Banklån

 • Nem sammenligning
 • Omkostningsfrit
 • Trygt og sikkert
kr.
7 år
Ved brug af vores tjenester accepterer du at vi behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med vores privatlivspolitik

Brugernes favorit – marts 2024

Opdateret 4. marts 2024
5.732 har valgt dette de sidste 31 dage
7.7
Vurdering
Beløb 5.000 – 400.000 kr.
Løbetid 12 – 180 måneder
ÅOP 7.75 – 20.73 %
Udbetaling Torsdag 18:12
 • Få svar med det samme
 • Du bestemmer selv, hvad du bruger lånet til
 • Enkel online ansøgningsproces
Eksempel: Samlet kreditbeløb 40.000 kr., løbetid 5 år. Mdl. ydelse fra 801 kr. til 1.037 kr. Variabel debitorrente fra 7,75 % til 20,73 %. ÅOP fra 7,75 % til 20,73 %. Samlede kreditomkostninger 8.080 kr. til 22.244 kr. Samlet tilbagebetaling fra 48.080 kr. til 62.244 kr.
5.017 har valgt dette de sidste 31 dage
9.2
Vurdering
Beløb 25.000 – 400.000 kr.
Løbetid 12 – 180 måneder
ÅOP 3.6 – 24.99 %
Udbetaling I dag 23:12
 • 100 % online
 • Svar på 24 min. i gennemsnit
 • Rente fra 3,60 %
Eksempel: Samlet kreditbeløb: 250.000 kr. – Variabel debitorrente: 7 %. – ÅOP: 7.27 %. – Etableringsomkostninger: 2.500 kr. – Estimeret månedlig ydelse: 2.756 kr. – Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. – Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr. – Løbetid: 1 – 15 år. – ÅOP: 4 – 24.99 %. – Max ÅOP: 24,99 %. Better Compared drives af virksomheden bag denne sammenligningsside.

Banklån – alt hvad du bør vide

Banklån – alt hvad du bør vide

Med Matchbanker kan du hurtigt få overblik over hvilke fordelagtige banklån, der findes på markedet netop nu. Udfylder du formularen her, modtager du en tilpasset oversigt over de banker, som tilbyder lån, der passer til netop din profil. 

Så kan du hurtigt finde den bank, som har det mest relevante lån til dig.

Inden du ansøger, er det en god idé at læse resten af guiden her på siden. Den giver dig mere viden om:

 • Hvordan Matchbanker kan hjælpe dig til at finde det bedste banklån.
 • Hvad et banklån er, hvordan du ansøger, og hvilke krav banken stiller.
 • Hvad du skal være opmærksom på, når du vil låne penge i banken.

Med oversigten over banklån og guiden her, bliver du klædt bedre på, til at finde det bedste banklån til dig.

Når du bruger vores tjeneste, ansøger du om banklånet direkte i banken.
Låneberegner

Udfyld detaljer om dit nuværende lån.

3.000 kr. 1.000.000 kr.
12 måneder 180 måneder
2 % 25 %

Månedlig betaling

Omkostninger i alt

Tilbagebetaling

Hvad koster det at indfri et banklån

Hvorfor skal du bruge Matchbanker til at finde dit banklån?

Lånemarkedet består i dag af lånetilbud fra både banker og andre finansieringsselskaber. Derfor kan det være svært både at få overblik over de forskellige lånemuligheder, og hvorvidt et banklån er det bedste valg for dig.

Det er her, Matchbanker kan hjælpe dig. Alt hvad du skal gøre, er at udfylde nogle få felter i en formular. Så sender vi dig en oversigt, som giver dig overblik over de lånemuligheder i banken, der passer bedst til dig og dit lånebehov. 

Listen indeholder kun lån hos de banker, der låner det beløb ud, som du har brug for, og som bevilliger lån til folk på din alder. 

Vores tjeneste er fuldstændig gratis og uforpligtende at bruge. Du kommer hverken til at betale skjulte gebyrer eller er tvunget til at tage et af de lån, der er med i låneoversigten.

