Online lån vs. banklån: Hvad skal du vælge? – INFOGRAFIK

Har du også før oplevet at stå i en situation, hvor du har brug for at låne penge?

Måske har du behov for et lån til at finansiere drømmekøbet af en bolig eller bil – eller måske har du netop modtaget en uventet regning og defor har brug for lidt ekstra på kontoen, indtil den næste løn tikker ind.

Hvor du før i tiden mere eller mindre var tvunget til at gå i banken, hvis du ønskede at låne penge, findes der nu et væld af lånemuligheder på nettet.

Nedenfor kigger vi nærmere på forskelle og ligheder mellem online lån og banklån samt udpensler de fordele og ulemper ved hver lånetype.

Hvad er online lån?

Som navnet indikerer, er et online lån en lånetype, der formidles over internettet.

Det betyder også, at hele låneprocessen foregår elektronisk – og du behøver ikke at skulle tænke på omstændelige bankmøder, lange behandlingstider eller en masse papirarbejde.

I langt de fleste tilfælde kan du få bevilget et online lån samme dag, du sender din låneansøgning afsted.

Til trods for, at der i dag findes et hav af online lånevirksomheder, der tilbyder forskellige låntyper, vil du sikkert opleve, at selve låneprocessen næsten altid er den samme.

Når du har fundet din ønskede udbyder, skal du blot udfylde en forholdsvis kort ansøgningsformular og underskrive denne med dit MitID.

Dette giver udbyderen mulighed for at foretage en øjeblikkelig kreditvurdering af dig. Det er derfor ikke unormalt, at du får svar på din ansøgning med det samme!

Hvad er banklån?

Et banklån er, kort fortalt, et lån, der bevilges gennem din private bank.

Selvom at du hos visse banker kan indsende din låneansøgning online, må du som regel forvente at skulle afsætte tid til et fysisk møde med din bankrådgiver, som vil evaluere din økonomi.

Derfor er behandlingstiderne på et banklån for det meste også smule længere.

Selvom du i princippet kan blive bevilget et banklån til ethvert formål, såfremt at din økonomi kan bære det, skal du være opmærksom på, at de fleste banker kræver, at du begrunder dit ønske om at låne penge.

Banken kan derfor ikke tilbyde dig samme frihed som en online låneudbyder.

Til trods for, at du typisk skal angive begrundelse for din låneforespørgsel i banken samt imødekomme strengere krav, kan du til gengæld glæde dig over, at omkostningerne på et banklån oftest er en del lavere sammenlignet med online lån.

Derfor er det også oplagt at gå i banken, hvis du skal have finansieret dit boligkøb eller lignende investeringer.

Hvorfor vælge online lån frem for banklån?

En af de absolut klare fordele ved online lån er, at du kan låne til stort set hvad som helst –uden at skulle stille sikkerhed eller indsende dokumentation.

Langt de fleste online udbydere blander sig aldrig i, hvordan du ønsker at bruge pengene. Og som regel sættes der også langt færre krav til dig som låntager.

Da det oftest er en hel del nemmere at blive bevilget et lån på nettet, vil du sikkert også opleve at omkostningerne forbundet med et online lån som regel er en smule højere end et almindeligt banklån.

Derfor er det vigtigt, at du give dig selv god tid til at sammenligne de forskellige låneløsninger, således at du ikke ender med et dyrere lån end højest nødvendigt.

Lad Matchbanker hjælpe dig!

Hvis du aldrig har lånt penge før, kan det være svært at vurdere, om du bør optage et lån i banken eller online.

Du skal nemlig ikke blot tænke på de totale omkostninger men også overveje, hvor hurtigt du har brug for pengene – og om du ønsker at stille dokumentation for lånet.

Der er altså en hel del at holde styr på.

Derfor vil vi her på Matchbanker gerne hjælpe dig lidt på vej.

For at sikre os, at du vælger det rette lån til netop din situation, kan du med fordel tage et kig på vores visuelle guide, der sammenligner alle aspekter af de to låntyper.

Sådan kan du nemt finde den låneløsning, der er bedst til dig. 

Hvad er forskellen på online lån og banklån
Andreas Linde
Skrevet af
Låneekspert, Andreas Linde, har arbejdet i finansbranchen siden 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, renter og alt finansrelateret.
Matchbanker > Lån penge > Online lån vs. banklån: Hvad skal du vælge? – INFOGRAFIK

Seneste nyheder