Minilån

 • Nem sammenligning
 • Omkostningsfrit
 • Trygt og sikkert
kr.
7 år
Ved brug af vores tjenester accepterer du at vi behandler dine personoplysninger i overensstemmelse med vores privatlivspolitik

Brugernes favorit – marts 2024

Opdateret 4. marts 2024
5.732 har valgt dette de sidste 31 dage
7.7
Vurdering
Beløb 5.000 – 400.000 kr.
Løbetid 12 – 180 måneder
ÅOP 7.75 – 20.73 %
Udbetaling Torsdag 19:11
 • Få svar med det samme
 • Du bestemmer selv, hvad du bruger lånet til
 • Enkel online ansøgningsproces
Eksempel: Samlet kreditbeløb 40.000 kr., løbetid 5 år. Mdl. ydelse fra 801 kr. til 1.037 kr. Variabel debitorrente fra 7,75 % til 20,73 %. ÅOP fra 7,75 % til 20,73 %. Samlede kreditomkostninger 8.080 kr. til 22.244 kr. Samlet tilbagebetaling fra 48.080 kr. til 62.244 kr.
5.017 har valgt dette de sidste 31 dage
9.2
Vurdering
Beløb 25.000 – 400.000 kr.
Løbetid 12 – 180 måneder
ÅOP 3.6 – 24.99 %
Udbetaling I morgen 00:11
 • 100 % online
 • Svar på 24 min. i gennemsnit
 • Rente fra 3,60 %
Eksempel: Samlet kreditbeløb: 250.000 kr. – Variabel debitorrente: 7 %. – ÅOP: 7.27 %. – Etableringsomkostninger: 2.500 kr. – Estimeret månedlig ydelse: 2.756 kr. – Samlet tilbagebetaling: 322.888 kr. – Samlede kreditomkostninger: 72.888 kr. – Løbetid: 1 – 15 år. – ÅOP: 4 – 24.99 %. – Max ÅOP: 24,99 %. Better Compared drives af virksomheden bag denne sammenligningsside.

Minilån – hvordan finder jeg det bedste?

Minilån – hvordan finder jeg det bedste

Hos Matchbanker kan du få et overblik over markedet for lån på småbeløb – de såkaldte minilån. Udfylder du formularen her, modtager du en oversigt i din indbakke over de lån, som passer til netop dig.

Gennemgå listen, og udvælg de låneudbydere, du finder mest relevante. Ansøg så om lånet med det samme ved at klikke på linket ud for den enkelte låneudbyder.

Før du går i gang med at vælge låneudbyder, kan du med fordel læse resten af guiden her. Så får du mere information om:

 • Hvorfor Matchbankers oversigt gør det nemt for dig at finde det bedste minilån.
 • Hvad der gør et minilån til et ”mini lån”, og hvilke krav du skal opfylde, for at ansøge. 
 • Hvilke særlige forhold du skal være opmærksom på, når du vælger et minilån.

Så er du ekstra godt klædt på til at finde de mest relevante minilån og ansøge om dem med det samme.

Når du modtager listen over de minilån, der passer bedst til dig, skal du være opmærksom på, at låneudbyderne er listet i tilfældig rækkefølge. Derfor er det ikke nødvendigvis det billigste lån, der står øverst. Så gennemgå hele listen, før du udvælger den eller de låneudbydere, du vil ansøge hos.
Låneberegner

Udfyld detaljer om dit nuværende lån.

500 kr. 500.000 kr.
3 måneder 180 måneder
2 % 25 %

Månedlig betaling

Omkostninger i alt

Tilbagebetaling

Hvorfor skal du sammenligne minilån med Matchbanker

Hvorfor skal du sammenligne minilån med Matchbanker?

Udbuddet af minilån og andre lån på nettet er stort og uoverskueligt. Derfor kan være svært at finde ud af, hvilket der er det bedste for netop dig. 

Derfor er det en god idé at bruge Matchbanker til at få oplysninger om flere låneudbydere på en gang. Så får du et bedre overblik over markedet og kan lettere vælge den udbyder af minilån, som passer til netop dit lånebehov.

Samtidig er du sikker på, at du har en reel chance for at få lånet. For listen indeholder kun låneudbydere, som udlåner penge til folk på din alder. Eller låner så mange penge ud, som du har brug for.

Det er helt gratis og uforpligtende at bruge tjenesten.

Er du i tvivl om, hvorvidt et minilån er det bedste valg for dig? Oversigten over forskellige type forbrugslån på markedet er lang, og det er derfor vigtigt, at du vælger den lånetype der passer dig.

Vælger du at ansøge om et lån hos en af de udbydere, der er med i oversigten, ansøger du direkte hos dem.

Minilån – ofte stillede spørgsmål

Hvad er et minilån?

Et minilån er et lån på et mindre beløb. Oftest under 10-12.000 kroner. Det tilhører gruppen af hurtige lån, fordi du typisk kan du få hurtigt svar på, om du kan blive godkendt til lånet og tit også have pengene hurtigt udbetalt. Lånet bevilliges på kassekreditlignende vilkår, hvorfor du kun betaler renter efter, hvor meget af kreditten du udnytter. Afdragsperioden er for det meste 6 måneder. 

Kan jeg optage minilån trods RKI?

Alle udbydere af minilån foretager et online tjek af din økonomi, herunder om du er registreret som dårlig betaler hos Experian (tidligere RKI) eller andre kreditbureauer. I enkelte tilfælde vil en låneudbyder stadig tilbyde dig et lån, men renten vil oftest være højere på grund af risikoen, som den pågældende bank tager.

