Virksomhedslån

 • Nem sammenligning
 • Omkostningsfrit
 • Trygt og sikkert
kr.
7 år
Ved brug af vores tjenester accepterer du at vi behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med vores privatlivspolitik

Brugernes favorit – marts 2024

Opdateret 4. marts 2024
5.732 har valgt dette de sidste 31 dage
7.7
Vurdering
Beløb 5.000 – 400.000 kr.
Løbetid 12 – 180 måneder
ÅOP 7.75 – 20.73 %
Udbetaling Torsdag 17:58
 • Få svar med det samme
 • Du bestemmer selv, hvad du bruger lånet til
 • Enkel online ansøgningsproces
Eksempel: Samlet kreditbeløb 40.000 kr., løbetid 5 år. Mdl. ydelse fra 801 kr. til 1.037 kr. Variabel debitorrente fra 7,75 % til 20,73 %. ÅOP fra 7,75 % til 20,73 %. Samlede kreditomkostninger 8.080 kr. til 22.244 kr. Samlet tilbagebetaling fra 48.080 kr. til 62.244 kr.
5.017 har valgt dette de sidste 31 dage
9.2
Vurdering
Beløb 25.000 – 400.000 kr.
Løbetid 12 – 180 måneder
ÅOP 3.6 – 24.99 %
Udbetaling I dag 22:58
 • 100 % online
 • Svar på 24 min. i gennemsnit
 • Rente fra 3,60 %
Eksempel: Samlet kreditbeløb: 250.000 kr. – Variabel debitorrente: 7 %. – ÅOP: 7.27 %. – Etableringsomkostninger: 2.500 kr. – Estimeret månedlig ydelse: 2.756 kr. – Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. – Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr. – Løbetid: 1 – 15 år. – ÅOP: 4 – 24.99 %. – Max ÅOP: 24,99 %. Better Compared drives af virksomheden bag denne sammenligningsside.

Hvor får du et godt virksomhedslån?

Hvor får du et godt virksomhedslån

Skal du låne til opstart af egen virksomhed, vil de fleste nok starte med at gå i banken. Men her skal du komme med både en forretningsplan, et budget og helst også have en revisor med inde over for at skabe tillid til de tal, du kommer med. Det gør det hurtigt dyrt at forsøge at låne penge til opstarten af din virksomhed.

Der findes også andre steder, hvor du kan låne til at finansiere opstarten af din virksomhed. Men her kræver de sikkerhed for lånet. Helst i form af din ejerbolig eller med dig som personlig selvskyldner.

Udfylder du formularen her, modtager du Matchbankers oversigt over udbydere af lån på nettet på beløbsstørrelser, du kan starte din egen virksomhed for. Det er lån, hvor du hverken skal stille sikkerhed for lånet eller gennem lange forhandlinger for at få det igennem.

Du modtager oversigten i din indbakke i løbet af få minutter. Mens du venter på mailen, giver guiden her på siden dig bl.a. svar på:

 • Hvordan du bruger Matchbankers oversigt til at finde det bedste lån til virksomhedsstart.
 • Hvilke fordele og ulemper der er ved at låne penge til dit firma hos låneudbydere på nettet.
 • Hvorfor du altid skal ansøge om lån til virksomheden hos flere låneudbydere, før du vælger.

Sammen med oversigten fra Matchbanker sætter guiden her dig i stand til at finde et godt firma-lån på et velovervejet grundlag.

De lånetilbud som er med i Matchbankers oversigt er listet i vilkårlig orden. Du bør derfor vurdere samtlige lånemuligheder i oversigten, før du beslutter dig for, hvem du vil ansøge om virksomhedslån hos.
Låneberegner

Udfyld detaljer om dit nuværende lån.

3.000 kr. 1.000.000 kr.
3 måneder 84 måneder
2 % 25 %

Månedlig betaling

Omkostninger i alt

Tilbagebetaling

Hvordan hjælper Matchbankers oversigt dig til et bedre lån til din virksomhed?

Vælger du at søge om et lån på nettet, der er stort nok til at finansiere en virksomhedsopstart med, kan du vælge mellem mange forskellige lånetilbud. Det gør det svært at bevare overblikket, og svært at sammenligne de mange lånemuligheder. Derfor kan du nemt ende med at bruge en masse tid på at undersøge markedet og alligevel komme til at tage et lån, der er for dyrt.

