Banklån

Hvad er et banklån, og hvor får du et lån i banken til den laveste rente. Matchbanker giver dig overblik og viser, hvordan du kan finde det billigste banklån til dit behov ved hjælp af den liste, du modtager fra os.

kr.
1.000 kr.
500.000 kr.
Se standard liste
30.000 kr. over 4 år. Etb. omk. 900. ÅOP 11,85% - 20,84%. Mdl. ydelse 780 - 900 kr. Kreditomkostninger 7.402 - 13.119 kr. Tilbagebetaling 37.402 - 42.119 kr. - maks ÅOP: 24,99% Lånebeløb: 1.500 - 400.000 kr. Løbetid: 3 - 180 måneder. ÅOP: 2,04 - 24,99 %.

Banklån – alt hvad du bør vide

Banklån – alt hvad du bør vide

Med Matchbanker kan du hurtigt få overblik over hvilke fordelagtige banklån, der findes på markedet netop nu. Udfylder du formularen her, modtager du en tilpasset oversigt over de banker, som tilbyder lån, der passer til netop din profil. 

Så kan du hurtigt finde den bank, som har det mest relevante lån til dig.

Inden du ansøger, er det en god idé at læse resten af guiden her på siden. Den giver dig mere viden om:

  • Hvordan Matchbanker kan hjælpe dig til at finde det bedste banklån.
  • Hvad et banklån er, hvordan du ansøger, og hvilke krav banken stiller.
  • Hvad du skal være opmærksom på, når du vil låne penge i banken.

Med oversigten over banklån og guiden her, bliver du klædt bedre på, til at finde det bedste banklån til dig.

Når du bruger vores tjeneste, ansøger du om banklånet direkte i banken. Matchbanker får således ingen informationer om din privatøkonomi og har ingen indflydelse på, om du får lånet bevilliget. Det er udelukkende en sag mellem dig og banken.
Låneberegner

Udfyld detaljer om dit nuværende lån.

3.000 kr. 1.000.000 kr.
12 måneder 180 måneder
2 % 25 %

Månedlig betaling

Omkostninger i alt

Tilbagebetaling

Hvad koster det at indfri et banklån

Hvorfor skal du bruge Matchbanker til at finde dit banklån?

Lånemarkedet består i dag af lånetilbud fra både banker og andre finansieringsselskaber. Derfor kan det være svært både at få overblik over de forskellige lånemuligheder, og hvorvidt et banklån er det bedste valg for dig.

Det er her, Matchbanker kan hjælpe dig. Alt hvad du skal gøre, er at udfylde nogle få felter i en formular. Så sender vi dig en oversigt, som giver dig overblik over de lånemuligheder i banken, der passer bedst til dig og dit lånebehov. 

Listen indeholder kun lån hos de banker, der låner det beløb ud, som du har brug for, og som bevilliger lån til folk på din alder. 

Vores tjeneste er fuldstændig gratis og uforpligtende at bruge. Du kommer hverken til at betale skjulte gebyrer eller er tvunget til at tage et af de lån, der er med i låneoversigten.

I banken kan du forhandle om løbetiden på dit lån. Derved kan du sikre dig, at lånet ikke bliver en unødvendig stor belastning for din privatøkonomi. Det er også i bankens interesse, fordi det gør det nemmere for dig at betale afdragene hver måned.

Ofte stillede spørgsmål om banklån

Hvad er et banklån?

Et banklån er et lån, du optager i banken. Lånet afdrages derefter med et fast beløb hver måned, i den tid banklånet løber. Låner du til f.eks. en bil eller et hus, vil banken tage pant i bilen eller huset som sikkerhed for lånet. Låner du til noget, der ikke kan indgå som sikkerhed, anser banken det som et forbrugslån.

Hvad kan jeg låne til i banken?

I banken kan du låne til nøjagtig det samme, som du kan låne hos finansieringsselskaber på nettet. Derudover kan du låne til f.eks. køb af bil og boligkøb, mod at du stiller det, du låner til, som sikkerhed for lånet.

Hvad koster det at indfri et banklån?

For at indfri et banklån skal du dels tilbagebetale det beløb, du har lånt og dels de renter og eventuelt andre gebyrer, som banken pålægger lånet i løbetiden. Først når du har betalt det hele retur, anses banklånet for indfriet.

Hvad er renten på et banklån?

Renten på et banklån afhænger af den risiko, som banken løber. Kan det som du låner til stå som sikkerhed for lånet, er renten lavere. Men låner du til noget, som hurtigt taber i værdi, som f.eks. en mobiltelefon, er renten højere. Derfor er forbrugslån meget dyrere i rente end bil- og huslån i banken.

Fordele og ulemper ved banklån

Når du låner penge i banken, låner du i princippet af et finansieringsselskab, ligesom dem der tilbyder lån på nettet. Men i forhold til finansieringsselskaber stilles der strenge lovkrav til bankernes soliditet, ligesom banken skal godkendes og løbende overvåges af Finanstilsynet. Derudover har bankerne et bredere udbud af forskellige lånemuligheder, har mulighed for at låne større beløb ud og tilbyder også indlån. 