Findes der stadig gratis minilån?

Tidligere var det almindeligt, at du kunne optage det første minilån – de såkaldte ”smslån” – uden at du skulle betale renter for lånet. I dag kan du fortsat finde udbydere, som tilbyder et rentefrit minilån for en kortere periode. 

Hvad skal du vide, når du tager et minilån?

Du kan ansøge om et minilån på op til 12.000 kroner hos en række finansieringsselskaber på nettet. Selve ansøgningsprocessen foregår online og er meget enkel.

Generelt er der disse fordele og ulemper ved minilån:

Fordele ved et minilån

 • Minilån er gode til akut opståede behov for penge. F.eks. en uventet bilreparation.
 • Du kan hurtigt få svar på, om du kan få et minilån og har tit pengene hurtigt udbetalt.
 • Minilån har en væsentlig kortere løbetid end andre onlinelån. Typisk kun 6 måneder.

Ulemper ved minilån

 • Minilån har oftest en høj ÅOP, fordi de har en løbetid, som er kortere end et år.
 • Hos nogle af branchens kendte udbydere skal du vente i op til en uge på pengene.
 • Tager du flere minilån, løber udgifterne op. Overvej i stedet at tage et samlelån.
Så meget koster et minilån

Hvordan vurderer låneudbyderen, om jeg kan få et minilån

Så snart finansieringsselskabet bag minilånet modtager din ansøgning, gennemgår de din økonomi. Det gør de ved at trække oplysninger fra SKAT og forskellige kreditoplysningsbureauer. I nogle tilfælde spørger de også den bank, hvor du har den NemKonto, pengene skal sættes ind på.

Ud fra disse oplysninger foretager låneudbyderen en vurdering af, hvor risikabelt det er at låne penge ud til dig. Det har indflydelse på, hvilken rente du får på dit minilån. Det er derfor rentesats og ÅOP er angivet som et interval i den låneoversigt, du modtager, når du bruger vores tjeneste.

Ansøg hos flere låneudbydere

Vil du være sikker på, at du ikke kommer til at betale for meget i rente, bør du altid ansøge hos mindst 3 låneudbydere fra listen. Derved får du både at vide, om de vil bevilge dig lånet og oplyst den nøjagtige rente og ÅOP på netop det minilån, som de tilbyder dig. Det står i det lånetilbud, du modtager, hvis finansieringsselskabet godkender dig til lånet.

På den måde bliver det nemmere at se, hvilken låneudbyder der er den bedste og billigste for netop dig.

Det er helt sikkert at ansøge om lånet hos flere låneudbydere. Du hæfter først for lånet – og får først pengene udbetalt – når du har underskrevet lånetilbuddet med dit MitID. De andre lånetilbud kan du så sige nej til.

Kort afdragsperiode

Minilån afdrages typisk over en 6 måneders periode. Derfor skal du være sikker på, at du har luft nok i din privatøkonomi til at klare afdragene. Særligt hvis du tager et af de større beløb på 10-12.000 kroner.

Det er muligt at udsætte tilbagebetalingen ved at betale de renter, der påløber lånet i udsættelsesperioden. Det kan være belejligt, hvis du står i en presset situation. Ulempen er, at du så ikke afdrager på selve gælden imens. Du får derfor et større råderum i din økonomi her og nu. Men lånet ender med at blive dyrere, fordi låneperioden bliver forlænget, og du betaler flere renter og gebyrer end det oprindeligt var meningen.

Få overblik over alternativerne til minilån i denne guide hos Tænk.dk.

Billigere end deres rygte

Den korte afdragsperiode på minilån kan i særlige tilfælde gøre dem billigere, end de lånetyper der har en længere afdragsperiode. For på andre lån er den korteste afdragsperiode typisk på minimum 12 måneder – og i mange tilfælde 24 måneder.

Derfor kan et minilån i visse tilfælde ende med at koste dig mindre end et traditionelt forbrugslån på nettet.

Hvor meget koster det at låne?

I tabellen ser du et repræsentativt eksempel på, hvad det kan koste dig at låne. Nedenstående er blot et eksempel på hvordan givent lån kan se ud for det. Hvilken rente og ÅOP du bliver tilbudt, vil variere fra låneudbyder og lånetilbud.

Repræsentativt låneeksempel:

Kreditbeløb20 000 kr.
Løbetid48 måneder
Månedlig ydelse509 kr. – 591 kr.
Variabel debitorrenteMin. 7,2% – Max 15,8%
Max ÅOPMin. 10,6% – Max 19,9%
Minimum – Maximum løbetid12 – 180 måneder
Andre gebyrer0 kr.
Samlede kreditomkostninger4.432 kr. – 8.368 kr.
Samlet tilbagebetaling24 432 kr. – 28 368 kr.
Repræsentativt eksempel på lån
ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og angiver, hvor mange procent af det årlige afdrag, som går til renter og gebyrer. Du kan kun bruge ÅOP til at sammenligne to lån, hvis begge lån har samme størrelse og løbetid. Derfor kan ÅOP ikke bruges i eksemplet ovenfor. Læs mere om ÅOP i denne guide.

Det siger vores brugere

rating
4.95 ud af 5 baseret på 29 anmeldelser


Find dit næste lån på Matchbanker


Andreas Linde
Skrevet af
Låneekspert, Andreas Linde, har arbejdet i finansbranchen siden 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, renter og alt finansrelateret.
Matchbanker > Lån penge > Minilån

Seneste nyheder