Billige lån

 • Nem sammenligning
 • Omkostningsfrit
 • Trygt og sikkert
kr.
1.000 kr.
500.000 kr.
Se standard liste
Samlede kreditbeløb: 40.000 kr. – Løbetid: 5 år – Månedlig ydelse fra: 755 kr. til 1.038 kr. – ÅOP fra: 2,04 % til 24,99 % – Løbetid: 1 – 15 år – Samlede kreditomkostninger 5.274 kr. til 22.199 kr. – Samlet tilbagebetaling fra 45.274 kr. til 62.199 kr. – Max ÅOP 24,99 %.

Brugernes favorit – marts 2023

Opdateret 27. marts 2023
13.044 har valgt dette de sidste 31 dage
8.5
Vurdering
Beløb 5.000 – 400.000 kr.
Løbetid 12 – 180 måneder
ÅOP 5.11 – 20.73 %
Udbetaling I morgen 04:28
 • Få svar med det samme
 • Du bestemmer selv, hvad du bruger lånet til
 • Ny lavere rente
Eksempel: Samlede kreditbeløb: 40.000 kr. – Løbetid: 5 år – Månedlig ydelse fra: 755 kr. til 1.038 kr. – Variabel debitorrente fra: 5,11 % til 20,73 % – ÅOP fra: 5,11 % til 20,73 % – Løbetid: 1 – 15 år – Samlede kreditomkostninger 5.274 kr. til 22.199 kr. – Samlet tilbagebetaling fra 45.274 kr. til 62.199 kr. – Max ÅOP 20,73 %.

Hvor finder du det billigste lån?

Hvor finder du det billigste lån

Skal du låne, handler det om at finde det billigste lån med den laveste rente. På den måde får lånet den mindst mulige indflydelse på din privatøkonomi i den periode, det skal afdrages over. 

Desværre kræver det en del research at låne penge billigt. Det slipper du for, hvis du bruger Matchbanker. Her får du en liste over billige lån med lav rente blot ved at udfylde 3 felter i en formular. Efter få minutter modtager du en mail med oversigten over de mest relevante låneudbydere, som tilbyder et lån med lav rente på det beløb, du har brug for at låne.

Læser du vores låneguide her på siden, får du mere at vide om:

 • Hvordan oversigten fra Matchbanker gør det lettere at finde lånet med den laveste rente.
 • Hvad du skal være opmærksom på, inden du begynder at ansøge om et lavrente lån.
 • Hvordan du nemt kan finde det billigste lån ved bare at sammenligne en enkelt parameter.

Med guiden her og den liste, du modtager fra Matchbanker, bliver du godt klædt på til at finde et billigt lån hos en billig bank eller et billigt finansieringsselskab. Så bliver det nemmere at få råd til at låne til det, du har brug for.

Matchbankers låneoversigt er ikke sorteret, så du f.eks. finder det billigste lån øverst. Derfor bør du gennemgå alle lånetilbuddene i listen, før du beslutter dig for, hvilken eller hvilke låneudbydere du vil ansøge om lånet hos.
Låneberegner

Udfyld detaljer om dit nuværende lån.

3.000 kr. 1.000.000 kr.
3 måneder 240 måneder
2 % 25 %

Månedlig betaling

Omkostninger i alt

Tilbagebetaling

Hvordan finder du let det billigste lån med Matchbanker

Hvordan finder du let det billigste lån med Matchbanker?

Vil du låne penge med lav rente, er du først nødt til at finde de låneudbydere, der tilbyder et lån på den størrelse, du har brug for. Dernæst skal du nærlæse alle de detaljer, der står med småt på låneudbydernes hjemmeside for at finde renten og andre oplysninger om lånet. Det tager tid. 

Tidsforbruget bliver ikke mindre, når der er så mange forskellige låneudbydere at vælge imellem. For på nettet er der masser af banker og finansieringsselskaber, som gerne vil tilbyde dig et forbrugslån. Det gør markedet uoverskueligt og tidskrævende at finde rundt i.

