Bådlån

Har du brug for et lån til at købe båd for, giver Matchbanker dig et nemt og overskueligt overblik over markedet for bådlån. Så kan du nemt finde det lån, der passer bedst til din profil.

kr.
1.000 kr.
500.000 kr.
Se standard liste
30.000 kr. over 4 år. Etb. omk. 900. ÅOP 11,85% - 20,84%. Mdl. ydelse 780 - 900 kr. Kreditomkostninger 7.402 - 13.119 kr. Tilbagebetaling 37.402 - 42.119 kr. - maks ÅOP: 24,99% Lånebeløb: 1.500 - 400.000 kr. Løbetid: 3 - 180 måneder. ÅOP: 2,04 - 24,99 %.

Hvordan finder du et godt bådlån?

Hvordan finder du et godt bådlån

Har du behov for at finde et lån til at finansiere din nye båd, har du flere forskellige muligheder. Enten kan du tage et lån, hvor båden indgår som sikkerhed. Eller også kan du tage et lån uden sikkerhed på nettet.

Med Matchbanker får du overblik over dine lånemuligheder til båden blot ved at udfylde en formular med 3 felter. Få minutter efter modtager du en mail med en oversigt over de bådlån, som er relevante for dig.

Læser du derudover resten af denne guide, får du mere at vide om: 

  • Hvordan du bruger oversigten fra Matchbanker til at finde det bedste bådlån til dig.
  • Hvilke fordele og ulemper der er ved at tage et lån uden sikkerhed til at købe båd for.
  • Hvordan du nemt finder det billigste bådlån ved at holde øje med en enkelt parameter.

Tilsammen giver guiden her på siden og den liste, du modtager fra Matchbanker, dig et bedre beslutningsgrundlag, når du skal finde det rigtige lån til din nye båd.

Overblikslisten fra Matchbanker indeholder udelukkende banker og finansieringsselskaber, som tilbyder bådlån til folk, der matcher din profil. Samtidig indeholder den kun de mest relevante informationer om lånet. Det gør det nemt at sammenligne de enkelte lån.
Låneberegner

Udfyld detaljer om dit nuværende lån.

3.000 kr. 1.000.000 kr.
3 måneder 240 måneder
2 % 25 %

Månedlig betaling

Omkostninger i alt

Tilbagebetaling

Hvordan bruger du Matchbankers oversigt til at finde et billigt bådlån med lav rente

Hvordan bruger du Matchbankers oversigt til at finde et billigt bådlån med lav rente?

Uanset om du køber ny eller brugt båd hos et marinecenter, vil de oftest tilbyde dig en finansiering af båden, hvor den indgår som sikkerhed for lånet. Tit kan du dog få lånet til båden billigere, ved selv at stå for optagelsen af lånet. Samtidig kan du slippe for at stille båden som sikkerhed for lånet.

Udfordringen er, hvordan du finder det bedste og billigste bådlån til netop dig. For der er masser af finansieringsselskaber på nettet, der tilbyder lån uden sikkerhed ved at ansøge om et forbrugslån til båden.

Ved hjælp af listen fra Matchbanker bliver det nemmere at få overblik over dine lånemuligheder. For listen indeholder kun de oplysninger, der er nødvendige for, at du kan sammenligne og finde det billigste bådlån til dig. Samtidig kan du hurtigt ansøge om lånet ved at klikke på linket ud for det eller de bådlån, du finder mest relevante.

Listen koster dig ikke noget, og du er ikke forpligtet til at optage lån til båden hos nogle af de låneudbydere, der er med på listen.

Det gør det nemmere og mere trygt at finde det rigtige lån til at købe båd for.

Så snart du har klikket på linket, foregår låneansøgningen og kommunikationen med låneudbyderen på dennes hjemmeside. Derfor får Matchbanker hverken noget at vide om din privatøkonomi, eller hvorvidt du får bådlånet godkendt.

FAQ om bådlån

Hvad er et bådlån?

Et bådlån er som navnet antyder et lån til en båd. Traditionelt betyder det, at du optager et lån med båden som sikkerhed for lånet, i stil med et almindeligt billån. Du kan også overveje at tage et forbrugslån til båden. Så slipper du for at stille båden som sikkerhed for lånet.