I banken kan du forhandle om løbetiden på dit lån. Derved kan du sikre dig, at lånet ikke bliver en unødvendig stor belastning for din privatøkonomi. Det er også i bankens interesse, fordi det gør det nemmere for dig at betale afdragene hver måned.

Ofte stillede spørgsmål om banklån

Hvad er et banklån?

Et banklån er et lån, du optager i banken. Lånet afdrages derefter med et fast beløb hver måned, i den tid banklånet løber. Låner du til f.eks. en bil eller et hus, vil banken tage pant i bilen eller huset som sikkerhed for lånet. Låner du til noget, der ikke kan indgå som sikkerhed, anser banken det som et forbrugslån.

Hvad kan jeg låne til i banken?

I banken kan du låne til nøjagtig det samme, som du kan låne hos finansieringsselskaber på nettet. Derudover kan du låne til f.eks. køb af bil og boligkøb, mod at du stiller det, du låner til, som sikkerhed for lånet.

Hvad koster det at indfri et banklån?

For at indfri et banklån skal du dels tilbagebetale det beløb, du har lånt og dels de renter og eventuelt andre gebyrer, som banken pålægger lånet i løbetiden. Først når du har betalt det hele retur, anses banklånet for indfriet.

Hvad er renten på et banklån?

Renten på et banklån afhænger af den risiko, som banken løber. Kan det som du låner til stå som sikkerhed for lånet, er renten lavere. Men låner du til noget, som hurtigt taber i værdi, som f.eks. en mobiltelefon, er renten højere. Derfor er forbrugslån meget dyrere i rente end bil- og huslån i banken.

Fordele og ulemper ved banklån

Når du låner penge i banken, låner du i princippet af et finansieringsselskab, ligesom dem der tilbyder lån på nettet. Men i forhold til finansieringsselskaber stilles der strenge lovkrav til bankernes soliditet, ligesom banken skal godkendes og løbende overvåges af Finanstilsynet. Derudover har bankerne et bredere udbud af forskellige lånemuligheder, har mulighed for at låne større beløb ud og tilbyder også indlån. 

Det giver dig en række fordele og ulemper ved at låne penge i banken:

Fordele ved et banklån

 • Banken kan oftest give dig en lavere rente på dit lån, end du får på nettet.
 • Derfor har banken også en lavere ÅOP – Årlige Omkostninger i Procent.
 • Du kan tit forhandle om både rente og løbetid, når du låner i banken.

Ulemper ved et banklån

 • Din låneansøgning skal som regel gennem flere led i banken. Det tager tid.
 • Du skal redegøre for, hvad banklånet skal bruges til – særligt ved store lån.
 • Banken stiller oftest meget høje krav og undersøger din økonomi grundigt.

Hvad skal du være opmærksom på, når du låner i banken?

Vil du låne penge i banken, skal du forvente, at banken går mere op i, hvad du skal låne penge til, end hvis du låner hos et finansieringsselskab på nettet. 

Er du kendt af banken kan mindre forbrugslån oftest klares via et opkald til din bankrådgiver eller bankens kundeservice – og du kan tit få svar samme dag eller dagen efter.

Lånebehandlingen af større beløb tager oftest længere tid

Men skal du låne et større beløb, til f.eks. en bil eller en bolig, skal du forvente, at behandlingen af låneansøgningen tager længere tid i banken. Tit bliver du også indkaldt til et møde. Det kan dog sagtens foregå online, så du ikke behøver køre til bankens nærmeste filial.

På mødet vil banken typisk spørge ind til, hvad det er, du vil låne til og gå mere ind i detaljer som f.eks. bilens alder, boligens stand og din privatøkonomiske situation.

Det gør banken for bedre at kunne vurdere risikoen ved at låne penge til dig. Samtidig har banken nogle meget strikse interne godkendelsesprocedurer. Dem skal alle lån til privatpersoner over en vis størrelse gennemgå. Det betyder, at du tit skal vente i flere dage, før du kan få svar på, om banken vil bevillige dig et større lån.