Med Matchbanker slipper du for at opbygge dit eget sammenligningsgrundlag. I stedet får du overblikket serveret som en let overskuelig liste direkte i indbakken – uden at du skal betale for det. Eller er forpligtet til at låne hos nogle af de låneudbydere, som er med i listen.

Låneudbyder Lånebeløb Lånebeløb 1.000 – 500.000 kr.
Matchbanker 1.000 – 500.000 kr.
Bank Norwegian 5.000 – 400.000 kr.
MyLoan24.com 5.000 – 500.000 kr.

Det gør det meget lettere at finde de låneudbydere, som giver dig de bedste vilkår for at låne nemt og billigt.

Med Matchbankers låneoversigt spilder du ikke tid på låneudbydere, som alligevel ikke udlåner det beløb, du har brug for, eller ikke låner ud til folk til din alder. Listen er tilpasset, så den kun indeholder de låneudbydere, som er mest relevante for dig at ansøge om lån hos.

FAQ om billige lån

Hvad er et billigt lån?

Det billigste lån er det, som har den laveste ÅOP. Det er en forkortelse for Årlige Omkostninger i Procent. Procentsatsen angiver, hvor mange procent af det årlige afdrag, der går til gebyrer og renter. Altså får du de billigste gebyrer og renter hos den låneudbyder, som har den laveste ÅOP.

Hvor er det billigst at låne penge?

Du er sikkert vokset op med, at det altid er billigst at låne i banken. Men drejer det sig om et decideret forbrugslån til oplevelser eller ting uden blivende værdi, kan du sagtens finde finansieringsselskaber på nettet, som har yderst konkurrencedygtige lån.

Hvad er billigst – lån eller kassekredit?

Umiddelbart giver det ikke mening at sammenligne lån og kassekreditter. For lånet optager du, og betaler det så tilbage. Kassekreditten er en låneaftale, som gør det muligt løbende at låne op til det maksimumbeløb, der er aftalt. På lånet betaler du renter af det beløb, du mangler at betale tilbage. På en kassekredit betaler du kun renter af det beløb, som du har brugt af kassekreditten i øjeblikket.

Er SU-lån det billigste lån?

Et SU-lån er klart den billigste måde at låne, hvis du har brug for ekstra penge, mens du studerer. SU-lånet kan dog blive en hæmsko for dig, den dag du er færdig med at studere og gerne vil låne penge til et hus. Så er det ikke sikkert, at banken eller realkreditinstituttet vil bevillige dig lånet, hvis du har et stort SU-lån, der skal afdrages.

Er det billigt at låne i sin friværdi?

Din friværdi i boligen er i princippet penge, du har stående bundet i din ejerbolig. Har du behov for et større lån, og har du friværdien til det, vil det derfor altid være billigst at låne pengene i friværdien i form af et realkreditlån. Ulempen er, at der så går længere tid, før du sidder i en gældfri bolig.

Hvad bør du vide, før du optager billige lån med lav rente?

Har du brug for et lån, er det klart, at du helst vil låne pengene så billigt som muligt. For de fleste betyder det, at de først vil prøve at låne pengene i banken. For dér har vi lært, at det altid er billigst at låne. 

Låneudbyder ÅOP ÅOP 2.04 – 24.99 %
Matchbanker 2.04 – 24.99 %
MyLoan24.com 2.04 – 24.99 %
Bank Norwegian 5.11 – 20.73 %

Men skal du ikke låne til en bil, et hus eller noget andet af blivende værdi, vil banken oftest tilbyde dig et forbrugslån. Her er renten meget højere, fordi det du låner til oftest enten er en oplevelse eller ting, som taber sin værdi meget hurtigt. Det gør det samtidig svært at få sikkerhed for lånet i det, du låner pengene til. 

Derfor bliver bankens risiko meget større. Det medfører, at renten stiger til et niveau, hvor du kan finde lige så billige eller billigere lånemuligheder på nettet. Det giver dig en række fordele og ulemper, som f.eks.:

Fordele ved at låne billigt på nettet

 • Du får hurtigt svar på, om du kan blive godkendt til lånet.
 • Du bliver ikke bedt om at fortælle præcist, hvad du låner til.
 • Du behøver ikke stille sikkerhed for det, du låner penge til.

