Forbrugslån eller kassekredit? Vælg den bedste løsning til dig – INFOGRAFIK

Med de utallige muligheder for at låne penge på nettet i dag, kan det måske være svært at gennemskue, hvilken låneløsning der bedst egner sig til dine behov.

Her er det vigtigt at huske på, at et lån i dag ikke længere bare er et lån.

Der kan være en verden til forskel, når det gælder krav til dig som låntager, lånebeløb, løbetid og, ikke mindst, omkostningerne forbundet med de enkelte lånetyper.

Forbrugslån og online kassekredit er to vældig populære låneløsninger – men de har begge deres fordele og ulemper.

Disse kigger vi nærmere på nedenfor.

Hvad er forbrugslån?

Står du og mangler penge til at dække en bestemt udgift, eller har du brug for at finansiere købet af et nyt tv, opvaskemaskine eller måske en rejse?

Så kan et online forbrugslån være den oplagte løsning for dig.

I dag er det muligt at finde udbydere på nettet, der tilbyder forbrugslån i alle størrelser – du kan tilmed låne op til 500.000 kroner hos visse udbydere, såfremt din økonomi er i orden.

Med et online forbrugslån går det samlede lånebeløb direkte ind på din konto, uden at du skal løfte en finger.

Derudover skal du som regel hverken stille sikkerhed for det online forbrugslån eller dokumentere løn og lignende for at kunne blive godkendt.

Det betyder i bund og grund, at så snart at din låneansøgning er behandlet og godkendt, skal du blot vente på at pengene tikker ind.

Herefter kan du bruge beløbet, som det passer dig.

De enkelte låneudbydere tilbyder dig forskellige løbetider. Men som regel skal et forbrugslån betales tilbage inden for 1 – 12 år, alt afhængig af lånebeløbet.

Ofte kan du helt selv vælge den løbetid, der passer bedst til din økonomi.

Overvej derfor nøje, hvor store månedlige afdrag, dit budget kan holde til, før du beslutter dig for lånebeløb og løbetid.

Hvad er kassekredit?

Igennem de seneste år er online kassekreditter med høj fleksibilitet blevet yderst populære blandt danske låntagere – og det er der mange gode grunde til.

En kassekredit er en af de mest alsidige låneløsninger og egner sig især til dig, der har brug for et disponibelt beløb på kontoen.

Bliver du bevilget en kassekredit, får du et vis beløb til rådighed, som du frit kan bruge af – eksempelvis et disponibelt beløb på 15.000 kroner.

Normalt får du et login til låneudbyderens hjemmeside, hvor du herfra kan udbetale penge direkte til din bankkonto, som det passer dig.

Der stilles ingen krav til, at du skal bruge hele det bevilgede lånebeløb – og det er her en klar fordel, at du udelukkende betaler renter på de beløb, du bruger.

Oftest stilles der ingen egentlige krav til, hvornår kassekreditten skal betales tilbage. 

Dog er dette en frihed, som du også kommer til at betale for i form af en høj månedlig rente.

Derfor er det ikke unormalt at omkostningerne forbundet med en kassekredit som regel er noget højere end ved et forbrugslån.

Hvilken låneløsning bør du vælge?

I sidste ende er det kun dig selv, der kan vurdere, hvilken løsning der egner sig bedst til dig.

Det afhænger nemlig i den grad af din økonomiske situation og dit lånebehov.

Når det så er sagt, er det også vigtigt at huske på, at udbyderne af de to låntyper kan stille vidt forskellige krav til dig.

Det er derfor væsentligt, at du sætter dig ind i de forskellige vilkår, før du beslutter dig for, om du ønsker at optage en kassekredit eller forbrugslån.

For at give dig et komplet overblik over samtlige forskelle og ligheder hos de to låneprodukter, kan du med fordel tage et kig på vores visuelle guide nedenfor. Her har vi har gjort det nemt for dig at sammenligne forbrugslån og kassekreditter.

(Læs hvordan, du bruger Matchbanker til at finde den bedste låneløsning til dig efter infografikken)  

Forbrugslån versus kassekredit

Sammenlign lån på Matchbanker

Hvad er billigst – forbrugslån eller kassekredit?

Det kommer også an på de enkelte låneudbydere og ikke mindst din kreditværdighed.

Husk på, at jo bedre kreditvurdering, du har, jo større chance er der for, at du kan blive bevilget et billigere lånetilbud.

Uanset hvad, bør de overordnede omkostninger altid udgøre en vigtig faktor, når du skal beslutte dig for, om du ønsker at optage et lån.

Sætter du ikke tid af til at undersøge markedet, kan du hurtigt ende med et lån, der er meget dyrere end højest nødvendigt – og det er ærgerlige penge at miste.

Uanset om du ønsker at optage et forbrugslån eller en kassekredit, anbefaler vi, at du opretter en gratis bruger på Matchbanker.

Ved at udfylde en kort formular omkring din situation, bliver alt arbejdet gjort for dig på få minutter.

Dernæst vil du blive præsenteret for en omfattende liste over samtlige udbydere af både kassekreditter og forbrugslån.

Det eneste, du herefter selv skal gøre, er at indsende en låneansøgning til din foretrukne udbyder.

Går du i gang med at søge efter det mest fordelagtige lån allerede nu, er der gode chancer for, at du kan få en låneaftale i hus inden at dagen er omme!

Andreas Linde
Skrevet af
Låneekspert, Andreas Linde, har arbejdet i finansbranchen siden 2014. På Matchbanker skriver han om lån, refinansiering, renter og alt finansrelateret.
Matchbanker > Lån penge > Forbrugslån eller kassekredit? Vælg den bedste løsning til dig – INFOGRAFIK

Seneste nyheder