Du kan blive bedt om en udbetaling

Skal du låne til f.eks. en bil, motorcykel eller båd, vil banken ofte bede om, at du lægger en udbetaling på lånet. 

Derved kan du bevise over for banken, at du har en god økonomi, ligesom du på forhånd kan nedbringe det beløb, du har brug for at låne.

Men kender banken dig godt i forvejen, og er de trygge ved din økonomiske situation, kan du oftest forhandle dig til at undgå udbetalingen på f.eks. bilen. Det betyder dog, at renten på banklånet stiger. For ved at låne dig hele beløbet i stedet for kun en del af det, stiger bankens risiko.

Hvad skal du være opmærksom på, når du låner i banken

Du kan forhandle om rente og løbetid

I de fleste banker vil de for det meste give dig flere forskellige forslag til rente og løbetid på lånet. Derved kan du bedre vælge den månedlige ydelse, som passer til din privatøkonomi.

Samtidig kan du i nogle banker forhandle om renten ved f.eks. at gå med til en kortere løbetid eller lægge en større udbetaling på lånet. Begge dele reducerer bankens risiko, hvorfor de er villige til at sænke renten.

Ligesom forbrugslån på nettet kan det også altid betale sig at få et tilbud på lån fra flere banker. Ansøger du om lånet i minimum 3 banker, får du et bedre billede af renteniveauet på den type lån, du har brug for. Derved er du samtidig klædt bedre på til eventuelle forhandlinger med banken om renten, fordi du kan dokumentere, at du kan få lånet til en lavere rente i andre banker.

I denne artikel hos Tænk kan du få flere tips til at forhandle en god aftale med banken.

Hold øje med ÅOP’en

Når du optager et lån i banken, er det ikke kun banklånets rente, du skal være opmærksom på. For banken tillægger også en række gebyrer ved f.eks. stiftelse af lånet og tilbagebetaling. Dem skal du også betale. Der findes ingen banker, hvor du kan låne uden gebyrer.

Derfor er det i praksis ÅOP’en på lånet, du skal holde øje med. Den fortæller, hvor mange procent af den ydelse, du betaler på lånet over et år, der går til renter og gebyrer. Altså er det banklån, som har den laveste ÅOP det billigste lån.

Læs vores låneguide for at få at få flere tips og tricks til at låne.

ÅOP har afgørende betydning for, hvad et lån koster dig

Her ser du et eksempel på, hvor meget et banklån kan koste dig, hvis du f.eks. låner 20.000 kroner over 4 år.

Nedenstående er blot et eksempel på hvordan forskellige lån kan se ud, og er derfor nødvendigvis ikke et retvisende billede af hvordan dit lån vil se ud.

Repræsentativt låneeksempel:

Kreditbeløb20 000 kr.
Løbetid48 måneder
Månedlig ydelse509 kr. – 591 kr.
Variabel debitorrenteMin. 7,2% – Max 15,8%
Max ÅOPMin. 10,6% – Max 19,9%
Minimum – Maximum løbetid12 – 180 måneder
Andre gebyrer0 kr.
Samlede kreditomkostninger4.432 kr. – 8.368 kr.
Samlet tilbagebetaling24 432 kr. – 28 368 kr.
Repræsentativt eksempel på lån
Bankerne er ekstra grundige med at undersøge din økonomiske situation, hvis du ikke er kunde i banken. Er du allerede kunde i banken, er behandlingstiden kortere, fordi banken kender din privatøkonomi. Derfor kan din bankrådgiver tit bevillige overtræk og mindre lån, hvis du er kunde i forvejen.

Det siger vores brugere

rating
4.49 ud af 5 baseret på 32 anmeldelser


Find dit næste lån på Matchbanker


Andreas Linde
Skrevet af
Låneekspert, Andreas Linde, har arbejdet i finansbranchen siden 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, renter og alt finansrelateret.
Matchbanker > Lån penge > Banklån

Seneste nyheder