Realkreditlån til dit boligkøb
Realkreditlån
Når du har besluttet dig fo at købe din egen bolig, er der en masse overvejelser, du pludseligt skal gøre dig i forbindelse med realkredit.
Der er mange, som søger rundt på nettet for at udvælge det billigste realkreditlån derude – men billigst er ikke altid bedst.
At købe en ny bolig er ikke bare en lille beslutning som et impulskøb, men derimod en stor beslutning, du nøje skal overveje, før du understreger købsaftalen.
Her på siden kan du læse om:
- Hvad realkredit indebærer af lånevilkår, renter og krav.
- Hvordan du vælger renteform og omlægning af lånet.
- Hvad du skal være opmærksom på, når du optager et realkreditlån.
En bolighandel er ikke noget, du bare lige fortager dig – og det er de færreste boligkøbere, som køber en ny bolig uden at få professionel hjælp.
Læs med her og få indblik i, hvordan du vælger det bedste online lån til dig.
Hvem er vi?
Matchbanker er din personlige sammenligningsservice, når du er på udkig efter et lån, som ikke blot er billigt men også passer til dine behov.
På Matchbanker kan du finde nyttige informationer om lån og låneudbydere samt sammenligne fordele og ulemper ved de enkelte lån.
Matchbanker 100% gratis og uforpligtende for dig. Det vil altså ikke koste dig ekstra, når du benytter vores service i løbet af din låneproces.
For at komme i gang med Matchbanker, skal du blot udfylde en simpel formular, hvor du oplyser om dine lånebehov og økonomiske forhold. Herfra klarer vi resten – kvit og frit.
Matchbanker hjælper dig med at:
- Sammenligne låneudbyderne op imod hinanden.
- Få et indtryk af priserne på lånemarkedet.
- Udvælge et online lån, du kan ansøge om i dag.
Billigste realkredit – hvad bør du vide?
Måske har du ikke før hørt om et realkreditlån – men du kender helt sikkert denne form for boliglån, der også kaldes for et kreditforeningslån.
Skal du ud og købe ny bolig, vil du uden tvivl støde på realkreditlån, da det er de færreste, som har råd til at betale af egen lomme for en ny ejendom.
Først og fremmest skal du vide, at et billigt realkreditlån er en lånetype, som du optager hos et realkreditinstitut, når du skal købe et hus eller en anden form for ejendom.
Et realkreditlån er også et obligationslån, som bliver finansieret via det, der kaldes obligationer.
Realkreditobligationer bliver udstedt af realkreditinstitutter, det kan også beskrives som en form for gældsbrev.
Det virker på den måde, at en låneudbyder udsteder såkaldte obligationer til investorer, som så investerer deres penge i realkreditinstituttet.
Det, som du i sidste ende betaler, er afdrag, bidrag og renter på dit lån. Disse omkostninger betaler du til låneudbyderen, som så betaler det videre til investorerne.
Bedste realkredit – sådan betaler du resten af boligkøbet
Som nævnt tidligere, kan du med det bedste realkreditlån kun låne 75-80% af prisen på din nye ejendom.
Men hvad gør du så med resten?
De resterende 20-25% af din boligs værdi, kan du finansiere ved det, der kaldes et boliglån.
Et boliglån kan du optage hos en bank eller en online låneudbyder.
På nettet findes der en hav af lånevirksomheder, som tilbyder supplement til et realkreditlån. Du kan låne helt op til 500.000 kroner online, som du kan bruge til at betale resten af boligen.
Herved får du tilstrækkelig kapital til at kunne finansiere dit boligkøb.
Krav ved realkreditlån
Som med alle andre former for lån, er der visse krav, som du skal opfylde, før du kan blive godkendt til et realkreditlån.
Derudover kan du på Finanstilsynets hjemmeside læse om love og regler ved realkreditlån.
Typisk vil realkreditinstituttet foretage en grundig vurdering af din indkomst, gældsforhold og budget, da de vil sikre sig, at du er kreditværdig.
Her er det altså din kreditværdighed, der spiller en afgørende rolle, når du vil optage et billigt realkreditlån.
Ansøger om et lån hos en online lånevirksomhed, skal du normalt kunne imødekomme krav i forbindelse med alder, bopæl, gældsforhold og indkomst.
Disse krav skal opfyldes:
- Du skal enten være fyldt 18, 21, eller 25 år, afhængig af udbyderen.
- Du skal have MitID og en NemKonto.
- Du skal have boet 12 måneder i Danmark.
Realkreditlån – kreditvurdering
Da realkreditlån ofte indebærer store lånebeløb, vil de fleste låneudbydere foretage en grundig kreditvurdering af dig.
Naturligvis er der altid en vis risiko forbundet med det at låne penge ud til folk – og derfor vil låneudbyderne gøre, hvad de kan for at sikre, at de får pengene tilbage.
Ved kreditvurdering vil din potentielle låneudbyder se på din nuværende økonomi, hvorved de vurdere din mulighed for at tilbagebetale lånet samt om der overhovedet er plads i økonomien til at optage et lån.
Jo bedre, din økonomi er, jo større beløb, kan du låne.
Låneudbyderen er ikke kun interesseret i, at du kan tilbagebetale lånet men også, at du har råd til at betale dine andre faste udgifter.
Visse låneudbydere vil bede dig om at fremlægge din årsopgørelse eller dine tidligere lønsedler, så de kan se, hvordan dit budget ser ud.