Hvordan låner du normalt til en båd?

Traditionel bådfinansiering foregår ved, at du lægger en udbetaling på typisk 20-30 % af prisen på båden. Resten af beløbet finansieres med et lån, hvor båden stilles som sikkerhed. Ulempen er, at du dels skal finde penge til udbetalingen og dels risikerer at miste båden, hvis du ikke kan betale lånet tilbage.

Hvem kan låne til en båd?

Alle som har en privatøkonomi, hvor der er plads til at afdrage lånet på båden, kan i princippet blive godkendt til et bådlån. Uanset om du låner til båden i banken eller et finansieringsselskab, skal du først kreditvurderes, før du får svar på, om du kan få lånet. Kreditvurderingen bestemmer samtidig renten på lånet.

Fordele og ulemper ved et bådlån på nettet

Skal du låne til udbetalingen til en ny båd, eller er du ved at købe en ny eller brugt båd til en pris på under 500.000, kan du med fordel overveje at låne til båden hos et finansieringsselskab på nettet. 

Det giver dig en række fordele og ulemper:

Fordele ved et bådlån på nettet

  • Du kan hurtigt få svar på, om du kan blive godkendt til bådlånet.
  • Du skal ikke stille båden som sikkerhed for et bådlån på nettet.
  • Du slipper for at skulle lægge en udbetaling på 20-30 % på bådlånet.

Ulemper ved et bådlån på nettet

  • Du har ikke samme mulighed for at få personlig rådgivning om dit valg af lån på nettet.
  • Et lån uden sikkerhed har en højere rente, fordi finansieringsselskabet løber en større risiko.
  • Finansieringsselskaber på nettet skal ikke leve op til EU’s fælles krav til bankvirksomheder.

En god strategi for at optage bådlån på nettet

Et bådlån er en finansiel ydelse på lige fod med alle andre former for lån. Derfor bør du altid som minimum indhente 3 tilbud på lån til båden.

Ved at ansøge om lånet flere steder finder du både ud af, om de vil give dig lånet, og hvilken rente du kan få det til. For bådlånets rente afhænger i den sidste ende af låneudbyderes vurdering af din økonomi.

Derfor er der forskel på den rente, de annoncerer med, og den de tilbyder dig. Og derfor ser du ofte renten angivet som et procentinterval.

En god strategi for at optage bådlån på nettet

Find de 3 bådlån med den laveste ÅOP, og ansøg

Vil du sikre dig de laveste årlige omkostninger på dit bådlån, bør du udvælge de 3 låneudbydere i listen fra Matchbanker, som har den laveste ÅOP på bådlån. ÅOP angiver, hvor stor en procentdel af de årlige afdrag, der går til renter og gebyrer. Så jo lavere ÅOP, jo billigere lån får du.

Ansøg nu om lånet hos hver af de tre udbydere. Vil de låne dig pengene, modtager du et lånetilbud fra finansieringsselskabet. Her kan du læse den ÅOP, som de tilbyder dig på dit bådlån. 

Sig ja til lånet med lavest ÅOP, og underskriv lånetilbuddet digitalt med MitID. Og tak nej til de andre.

Så har du fundet det billigste bådlån på nettet.

Det betyder ÅOP for dit bådlån

Låner du f.eks. 500.000 kroner over 12 år til din båd, kan selv en lille forskel i ÅOP komme til at koste dig mange penge:

BådlånsmulighederLøbetidMånedligt afdragÅOPSamlet tilbagebetaling
Bådlån 1144 mdr.4.391,- kr.3,73630.978,- kr.
Bådlån 2144 mdr.5.142,- kr.7,22744.198,- kr.
Bådlån 3144 mdr.5.226,- kr.7,57752.591,- kr.
Forskel på bådlånene med den laveste og højeste ÅOP :121.613,- kr
Når du sammenligner lån ved hjælp af ÅOP, skal lånebeløb og løbetid være lige store på de lån, du sammenligner.

Det siger vores brugere

4.88 ud af 5 baseret på 56 anmeldelser
Rating
Det er et godt sted låne penge er meget glad.
Vagn
Rating
Hurtigt og nemt
Martin
Rating
God behandling
Justyna
Find dit næste lån på Matchbanker