Bruger du i stedet Matchbankers låneoversigt, skal du kun overskue de låneudbydere, der er mest relevante for dig

Oversigten omfatter nemlig kun de finansieringsselskaber, som accepterer lån på det pengebeløb, du har brug for til at starte din virksomhed. Samtidig har vi fjernet alle unødvendige informationer, så du lettere kan sammenligne de forskellige lånemuligheder.

Du skal ikke betale noget som helst for at modtage oversigten. Samtidig er der heller ikke krav om, at du skal låne hos et af finansieringsselskaberne i oversigten.

Det gør det helt uforpligtende og meget lettere at finde det rigtige lån til opstart af din virksomhed.

Til hver lånemulighed i oversigten er der et direkte link til låneansøgningen. Sagsbehandlingen foregår direkte hos det enkelte finansieringsselskab.
Hvordan hjælper Matchbankers oversigt dig til et bedre lån til din virksomhed

FAQ om virksomhedslån

Hvor kan jeg låne til min virksomhed?

Du kan vælge at gå i banken for at låne til opstart af din egen virksomhed. Der findes også forskellige finansieringsselskaber, som har specialiseret sig i virksomhedslån. Du har også mulighed for at finde en investor. En fjerde metode, er at forsøge at rejse kapital ved hjælp af såkaldt crowdfunding eller crowdlending. Endelig kan du også tage et lån på nettet.

Hvordan får jeg et firma-lån?

Du kan søge om lånet hos en af de låneudbydere, vi har gennemgået ovenfor. Det kræver dog, at de kan godkende din eller din virksomheds økonomi, for at du kan få lånet.

Hvor meget kan jeg låne til min virksomhed?

Hvor meget du kan låne til din virksomhed, afhænger af resultatet af den kreditvurdering, som låneudbyderen foretager af dig. For skal du låne til virksomhedsstart, er det i den sidste ende din privatøkonomi, som skal kunne bære afdragene på lånet, hvis virksomheden ikke kommer til at løbe rundt. I banken vil de oftest kommet med et bud på det maksimale beløb, de vil låne dig. Men låner du på nettet, skal du vælge et lånebeløb og kan så se, om låneudbyderen vil godkende dig til lånet ud fra din privatøkonomi.

Hvor meget koster et virksomhedslån?

Prisen på et virksomhedslån afhænger af de renter og gebyrer, som låneudbyderen tager for lånet. Gebyrerne varierer fra låneudbyder til låneudbyder, og renten sættes efter, hvor stor en risiko låneudbyderen vurderer, at der er ved at låne dig pengene. Det finder de ud af i forbindelse med kreditvurderingen af dig.

Hvad er en god rente på et virksomhedslån?

Afhængig af lånebeløbet og låneudbyderens kreditvurdering af dig vil renten på et virksomhedslån typisk ligge fra omkring 1,2 % og opefter, alt efter hvor du ansøger om lånet. Typisk ligger den omkring 5-6 % for beløb under 500.000. Låner du på nettet, er renten en smule højere, fordi låneudbyderen løber en større risiko ved ikke at kræve sikkerhed for lånet.

Hvilke fordele og ulemper der er ved at låne penge til dit firma på nettet

Det kan måske virke lidt alternativt at tage et traditionelt forbrugslån til at starte din egen virksomhed for. Men i praksis giver et lån på nettet dig en række fordele, de traditionelle virksomhedslån ikke kan give dig. Samtidig er der også nogle ulemper, som du skal være opmærksom på. Det kan kort opsummeres i disse fordele og ulemper:

Fordele ved virksomhedslån på nettet:

 • Du får hurtigt svar på, om du kan få lånet og kan hurtigt have pengene udbetalt.
 • Du skal ikke stille med budgetter og forretningsplan eller stille sikkerhed for lånet.
 • Du kan altid indfri lånet, når din virksomheds økonomi er stærk nok til at klare det. 

Ulemper ved virksomhedslån på nettet:

 • Renten på lånet er højere, fordi låneudbyderen løber en større risiko, når du ikke stiller sikkerhed.
 • Du hæfter selv for lånet, hvis firmaet går konkurs. Men det gør du også hos andre låneudbydere.
 • Låner du på nettet, kan du ikke forhandle på samme måde, som du oftest kan med banken.