Ulemper ved at låne billigt på nettet

Hvad skal du holde øje med, hvis du nemt vil finde det billigste lån

Hvad skal du holde øje med, hvis du nemt vil finde det billigste lån?

Når du skal sammenligne lån, virker det umiddelbart som om, der er mange forskellige parametre, som du skal holde øje med hos den enkelte låneudbyder. For ud over renten tilskriver låneudbyderne også en række gebyrer for f.eks. oprettelse og løbende håndtering af lånet.

Hver enkelt bank eller finansieringsselskab kører med deres egne priser på gebyrerne, ligesom renten er forskellige fra låneudbyder til låneudbyder. 

Renten afhænger endvidere af låneudbyderens kreditvurdering af dig. Det er derfor, den tit er opgivet som et procentinterval. For jo større risiko, de vurderer, der er ved at låne penge til dig, jo højere bliver renten. Og omvendt.

Det er mange tal at holde styr på.

ÅOP – din genvej til at låne penge til lav rente

Derfor kræver EU, at alle låneudbydere på det europæiske marked skal angive udgifterne på deres lån i form af de Årlige Omkostninger i Procent. Den såkaldte ÅOP. Den angiver, hvor stor en andel af dine årlige afdrag på lånet, der går til udgifter som renter og gebyrer.

Så skal du sammenligne flere låneudbydere med hinanden, behøver du kun holde øje med denne parameter. Du kan kun sammenligne ÅOP på lån på samme beløb og med samme løbetid.

Så skal du finde f.eks. det billigste lån på 200.000 kroner med lav rente med en løbetid på 12 år, udvælger du de 3-4 låneudbydere i listen, som har de laveste procentværdier i procentintervallet ud for ÅOP.

Dem ansøger du efterfølgende om lånet hos ved at klikke på linket ud for den enkelte låneudbyder. Derved lander du direkte på deres ansøgningsformular.

Hvorfor skal du ansøge flere steder for at finde det billigste lån?

Ved at ansøge om lånet, finder du både ud af, om låneudbyderen rent faktisk vil godkende dig til lånet og får oplyst den rente, og dermed ÅOP, som finansieringsselskabet vil tilbyde dig lånet til. For som allerede nævnt, kræver det, at låneudbyderen foretager en kreditvurdering af dig, før de kan give dig renten på dit lån.

Kan låneudbyderen godkende dig til lånet, vil ÅOP på lånet fremgå af det lånetilbud, finansieringsselskabet sender dig, hvis de kan bevillige dig lånet.

Efterhånden som du får lånetilbud fra de forskellige låneudbydere, kan du nemt sammenligne dem ud fra procentsatsen ud for ÅOP. Når du har fundet låneudbyderen med den laveste ÅOP, er du sikker på, at du har fundet det billigste lån af penge med lav rente.

Risikerer jeg at komme til at hæfte for flere lån?

Du kan trygt søge om et billigt lån med lav rente hos flere forskellige udbydere af lån på nettet. For du hæfter først for lånet, når du underskriver lånetilbuddet med dit MitID.

De andre låneudbydere afviser du lånetilbuddet fra. Så kommer du ikke til at hæfte for noget hos dem.

Metoden er ikke din garanti for at finde Danmarks billigste lån. Men du finder det lån fra de låneudbydere, som du ansøger hos, som er billigst for netop dig.

Hvor meget betyder ÅOP for prisen på dit lån?

Alt efter størrelsen og løbetiden på dit lån kan selv en lille forskel på ÅOP komme til at koste dig mange penge hen over lånets løbetid. Her under kan du se et repræsentativt eksempel på et lån, samt de omkostninger der kan være forbundet herved.