En kreditvurdering ser også på, om du tidligere har været god til at tilbagebetale dine lån.
Med andre ord: hvis du har overtræk på kontoen eller skylder det offentlige penge, så kan det have en negativ effekt på din kreditvurdering.
Derfor er det en god idé at få styr på dette, inden du ansøger om et lån.
Ud fra din kreditvurdering vil låneudbyderen bestemme, hvor mange penge du kan låne af dem, hvordan din rente, skal se ud, samt om du overhovedet kan blive bevilget et realkreditlån.
Realkreditlån – sammenligning af lån
Da der findes mange forskellige låneudbydere, og utallige former for lån, er det en meget god idé, at du tager dig tid til at sammenligne de forskellige lån.
På den måde er du sikker på, at du ikke kun finder det bedste realkreditlån, men at du finder det lån, der passer til dine behov.
Her på siden viser vi dig et udvalg af lån, der passer til dine præferencer og din nuværende situation.
Realkreditlån: Fastforrentet eller variabelt forrentet?
Der er en stor beslutning, du skal tage, når du bestemmer dig for at få et realkreditlån.
Her bør du især også overveje, om det skal være et fastforrentet eller variabelt forrentet lån.
Med andre ord betyder det, at renten kan stige eller falde, men prisen på dit lån forbliver den samme igennem hele låneperioden.
Ofte er det lidt dyrere at tage et fastforrentet lån, da du har en sikkerhed for, at dit lån aldrig kommer til at koste mere, end det du bestemmer ved starten af lånet.
Fastforrentede lån er især populære blandt de personer, som ikke har råd eller plads i økonomien til at deres udgifter stiger, hvis renten stiger.
Så hvis du har et budget, der nogle gange er lidt stramt, og hvor du ikke ville kunne overskue at skulle finde flere penge om måneden til at afbetale dit lån, er et fastforrentet lån den rigtige løsning for dig.
Hvis du ikke vil have et fastforrentet realkreditlån, så kan du vælge et lån med en variabel rente.
Så hvis renten stiger, koster dit lån mere, og hvis renten falder, bliver lånet billigere.
Ofte er det lidt billigere at tage et variabelt forrentet lån, da du som låntager er en større risiko for, at du står overfor stigende udgifter.
I et variabelt forrentet realkreditlån bliver renten tilpasset med korte intervaller. Dette betyder, at du stadig kan lægge et budget, da du ved, hvad du skal betale i en kortere periode.
På den måde kan du stadig skabe en form for budget over dine månedlige udgifter. Så selv hvis renten stiger, kan du forberede dig på dette.
Realkredit: Omlægning af lån
I forhold til det at optage et realkreditlån, er omlægningen af lånet en handling, som du foretager dig efter, du har optaget lånet.
Nogle gange bliver omlægning af et realkreditlån også omtalt som konvertering af et realkreditlån – men i bund og grund er der ikke forskel på disse to termer.
Det, der sker ved en låneomlægning er, at du udbetaler et lån og optager et nyt lån, som du bruger til at dække omkostningerne til indfrielse af det gamle lån med.
Når du bestemmer dig for at omlægge dit lån, skal du være klar over visse ting, inden du omlægger lånet.
Hvis du ændre renten på dit lån, skal du huske, at det kan ændre dit rentefradrag, hvilket du ikke må glemme, når du laver din næste selvangivelse.
Hvorfor omlægge dit lån?
Er du i tvivl om, hvorvidt du skal omlægge dit realkreditlån? Så får du her en række grunde til at overveje omlægning af realkredit.
- Hvis renten falder
Hvis du kan se, at renten ser ud til at falde, kan det være en god idé at omlægge lånet. På den måde kan du opnå lavere omkostninger.
- Hvis renten stiger
Det lyder måske underligt, men en omlægning i tilfælde af rentestigning kan gøre restgælden mindre, hvilket betyder, at du sparer penge i det lange løb.
- Tidligere afdragsfrit lån
Hvis du har haft et afdragsfrit lån, som ophører, kan det være en god idé at omlægge lånet, så du ikke står overfor en væsentlig stigning i omkostningerne.
- Behovet har ændrer sig
Hvis du står i den situation, at du skal bruge penge til noget andet end din ejendom, såsom ombygning eller andre finansielle anskaffelser, bør du også overveje at omlægge dit lån, så du har råd til de andre udgifter.
- Boligpriserne stiger
Hvis området, hvor du har ejendom, bliver mere værd, betyder dette en stigning i din friværdi. Derfor kan det betale sig at omlægge lånet, da du nu har en større friværdi, som du kan bruge til pant i dit lån.
Bedste realkreditlån – du træffer den endelige beslutning
De enkelte låneudbydere vil naturligvis prøve at overbevise dig om, hvorfor X type lån eller Y type lån er det bedste for dig. Men i den sidste ende er det dig, der træffer beslutningen.
Uanset lånetype anbefaler vi, at du nøje overvejer, om du har råd til at kunne tilbagebetale dit lån. Det kan nemt blive en dyr affære, hvis du optager et realkreditlån, du ikke kan afbetale.
Nu hvor du har læst om realkredit og dine lånemuligheder i forbindelse med boligkøb, kan du trygt begive dig ud på boligmarkedet og finde den bolig, du drømmer om.
Find dit næste lån på Matchbanker