Hvorfor skal du ansøge om et virksomhedslån hos flere låneudbydere?

Ligesom du sammenligner priser, når du køber f.eks. en ny computer, bør du også undersøge, hvad du kan få lånet til hos flere låneudbydere. Derved får du et lånetilbud med den rente og ÅOP, låneudbyderen tilbyder på lånet ud fra deres kreditvurdering af din økonomi.

Du bruger den såkaldte ÅOP til at sammenligne lånene med. Er lånene på samme beløb og har samme løbetid, er det lån billigst, som har den laveste ÅOP.

Låner du på nettet, bliver du ikke spurgt om, hvad du skal bruge penge til. Derfor er du frit stillet til at bruge lånet til at starte din egen virksomhed for.

Sådan bruger du Matchbankers oversigt trin for trin

 1. Udfyld formularen 

  Så modtager du en mail i din indbakke med Matchbankers oversigt over lånetilbud i løbet af få minutter.

 2. Gennemgå oversigten

  Og udvælg de 3-4 låneudbydere i oversigten, som har det laveste procentinterval ud for ÅOP.

 3. Ansøg om lånet

  Hos alle udbyderne, og vælg det lån, som har den laveste ÅOP i det lånetilbud, du modtager.

Hvad bør du vide om udbydere af firma-lån?

Som allerede nævnt kan du både søge om virksomhedslån i banken eller hos særlige finansieringsselskaber, som har specialiseret sig i virksomhedslån. Du kan også finde en investor – enten i form af business angels eller crowdfunding eller crowdlending.

Lån til virksomhedsstart i banken

Ansøger du i banken, kræver det et oftest dyrt forarbejde af en revisor til udarbejdelse af budgetter og forretningsplan. Det er dokumenter, som beviser over for banken, at du har tænkt dig om og gjort et grundigt forarbejde. Men det giver ingen sikkerhed for, at banken vil låne dig pengene. 

Banken vil også kræve sikkerhed i f.eks. din ejerbolig, fordi firmaet ikke har nogen værdi endnu.

Tit skal du også til møde med banken. Oftest flere gange. Samtidig skal du vente på, at banken får behandlet din låneansøgning. Det foregår typisk i flere lag i bankens organisation. Derfor tager det tit flere uger, før du kan få et svar.

Lån hos et finansieringsselskab, som låner penge til virksomheder

Det samme skal du i nogen grad forvente, hvis du ansøger om et lån hos de finansieringsselskaber, som har specialiseret sig i virksomhedslån. 

Skal lånet bruges til virksomhedsstart, vil de også kræve sikkerhed, eller at du stiller med en kautionist eller indskrives som selvskyldner for lånet.

Start virksomhed med en investor

Finder du en investor eller såkaldt business angel, som vil skyde risikovillig kapital ind i din virksomhed, skal du også forvente, at de vil spørge efter den samme dokumentation som banken. Samtidig vil de kræve medejerskab og medindflydelse i den daglige ledelse.

Virksomhedsstart med crowdfunding

Crowdfunding tager også tid, fordi du først skal køre en kampagne over for interesserede småinvestorer på en crowdfunding-portal for at samle pengene ind. Kan der ikke rejses kapital nok i løbet af kampagnen, får du ingen penge til din virksomhedsopstart.

Lån til virksomhedsstart på nettet

Vælger du at låne til virksomheden på nettet, bliver du ikke bedt om at stille sikkerhed for lånet, og du har svar på få minutter om du kan få lånet bevilliget.

En kautionist er en person, som forpligter sig til at betale en anden persons gæld, hvis denne ikke kan. For at blive accepteret som kautionist, skal din privatøkonomi kunne bære at indfri lånet.

Det siger vores brugere

rating
4.56 ud af 5 baseret på 48 anmeldelser


Find dit næste lån på Matchbanker


Andreas Linde
Skrevet af
Låneekspert, Andreas Linde, har arbejdet i finansbranchen siden 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, renter og alt finansrelateret.
Matchbanker > Lån penge > Virksomhedslån

Seneste nyheder