Lån penge gratis

 • Nem sammenligning
 • Omkostningsfrit
 • Trygt og sikkert
kr.
7 år
Ved brug af vores tjenester accepterer du at vi behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med vores privatlivspolitik

Kan du stadig låne penge gratis?

Tidligere kunne du låne gratis, første gang du optog et sms-lån på nettet. Det betød, at du ikke skulle betale renter for lånet. Men du skulle selvfølgelig stadig betale selve lånebeløbet tilbage.

I dag er der langt mellem de låneudbydere, som tilbyder den form for lån på nettet. I stedet kan du nogle gange låne gratis, når du køber noget i en butik eller webshop. Altså kan du købe noget, du ellers ikke ville have råd til her og nu og så betale prisen i små, mere overkommelige afdrag. Oftest over 6 eller 12 måneder.

Læser du guiden her på siden, får du svar på:

 • Hvorfor kan du få gratis lån hos nogle af de store butikskæder og webshops?
 • Hvilke fordele og ulemper skal du være opmærksom på, når du låner gratis?
 • Hvorfor bør du undersøge dine lånemuligheder flere steder, når lånet er gratis?

Guiden klæder dig på til at vælge det mest fordelagtige gratis lån i de butikker, som tilbyder denne mulighed.

Det er ikke altid lige nemt at finde de gratis lån. For mange af udbyderne skilter ikke med muligheden på deres hjemmeside. Andre tilbyder kun gratis lån til medlemmerne i deres fordels- eller kundeklub. Eller tilbyder det kun i forbindelse med bestemte produkter eller markedsføringskampagner.

Hvorfor kan du få gratis lån i nogle butikker?

Mange af de helt store butikskæder, der sælger it-udstyr, tv og hvidevarer, samt en række kæder inden for optik, plastikkirurgi, tandbehandling og tandproteser tilbyder, at du kan optage et gratis lån til det produkt eller den ydelse, du ønsker at købe.

Det gør de naturligvis, for at det skal blive mere økonomisk overkommeligt for dig at købe af dem – særligt de dyreste produkter, som de sælger. Samtidig kan de øge deres omsætning, få styrket deres likviditet og skabe en bedre indtjening.

De betaler selv renterne på dit lån

De butikskæder og klinikker som tilbyder gratis lån, betaler selv de renter og andre låneomkostninger, der påløber dit lån til det finansieringsselskab, som står for lånet. 

De udgifter går naturligvis fra fortjenesten på det enkelte produkt. Men fordi butikskæderne køber ind i meget store partier, er deres indkøbspriser så lave, at de stadig kan holde en konkurrencedygtig udsalgspris på produktet – selvom de eventuelt ender med at få udgifter på at låne dig penge til at købe produktet.

Tilsvarende har tandlæger og plastikkirurger nemt ved at kunne finansiere renteudgifterne til de lån, de tilbyder kunderne, gennem den avance de har på de enkelte ydelser.

Når du låner gratis til det, du køber, får butikskæden eller klinikken alle pengene overført fra finansieringsselskabet, som står for lånet. Du betaler så prisen i typisk 6 eller 12 afdrag til finansieringsselskabet, og butikken eller klinikken betaler renterne – og i nogle tilfælde også gebyrerne.
Hvordan hjælper Matchbanker dig til et gratis lån

FAQ om gratis lån

Hvad er et gratis lån?

Et gratis lån er et lån, hvor du ikke betaler renter for lånet, mens du har pengene til rådighed.

Hvad vil det sige, at lånet er gratis?

Det vil sige, at du ikke skal betale renter i låneperioden. Der kan dog godt påløbe gebyrer på lånet.

Hvordan ansøger jeg om et gratis lån?

Du ansøger om et gratis lån og bliver godkendt til lånet på samme måde som alle andre former for privatlån.

Hvilke fordele og ulemper er der ved at låne penge gratis?

Et gratis lån gør det nemmere at købe ting eller ydelser, du ellers ikke havde råd til. Det svarer lidt til at låne penge af en rigtig god ven. Her betaler du jo oftest heller ikke renter på lånet.

Gratis lån har en række fordele og ulemper, som du bør kende til, før du ansøger om lånet:

Fordele ved gratis lån:

 • En billig måde at købe noget, du ellers ikke har råd til.
 • Du slipper for at betale renter på lånet i låneperioden.
 • Du skal kun betale det beløb tilbage, som du har lånt.

Ulemper ved gratis lån:

 • Du kan kun låne penge gratis til dit køb i en butik eller klinik.
 • Selvom lånet er gratis, kan der godt være gebyrer på lånet.
 • Det kan være fristende at optage flere lån, når de er ”gratis”.

Hvorfor bør du undersøge dine lånemuligheder flere steder, selvom du låner gratis?

Selvom du låner penge gratis, bør du undersøge dine lånemuligheder hos flere butikskæder eller klinikker, som tilbyder det samme produkt og mulighed for at låne penge gratis.

For når du ikke skal tænke på at betale renter, kan du lige så godt minimere det gratis låns indflydelse på din privatøkonomi. Altså bør du gå efter at købe produktet eller ydelsen hos den butikskæde eller klinik, der tilbyder dig den længste afdragsperiode på dit gratis lån af penge.

BEMÆRK: Nogle steder skal du betale stiftelsesgebyr og et månedligt betalingsgebyr for lånet, selvom det kaldes for et gratis lån.

Det siger vores brugere

rating
4.89 ud af 5 baseret på 56 anmeldelser


Find dit næste lån på Matchbanker


Andreas Linde
Skrevet af
Låneekspert, Andreas Linde, har arbejdet i finansbranchen siden 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, renter og alt finansrelateret.
Matchbanker > Lån penge > Lån penge gratis

Seneste nyheder