Det giver dig en række fordele og ulemper ved at låne penge i banken:

Fordele ved et banklån

  • Banken kan oftest give dig en lavere rente på dit lån, end du får på nettet.
  • Derfor har banken også en lavere ÅOP – Årlige Omkostninger i Procent.
  • Du kan tit forhandle om både rente og løbetid, når du låner i banken.

Ulemper ved et banklån

  • Din låneansøgning skal som regel gennem flere led i banken. Det tager tid.
  • Du skal redegøre for, hvad banklånet skal bruges til – særligt ved store lån.
  • Banken stiller oftest meget høje krav og undersøger din økonomi grundigt.

Hvad skal du være opmærksom på, når du låner i banken?

Vil du låne penge i banken, skal du forvente, at banken går mere op i, hvad du skal låne penge til, end hvis du låner hos et finansieringsselskab på nettet. 

Er du kendt af banken kan mindre forbrugslån oftest klares via et opkald til din bankrådgiver eller bankens kundeservice – og du kan tit få svar samme dag eller dagen efter.

Lånebehandlingen af større beløb tager oftest længere tid

Men skal du låne et større beløb, til f.eks. en bil eller en bolig, skal du forvente, at behandlingen af låneansøgningen tager længere tid i banken. Tit bliver du også indkaldt til et møde. Det kan dog sagtens foregå online, så du ikke behøver køre til bankens nærmeste filial.

På mødet vil banken typisk spørge ind til, hvad det er, du vil låne til og gå mere ind i detaljer som f.eks. bilens alder, boligens stand og din privatøkonomiske situation.

Det gør banken for bedre at kunne vurdere risikoen ved at låne penge til dig. Samtidig har banken nogle meget strikse interne godkendelsesprocedurer. Dem skal alle lån til privatpersoner over en vis størrelse gennemgå. Det betyder, at du tit skal vente i flere dage, før du kan få svar på, om banken vil bevillige dig et større lån.

Du kan blive bedt om en udbetaling

Skal du låne til f.eks. en bil, motorcykel eller båd, vil banken ofte bede om, at du lægger en udbetaling på lånet. 

Derved kan du bevise over for banken, at du har en god økonomi, ligesom du på forhånd kan nedbringe det beløb, du har brug for at låne.

Men kender banken dig godt i forvejen, og er de trygge ved din økonomiske situation, kan du oftest forhandle dig til at undgå udbetalingen på f.eks. bilen. Det betyder dog, at renten på banklånet stiger. For ved at låne dig hele beløbet i stedet for kun en del af det, stiger bankens risiko.

Hvad skal du være opmærksom på, når du låner i banken

Du kan forhandle om rente og løbetid

I de fleste banker vil de for det meste give dig flere forskellige forslag til rente og løbetid på lånet. Derved kan du bedre vælge den månedlige ydelse, som passer til din privatøkonomi.

Samtidig kan du i nogle banker forhandle om renten ved f.eks. at gå med til en kortere løbetid eller lægge en større udbetaling på lånet. Begge dele reducerer bankens risiko, hvorfor de er villige til at sænke renten.

Ligesom forbrugslån på nettet kan det også altid betale sig at få et tilbud på lån fra flere banker. Ansøger du om lånet i minimum 3 banker, får du et bedre billede af renteniveauet på den type lån, du har brug for. Derved er du samtidig klædt bedre på til eventuelle forhandlinger med banken om renten, fordi du kan dokumentere, at du kan få lånet til en lavere rente i andre banker.

I denne artikel hos Tænk kan du få flere tips til at forhandle en god aftale med banken.

Hold øje med ÅOP’en

Når du optager et lån i banken, er det ikke kun banklånets rente, du skal være opmærksom på. For banken tillægger også en række gebyrer ved f.eks. stiftelse af lånet og tilbagebetaling. Dem skal du også betale. Der findes ingen banker, hvor du kan låne uden gebyrer.

Derfor er det i praksis ÅOP’en på lånet, du skal holde øje med. Den fortæller, hvor mange procent af den ydelse, du betaler på lånet over et år, der går til renter og gebyrer. Altså er det banklån, som har den laveste ÅOP det billigste lån.

Læs vores låneguide for at få at få flere tips og tricks til at låne.

Løbetiden har afgørende betydning for, hvad et banklån koster dig

Her ser du en beregning af, hvor meget du skal betale tilbage, hvis du låner 50.000 kroner i banken med 3 forskellige løbetider på lånet.

LøbetidMånedlig ydelseÅOPSamlet tilbagebetaling
3 år1.605,00 kr.7,5557.729 kr.
5 år1.026,00 kr.7,3761.582 kr.
10 år599,00 kr.7,2271.901 kr.

Selvom den månedlige ydelse bliver lavere, koster lånet dig væsentligt mere, hvis du vælger en længere løbetid på lånet.

Bankerne er ekstra grundige med at undersøge din økonomiske situation, hvis du ikke er kunde i banken. Er du allerede kunde i banken, er behandlingstiden kortere, fordi banken kender din privatøkonomi. Derfor kan din bankrådgiver tit bevillige overtræk og mindre lån, hvis du er kunde i forvejen.

Det siger vores brugere

4.49 ud af 5 baseret på 29 anmeldelser
Rating
Super god oplevelse.
Morten
Rating
Alt ok gik helt som lovet.
Vagn
Rating
Behagelig og god kundeservice, igennem hele forløbet
Tereza
Find dit næste lån på Matchbanker