.

Hvor er det bedst at lave et privatlån?

Det bedste sted at optage et privatlån er dér, hvor de har den laveste ÅOP på lånet. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og angiver, hvor mange procent af det beløb, du afdrager over et år, der går til renter og gebyrer. Sammenligner du lån med samme lånebeløb og løbetid, finder du nemt det billigste lån blot ved at sammenligne ÅOP hos de forskellige låneudbydere.

Kan jeg fradrage renter på privatlån?

Renterne på et privatlån er fuldt fradragsberettigede på linje med alle andre former for lån, du har optaget som privatperson. Du lægger blot renterne fra alle dine lån sammen og opgiver beløbet under fradrag på selvangivelsen. Så bliver de trukket fra det beløb, som SKAT beregner dit skattegrundlag ud fra.

Er der forskel på privatlån og erhvervslån?

Som navnene angiver, er privatlån til privatpersoner og erhvervslån til erhvervsvirksomheder. For at kunne optage et erhvervslån, skal du have et firma med eget CVR-nummer. Er firmaet et ApS eller aktieselskab, hæfter firmaet selv for lånet. Men har du et personligt ejet selskab, eller er med i et interessentskab, hæfter du selv for lånet, hvis firmaet ikke har råd til at betale afdragene på lånet eller går konkurs. 

Hvilke fordele og ulemper er der ved et privatlån?

Med et stort og uoverskueligt marked for privatlån bør du altid undersøge flere muligheder, før du begynder at optage lån. For ligesom alle andre former for lån er der en række fordele og ulemper ved et privatlån:

Fordele ved privatlån

 • Du kan optage privatlån på alt lige fra småbeløb og op til flere hundredetusinde kroner.
 • Hos finansieringsselskaberne på nettet kan du hurtigt få svar på, om du kan få privatlånet.
 • Du skal ikke stå til regnskab for, hvad dit privatlån skal bruges til, hvis du låner på nettet.

Ulemper ved privatlån

 • Der findes mange forskellige typer af privatlån. Det gør det svært at sammenligne dem.
 • Privatlån har en højere rente, fordi du optager dem, uden at du skal stille sikkerhed.
 • Et privatlån her en mærkbar indflydelse på din privatøkonomi i hele afdragsperioden.

Hvad skal jeg overveje, før jeg ansøger om et privatlån?

Det allervigtigste, når du optager et privatlån, er, hvorvidt du har råd til at betale afdragene på lånet, når det skal betales tilbage. 

Derfor er det første, du bør undersøge, hvor mange penge du har til rådighed hver måned, når alle de faste udgifter er betalt. For så snart lånet er godkendt og pengene er udbetalt, får du en ny fast udgift hver måned i hele den periode, du skal afdrage lånet over.

Ved at lægge et budget kan du få det fornødne overblik over din privatøkonomi, samt hvor meget luft der reelt set er i budgettet til at optage et lån. Hent Finanstilsynets budgetskabelon her.

Når du kender dit rådighedsbeløb hver måned, er du bedre klædt på til at vælge den løbetid på lånet, som du har råd til. Her er det vigtigt, at du vælger en løbetid på lånet, så der stadig er plads til uforudsete udgifter og til at holde ferie og have lidt fornøjelser.

Omvendt bør du heller ikke vælge en løbetid, der er længere end nødvendigt, bare for at få flere penge mellem hænderne hver måned. For jo længere tid dit lån løber over, jo flere renter og afdrag skal du betale.

Låneudbyder Estimeret udbetaling Estimeret udbetalingsdag
Matchbanker I dag 16:55
I dag
MyLoan24.com I dag 18:10
I dag
Bank Norwegian I morgen 04:10
I morgen

Hvordan finder jeg det billigste privatlån?

Når du skal optage en lån, handler du i princippet med et firma, ganske som hvis du havde købt en hvilken som helst anden vare. Ligesom firmaet selv bestemmer prisen på varen, bestemmer finansieringsselskabet også, hvad deres lån koster i form af rentesatsen og de gebyrer, de tager for at håndtere lånet.

Så ligesom du tjekker prisen på de varer, du køber, bør du også undersøge, hvad dit privatlån koster hos forskellige låneudbydere. Det kan du trygt og nemt gøre ved hjælp af den liste, som du modtager fra Matchbanker.

Til at sammenligne de forskellige lån bruger du den såkaldte ÅOP. Værdien står oplyst som et procentinterval ud for hver låneudbyder. For ÅOP afhænger af, hvilken rente låneudbydere tilbyder dig på lånet. Det afhænger igen af, hvor god låneudbyderen vurderer din privatøkonomi til at være. Jo bedre den er, jo lavere er risikoen for at låne dig penge – og jo lavere bliver renten.

Låneudbyder ÅOP ÅOP 2.04 – 24.99 %
Matchbanker 2.04 – 24.99 %
MyLoan24.com 2.04 – 24.99 %
Bank Norwegian 5.11 – 20.73 %

For at få oplyst den præcise ÅOP for netop dit lån skal du ansøge om lånet. Så får du et lånetilbud, hvor det står.

Ansøger du om et lån på samme beløb og løbetid hos mindst 3 forskellige låneudbyder fra listen, får du for det første at vide, om de vil låne dig penge. Dernæst får du den nøjagtige ÅOP. 

Vælg nu den låneudbyder, som har den laveste ÅOP. Så har du fået det billigste privatlån.

Hvor meget koster et privatlån?

Dette kommer an på det enkelte lånetilbud, herunder rente, gebyrer og ÅOP. Som tommelfingerregel er det ofte lånet med den laveste ÅOP, som der er billigst.

Du bør dog være opmærksom på andre faktorer som beløb, låneperiode, etablerings- og indfrielsesgebyrer, da disse kan have en indflydelse for hvilket lån der passer bedst til dig.

Herunder finder du et repræsentativt eksempel på, hvad et privatlån kan koste.

Repræsentativt låneeksempel:

Kreditbeløb20 000 kr.
Løbetid48 måneder
Månedlig ydelse509 kr. – 591 kr.
Variabel debitorrenteMin. 7,2% – Max 15,8%
Max ÅOPMin. 10,6% – Max 19,9%
Minimum – Maximum løbetid12 – 180 måneder
Andre gebyrer0 kr.
Samlede kreditomkostninger4.432 kr. – 8.368 kr.
Samlet tilbagebetaling24 432 kr. – 28 368 kr.
Repræsentativt eksempel på lån

Vær dog opmærksom på at dette er et eksempel og ikke nødvendigvis afspejler et reelt lånetilbud.

Det siger vores brugere

rating
4.49 ud af 5 baseret på 39 anmeldelser


Find dit næste lån på Matchbanker


Andreas Linde
Skrevet af
Låneekspert, Andreas Linde, har arbejdet i finansbranchen siden 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, renter og alt finansrelateret.
Matchbanker > Lån penge > Privatlån

Seneste nyheder