Repræsentativt låneeksempel:

Kreditbeløb20 000 kr.
Løbetid48 måneder
Månedlig ydelse509 kr. – 591 kr.
Variabel debitorrenteMin. 7,2% – Max 15,8%
Max ÅOPMin. 10,6% – Max 19,9%
Minimum – Maximum løbetid12 – 180 måneder
Andre gebyrer0 kr.
Samlede kreditomkostninger4.432 kr. – 8.368 kr.
Samlet tilbagebetaling24 432 kr. – 28 368 kr.
Repræsentativt eksempel på lån
Det vigtigste, du skal huske på, når du sammenligner lån med ÅOP, er, at løbetiden og lånebeløbet er det samme på alle de lån, du sammenligner.
Hvordan du nemt finder det billigste lån med Matchbanker i 3 lette trin

Hvordan du nemt finder det billigste lån med Matchbanker i 3 lette trin

Vil du finde det billigste lån med den laveste rente ved hjælp af Matchbankers overbliksliste, behøver du blot at:

 1. Udpege de 3-4 lån fra oversigten, som har de laveste procentsatser i procentintervallet ud for ÅOP. 

  En låneudbyder med et procentinterval fra 2 til 12 er et bedre valg end en udbyder med et procentinterval fra 4 til 10. For du har chance for, at få lånet til en lavere ÅOP hos den første låneudbyder, hvis de mener, din privatøkonomi er stærk nok. Ved du omvendt på forhånd, at du nok vil få tilbudt en høj rente, er udbyder nummer to det bedste valg. For her risikerer du ikke, at renten bliver nær så høj som hos den første udbyder.

 2. Ansøge om lånet hos hver enkelt af de udbydere, du har udvalgt, ved at klikke på linket ud for dem.

  Når du klikker på linket, lander du direkte på siden med låneudbyderens låneformular. Udfyld alle felterne med de oplysninger, som låneudbyderen beder om. Underskriv derefter låneansøgningen digitalt med MitID. Derved giver du samtidig låneudbyderen adgang til at trække oplysninger om dig hos SKAT og en række andre kilder. Herunder kreditvurderingsbureauer som f.eks. Experian (tidligere RKI) og den bank, som du har din NemKonto hos.

 3. Gennemgå lånetilbuddene fra de låneudbydere, som godkender dig til lånet. Dér står din ÅOP.

  Bliver du godkendt til lånet, vil finansieringsselskabet fremsende et såkaldt lånetilbud. Her kan du læse vilkårene for lånet, og hvad der f.eks. sker, hvis du ikke kan overholde afdragene på dit lån. I lånetilbuddet finder du også gebyrsatserne samt den rente og ÅOP, du har fået lånet tilbudt til. Lav en liste på et stykke papir eller i et regneark, og skriv ÅOP ned fra hver enkelt lånetilbud. Den udbyder, som har den laveste ÅOP, underskriver du lånetilbuddet fra med MitID. Derefter får du pengene udbetalt.

Hvor finder jeg billige lån uden renter?

Du har sikkert hørt om, at du kan få lån uden renter. Det ses oftest, når du f.eks. skal købe nye briller, betale for tandlægebesøget eller køber ting på nettet, hvor betalingen deles op i flere mindre bidder.

Tidligere kunne du også optage de såkaldte mikrolån uden renter. Det ses kun yderst sjældent i dag i forbindelse med reklamekampagner. 

Men så snart, du ønsker at optage forbrugslån på større beløb, er det ikke muligt at få billige lån uden renter. Til gengæld er konkurrencen på især de mindre forbrugslån høj, fordi der er mange udbydere på markedet. Derfor kan du tit få en meget lav rente på kreditlån på mindre beløb.

Hvor finder jeg det billigste lån med fast rente?

Med en fast rente på dit lån kender du udgifterne på dit lån gennem hele låneperioden. Står der ikke noget om, at renten er variabel på lånet i det lånetilbud, du får fra låneudbyderen, kan du regne med at renten forbliver den samme gennem lånets løbetid.

Bruger du oversigten fra Matchbanker og de anvisninger, du har fået i guiden, bliver det nemt for dig at finde det billigste lån med den laveste rente til netop dit behov.

Det siger vores brugere

rating
4.56 ud af 5 baseret på 28 anmeldelserFind dit næste lån på Matchbanker


Andreas Linde
Skrevet af
Låneekspert, Andreas Linde, har arbejdet i finansbranchen siden 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, renter og alt finansrelateret.
Matchbanker > Lån penge > Billige lån

Seneste nyheder